Last news in Fakti

17 Януари, 2024 11:11 2 101 6

Британците успяха да стопят инфлацията двойно

  • великобритания-
  • инфлация-
  • намаляване

За 2023 година тя е 4%

Британците успяха да стопят инфлацията двойно - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Инфлацията във Великобритания в края на 2023 г. е 4% се посочва в доклад на Националната статистическа служба. Окончателните данни бяха по-високи от очакванията на експертите, анкетирани от аг. Reuters: те прогнозираха 3,8% ръст на цените през декември.

През ноември инфлацията възлиза на 3,9% на годишна база, през октомври - 4,6%.

В края на 2022 г. инфлацията във Великобритания достигна 10,5%. Премиерът Риши Сунак определи спада наполовина на тази цифра до края на 2023 г. една от петте основни цели на правителството. „Тази цел беше постигната още през октомври 2023 г.“, добави премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рецесия и там

    3 2 Отговор
    има . Вдигнаха много цените . Не са в ЕС което е добре . Ползват гасарбайтери в много браншове и отрасли . Плащат им 2-3 пъти по малко . Така се оправят . все търсят работници . толкова агенции за труд с това се изхранват . Сега на власт са малко некомпетентни хора . Стоят встрани от украйна и гонят хусите .

    Коментиран от #2

  • 2 РЗС

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "рецесия и там":

    Напротив, това че бе са в ЕС оскъпява допълнително храните и стоките. Половината храни в магазина са от ЕС. В момента ситуацията е много, много по зле от преди година, тази статия е невярна, това е просто поредното правителство, което си измисля нереализирани мечти. Реалната инфлация на острова е 20 процента в момента. Между другото на имигранти или на англичани се плаща минимална ставка от 10.42 паунда на час. Така, че отново не си прав. В момента е толкова скъпо, че с една заплата сам човек най-вероятно след сметки, ще гладува.
  • 3 Купила съм

    5 1 Отговор
    Пилешки котлети за 4 паунда и пилешки джолани за 2.5 паунда това в България никога не може да го купиш за 12 лв.
  • 4 Скъса ми се опорката

    2 1 Отговор
    Виж тиииии.....ама британците не са в Еврозоната,как така ще топят инфлацията.

    Коментиран от #5

  • 5 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скъса ми се опорката":

    Не искам да ти се бъркам в безсмислените коментари, но в момента в Англия наемите са скочили почти двойно. Апартамент с 2 спални в голям град е около 1500 паунда, което е колкото минималната заплата за страната, което означава, че сам човек не може да се оправи, ако има деца. А по горе дето се споменава за пилешки котлети, защо не споменем и магазина за котлетите, защото качеството има значение за мен. Колко са тези котлети в теско нормална цена?(не от щанда с изтичащите)
  • 6 хахаха

    3 1 Отговор
    Инфлация и килограми се свалят по един и същ начин - с глад.
    Макар че в случая с инфлацията има и малко "таргетирана математика", демек мааалко така подбор на данните.