Last news in Fakti

7 Май, 2024 07:14 632 0

Наполи с нова издънка (ВИДЕО)

  • наполи-
  • удинезе-
  • равенство-
  • издънка-
  • серия а-
  • футбол-
  • италия-
  • изпадане

Удинезе взе важна точка в борбата за оцеляване

Наполи с нова издънка (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Отборът на Наполи записа пореден посредствен резултат, като не този път не успя да победи борещия се за оцеляване Удинезе, завършвайки при резултат 1:1 в среща от 35-ия кръг на италианската Серия “А”. Неаполитанците откриха чрез Виктор Осимен (51’), но допуснаха късно изравняване след попадението на Айзък Съксес (90’+2’), пише sportal.bg.

Точката позволи на миналогодишните шампиони временно да изместят отбора на Фиорентина от осмото място, който е с мач по-малко, докато съперникът от Удине доближи спасителния бряг на два пункта.

През първото полувреме липсваха много на брой голови положения. Преобладаваше битката в средата на терена, а голове не паднаха.

Едва през вторите 45 минути Наполи вдигна оборотите. В 51-вата минута гостите организираха стойностна атака, която беше осребрена от Осимен. Матео Политано получи на десния фланг и центрира към голмайстора, който с глава насочи топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата.

Домакините не се предадоха и опитаха да се върнат. След 60-ата минута „бианконерите“ имаха шансове да го сторят, но ги пропуснаха. Кийнън Дейвис отправи опасен удар, който обаче беше спасен от Алекс Мерет.

Десет минути преди изтичането на редовното време Наполи повярва за момент, че е успял да затвори мача. Осимен получи в наказателното поле и с едно докосване порази мрежата. Последва намеса на системата

Това се оказа фатално за неаполитанците в срещата, тъй като се пропукаха отвъд редовното време. Във 2-рата минута на продължението Томас Кристенсен свали с глава към точката за дузпа центриране. Там Айзък Съксес надигра двама бранители на Наполи и вкара, за да огорчи неаполитанците.

Това бе четвърти пореден мач, в който шампионите от миналия сезон не успяха да спечелят, докато съперниците им във втори последователен двубой не допуснаха поражение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА