Last news in Fakti

12 Май, 2024 18:21 897 3

Убиха полицай при протест в контролираната от Пакистан част от Кашмир ВИДЕО

  • пакистан-
  • кашмир-
  • протести

Недоволството е било насочено срещу повишаването на цените

Убиха полицай при протест в контролираната от Пакистан част от Кашмир  ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Протести в контролираната от Пакистан част от Кашмир срещу увеличаващите се разходи за храната, горивата и битовите сметки прераснаха в насилие, при което загина полицейски служител, а десетки души бяха ранени, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Местните власти съобщиха, че полицейският служител е бил убит в град Дадял. Полицията е задържала няколко демонстранти в областта, която е разделена между Пакистан и Индия. Премиерът на пакистанската част от Кашмир Чодри Ануарул Хак съобщи, че е готов да изслуша исканията на протестиращите, но ги призова да не прибягват към насилие.

Президентът на Пакистан Асиф Али Зардари свика днес заседание, на която обсъди как да успокои протестите.

Миналата година Пакистан беше близо до обявяване на неизпълнение по изплащането на външния си дълг, но Международният валутен фонд и няколко приятелски настроени страни се притекоха на помощ, заемайки му средства. Месечната инфлация в страната дори надскочи 40%, но властите казват, че е спаднала до 17% в навечерието на преговорите с МВФ за нова спасителна програма. Пакистан планира да получи заем от поне 6 млрд. долара от МВФ по споразумение, очаквано следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Руснаков

    2 1 Отговор
    Това са...Приятелите ма Кремълският....
  • 3 Име

    0 0 Отговор
    Кашмир е спорна зона с Индия! Пакистан има американски атомни централи като Фукушима още от 60-те!