Last news in Fakti

19 Май, 2024 07:12 2 255 24

Река Лена заля 13 села в Якутия ВИДЕО

  • река лена-
  • якутия-
  • наводнения-
  • русия

Пострадали са дори такива, където никога не е имало наводнения

Броят на селата, наводнени от река Лена в Намски район на Якутия, нарасна до тринадесет, водата навлезе дори в онези села, където никога не е имало наводнения, каза първият заместник-председател на правителството на републиката Дмитрий Садовников в неговия канал в Telegram, предаде РИА Новости.

„Както сега ни съобщи ръководителят на улуса Юрий Слепцов, засегнатите са 13 населени места: Хомустах 2, Намци, Крест Кытил, Бютей-Юрдя, Маймага, Фрунзе, село Късил и Графския бряг бяха напълно потопени“, пише Садовников.

Първият вицепремиер подчерта, че ще бъде оказана помощ на всички пострадали. По думите му на терен вече работят десетки спасители и стотици единици техника, като броят им ще бъде значително увеличен.
„Основното сега е да се обединим и, без да се поддаваме на паника, да задържим тези населени места, които са частично повредени, и да изведем хората от зоните на наводненията. Всички сили от град Якутск и съседните райони ще бъдат изпратени в Намски улус“, добави Садовников.

В район Намски на Якутия има само 24 населени места, чието общо население е повече от 24 хиляди души. Районът се намира на 84 километра от столицата на републиката - град Якутск.
По-рано беше съобщено, че река Лена е наводнила девет села в Намски район на Якутия; в три села е регистрирано увеличение на нивата, въпреки че няма задръствания по реката. В събота федерални и регионални спасители, както и аеромобилна група на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия отидоха да помогнат на населението.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 26 Отговор
    супер, ватите нямат и ботуши, онли валенки

    Коментиран от #3, #14, #23

  • 2 Легионер 0878 532121

    17 22 Отговор
    Тричането на рашкяците започна
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    15 22 Отговор
    няма бродове няма диги в блатная, 21 век
  • 5 Госあ

    14 22 Отговор
    втарая замина при крайцеро
  • 6 чекисть..

    28 6 Отговор
    Колко много вода има в русия..един от 80 договора подписани от вова и пин в пекин..е за доставяне на вода от сибирь за шанхай..сега е ред на дъртофелникь урсуль и деменцията да въведат санкции-матушка да не изнася реките си.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 германеца

    6 15 Отговор
    Сами са си виновни . Там няма сметоизвозване и всички боклуци са в коритата на реките .Унищожители на природата са ватите .
  • 12 БеГемот

    15 5 Отговор
    Това са новини от блока с антируска пропаганда (вижте колко лошо е в Русия)...никой не казва ,че това са нормални наводнения които се случват всяка година река Лена ,река Об река Иртиш са реки които се вливат в северният ледовит океан,те текат от юг на север и докато на юг в умерения полюс реката се размразява и тръгва ледохода на север в СУ полярния и полярния климатичен пояс ледовете още са сковали реките и се образуват огромни бентове от лед вследствие на което реките излизат от коритата си и заливат територия колкото половин Европа ВСЯКА ГОДИНА....

    Коментиран от #13, #19, #21

  • 13 Не думай

    7 10 Отговор

    До коментар #12 от "БеГемот":

    Добре сте там руснаците..затова ще ви набием едни огради с бодлива тел да не излизате от там изобщо

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Механик

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от "Не думай":

    Вие оградите вече сте ги набили. Просто още не сте съобразили, че вие сте оградили някого, в същност сами сте се изолирали.
    Огледай се около теб си и помисли, колко от нещата които те заобикалят са произведени изцяло в Европа/САЩ! Вероятно те ще са под 1%. Всичко останало, което ползваш и ядеш, е произведено ей там. Ей там зад бодливата тел, с която си се самооградил.
    Помисли добре, момче! Главата е дадена да мисли, а не само да слуша какво говори ТВ-то.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Зеленски

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Не,този път аз съм причината.Изпратих диверсионна група да спре ледохода.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 българин

    2 0 Отговор
    Издавиха се тия рашисти.
  • 21 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "БеГемот":

    Ами като се случва всяка година, защо си правят къщи на пътя на реката? Или територия нямат? Не е до територия и топография - до онова в главата е.
  • 22 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    Веднага ще ти отговоря за "1%" : Подметките на обувките ти са направени на германска машина; платът за панталона ти е изтъкан на италианска машина; ризата ти е произведена на френска машина; копчетата ти са зашити на австрийска машина. Хайде сега свали от себе си всичко, което не идва от "запада" и излез на улицата, за да те видят хората колко си красив.

    Коментиран от #24

  • 23 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ти изглежда защото нямаш мозък онли фъ.шк.ии
  • 24 Забележка

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Р.К.И.":

    80% от частите на "френската машина" са произведени в Китай , 100% "немската машина" е сглобена или в Чехия или в Китай , и в двата случая частите са китайски. "Италианската машина" е съставена от (правилно) 90% китайски части. Хайде извади всички китайски части и си сглоби "машина".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания