Last news in Fakti

19 Май, 2024 08:02 5 137 30

Усик в болница след победата над Фюри

  • усик-
  • болница-
  • шампион-
  • победа-
  • тайсън фюри-
  • бокс

Стана ясно, че е бил откаран спешно в болница заради съмнения за счупена челюст

Усик в болница след победата над Фюри - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Олександър Усик е бил откаран по спешност в болница в Рияд, след като записа историческа победа над Тайсън Фюри и се превърна в първия боксьор от 25 години, който става носител на всички шампионски пояси в свръхтежката категория на професионалния бокс, пише Стандарт.

Украинецът надви Циганския барон с разделено съдийско решение и вече е притежател на титлите във версии Световен боксов съвет (WBC), Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Международна боксова организация (IBO) и Световна боксова организация (WBO).

След мача Усик не се яви в предварително планирания час на пресконференцията. Стана ясно, че е бил откаран спешно в болница заради съмнения за счупена челюст. Появиха се и кадри как украинецът е почти носен от членове на своя екип до съблекалнята след края на битката с Фюри.

Повече от два часа по-късно украинецът все пак даде пресконференция на медиите. Той потвърди, че през октомври ще даде на Циганския крал предварително договорения реванш.

"Благодаря много на моя екип, на моето семейство и на моята страна. Слава на Украйна! Това е велик момент, велик ден. Нямам думи за случилото се", беше краткият коментар на Усик веднага след края на битката с Тайсън Фюри, а след това разцелува и съпругата си Екатерина.

Това е първи случай от четвърт век, при който беше определен абсолютен шампион. За последно това звание получи Ленъкс Люис на 13 ноември 1999 г. след победа над Ивендър Холифийлд. Тогава обаче имаше само три титли - WBA, WBC и IBF.

Усик спечели с 2:1 съдийски гласа - 115:112, 114:113, 113:114.

Това е първо поражение за Циганския барон в професионалната му кариера. Балансът на Усик е 22-0, този на Фюри е 34-1-1.

Украинецът свали опонента си в нокдаун в деветия рунд и се представи по-добре тактически.

Срещата не мина без звездно присъствие. Кристиано Роналдо, който сега играе за Ал Насър в Рияд, зае мястото си в обособената ВИП зона, а до него бе Антъни Джошуа. Очаква се Ей Джей да се бие именно с Усик. До него пък беше промоутърът му от Matchroom Boxing - Еди Хърн, който представлява и украинския боксьор.

Португалската суперзвезда се появи с часовник за 1,5 милиона евро, който е със специално инкрустирани диаманти и аутфит на Gucci.

Мачът започна доста предпазливо от страна и на двамата боксьори, но в последната минута на първия рунд Усик успя да пласира ляв прав удар право в лицето на британеца, съобщи БНР.

С подновяването на играта във втория рунд Усик още веднъж намери главата на Фюри с лявата си ръка, което вече бе сигнал към по-високия с 15 сантиметра Фюри да влезе сериозно в мача. В края на рунда той също успя да пласира няколко добри удара и за пръв път започна да скъсява дистанцията при боя.

Третият рунд на мача бе напълно равностоен, а в началото на четвъртия Фюри за пръв път стартира по-активно. Той пробва да пробие защитата на Усик със серия от удари в торса на съперника си, но украинецът бързо възстанови позиции. Усик обаче получи и първата аркада в мача над дясната си вежда.

Петият рунд също бе много добър за 35-годишния Фюри, като той продължи все по-настоятелно да търси удари ниско в тялото на Усик. Малко преди края украинецът се оплака, че едно от крошета е попаднало под пояса му, но официално предупреждение за британеца нямаше.

В средата на двубоя умората започна да наляга Усик, докато Фюри, който влезе в мача с 18 килограма по-голямо лично тегло, изглеждаше много по-свеж. Британецът успя да пласира и много тежък десен ъперкът, който намери брадата на заложилия три колана в мача Усик.

В мача обаче настъпи нов обрат в осмия рунд, в който Усик за пръв път успя да пусне кръв по лицето на Фюри. Той намери носа на британеца и това сякаш се оказа повратният момент в двубоя.

В деветия рунд Усик вкара много болезнено ляво кроше в главата на Фюри, след което и още няколко удара на видимо зашеметия британец. Той изпадна и в нокдаун, като единствено въжетата и гонгът за края на рунда го оставиха в двубоя.

Усик продължи да бъде по-решителният в действията си и в десетия рунд, макар в него да нямаше такова изявено предимство.

Финалните два рунда на мача преминаха при изравнено надмощие, като нито един от двамата боксьори не успя да наложи явно предимство. Затова голяма роля имаше и умората от тежките първи десет рунда, което остави решението за това кой е победителят в срещата изцяло в ръцете на съдиите.

"Благодаря много на моя екип, на моето семейство и на моята страна. Слава на Украйна! Това е велик момент, велик ден. Нямам думи за случилото се", каза единствено Усик след мача.

"Искам да благодаря на Господ за този фантастичен мач. Вярвам, че спечелих този мач. Олександър е отличен боксьор, той спечели няколко рунда, но смятам, че аз спечелих повече. Ще се видим отново през октомври, когато е реваншът", пък бе отговорът на Фюри.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много еврейско

    87 42 Отговор
    Поредният нагласен мач за Слава Украини. На запад всичко е политика. И спорта.

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 2 Слава на Ротшилдите

    35 30 Отговор
    "Благодаря много на моя екип, на моето семейство и на моята страна. Слава на Украйна! Това е велик момент, велик ден. "
  • 3 Опааа

    66 34 Отговор
    На Украта-фашист му подариха победата! Факт!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 14 Отговор
    Пишете неща ,които не видях.След мача и съдийското решение в ринга бяха много народ и камерите даваха усик и фюри.фюри бе доста обезобразен,но то и толкова бой изяде колкото не го бяха били във всичките му мачове досега.уредиха си реванш през октомври ,имаше много уважение от фюри към усик и толкова.през октомври ще приберат пак 2 куфара с пара,а до тогава ще се лекуват от боя дето си удариха!съдийските решени сте ги проспали.превеса на Усик е в 7/12 рунда ,а на вятърната мелница в 5/12!1,2 8,9,10,11,12!Усиг получи не много удари ,но 3-4 бяха зловещи!А,фюри получи удар в 8ми рунд с , който убиват бикове....Удар между очите в областа над носа.

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Манол

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Много еврейско":

    Не е вярно не може така:)
  • 8 Хахаха

    46 16 Отговор
    Западното политбюро кърти повече от комунистическото.
  • 9 Наблюдател

    32 25 Отговор

    До коментар #1 от "Много еврейско":

    Който е гледал мача няма да говори така . Украинеца беше по добрия , даже гонга спаси Тайсън от нокаут
  • 10 какъв спорт е това

    24 6 Отговор
    Невероятен спорт
    после и оня продължаващия напред да стане президент
    и се чудете що нещата са до тука
  • 11 Уса

    43 18 Отговор
    Мачът беше нагласен политически това не е спорт.Сиганина не се боксираше а Усик едва успяваше да го нацели
  • 12 Калпазанин

    32 9 Отговор
    Мене мн ме интересуваше за колко мил Евро часовник бил роналдо и на коя марка тцтцтцтцт, и за разбирачите, няма вече спорт има политика и реклама, слава за укрия ама в РФ
  • 13 Рошко

    22 5 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Тогава е твърде вероятно и усик да си е пак руснак

    Коментиран от #17, #26, #28

  • 14 БеГемот

    26 9 Отговор
    Защо Усик не е на фронта?!

    Коментиран от #21

  • 15 Гого

    27 8 Отговор
    Ако не я дадат на украинец, на кой друг?
  • 16 Гого

    20 6 Отговор
    Ако не я дадат на украинец, на кой друг?
  • 17 Какъв да е друг

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Там по тези ширини от Мозамбик и Мачо Пикчо май няма.

    Коментиран от #27

  • 18 Росен

    25 9 Отговор
    "Победата" на хохленеца е част от Санкциите срещу Русия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Иво

    20 5 Отговор
    Александър Усиков е етнически руснак. Роден е в Симферопол.
  • 21 Слава на Усик

    19 28 Отговор

    До коментар #14 от "БеГемот":

    Защото е най добрия боксьор в света и трябваше да го докаже.Направи го!
    А вие путинофилите да се кривите от злоба и тъпотия.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 България 🇧🇬

    23 9 Отговор
    Украйна Умре 🇺🇦🚾 НЕМА Така държава 👹👎
  • 23 да ве да

    21 10 Отговор

    До коментар #21 от "Слава на Усик":

    Всеки укpoп е голема батка докато не срещне някой руснак!
  • 24 БеГемот

    13 5 Отговор

    До коментар #21 от "Слава на Усик":

    Дреме ми за малоумници дето се удрят по главата за пари...
  • 25 Монев

    15 0 Отговор
    Никакво шоу не беше, само деветия рунд си заслужаваше иначе си беше обикновена бутаница само рекламата голяма , накрая се целуваха като жени , а преди това се ежеха, баща му на Фюри грухтеше като глиган, всичко е медиен цирк, вече няма атрактивен бокс, само шоу за парите на хората, съжалявам че си дадох парите и не спах.
  • 26 Псето

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Тои си е етнически руснак..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Да а руснаците са македонци...абе от къде ви намират толкова умни бе? Знаете какъв е усик повече от него самия?и до преди да бие бяхте твърдо за англииския римлянин.сега или пеете че било нечестно да бие или че усик е руснак.та от къде ви намират толкова умни пак питам???хахаха

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 090

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    е...победата е политкоректна..носят ме мамо, влачат ме....победител, но челюстта му е счупена .. сала украине