Last news in Fakti

8 Май, 2024 15:29 7 251 22

Tesla затваря завода си в Германия

  • tesla-
  • германия-
  • завод

Паузата ще продължи четири дни

Tesla затваря завода си в Германия - 1

Заводът на Tesla в Грюнхайде, близо до Берлин, ще претърпи неочаквана производствена пауза, като според информацията ще бъде спрян за четири дни, считано от този петък. Потвърждението за спирането дойде директно от производителя на електромобили след спекулации, предизвикани от доклад.

Андре Тиериг, управител на завода, се включи в платформата на компанията за X, за да обяви "еднодневно планирано спиране на производството", предвидено за 10 май. Това решение идва в светлината на това, че четвъртък е официален празник в Германия, в съчетание с редовния престой на завода през уикенда.

Този ход следва ескалиращото напрежение около плановете за разширяване на Tesla в региона. Германският вестник Handelsblatt хвърля светлина върху протестите срещу инициативите за растеж на компанията като основна причина за спирането на производството.

Според вътрешна кореспонденция, получена от Handelsblatt, Tesla е предприела превантивни мерки, като е призовала всички служители на завода да работят дистанционно в петък. Прекъсването ще започне след късната смяна в сряда, като работата ще бъде възобновена с нощната смяна в неделя. Достъпът до предприятието през този период ще бъде строго регулиран, като ще се изисква разрешение от ръководителите.

Съпротивата срещу разширяването на Tesla достигна своя връх през февруари, когато местните жители гласуваха против изсичането на дървета, за да се улесни разширяването на завода. В очакване на нови демонстрации активистите са насрочили митинг пред вратите на завода за петък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коиловци брадърс

    55 4 Отговор
    Това е заради Рамазана
  • 2 Читател

    40 6 Отговор
    Ще правят таратайки онлайн от вкъщи.
  • 3 Гост

    48 8 Отговор
    Къде е онзи, който ви караше да си купувате слънчеви панели, защото цената на изкупуване на тока им щяла постоянно да расте? Преди две години токът от слънчеви панели се купуваше на 600 лв/мвтч. Миналата година -падна на 130 лв/мвтч. Днес е 31 лв/мвтч, което си е 3 ст на квтч. В същото време продажната цена на тока не е намаляла, даже напротив - 25 ст на квтч. Колко хора се излъгаха и си дадоха парите за тази далавера?

    Коментиран от #5, #21

  • 4 от много позиране в партер

    38 5 Отговор
    немците се докараха до тежка криза.
  • 5 Енергитик

    33 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Брат, това не е далавера, това си е чиста "пирамида", ако си спомняш схемите които се въртяха през 90те.
  • 6 Буха ха

    20 6 Отговор
    Къде изчезна норвежецa? Няма кой да обясни че Илон е велик и всичко е 6

    Коментиран от #7

  • 7 Знайко

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Буха ха":

    Недей го споменава, че след малко ще дойде и ще ти пусне коментар с 200 сметки, които ще трябва да провериш , за да му отговориш!

    Коментиран от #9

  • 8 Сусу Манарата

    25 5 Отговор
    Аз съм се запасил с тесли. И дръжките им са хубави. Тия да си затварят завода или да правят рендета.
  • 9 Пропуск

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    И ако не му отговориш веднага, значи си функционално неграмотен антиматематик и той печели. Какво точно печели е същата енигма като брътвежите му. Генераторът на случайни числа е по-логичен и последователен.
  • 10 Нормално

    10 1 Отговор
    Некакви празници в Германия за четири дни....затваряй и празнувай....
  • 11 Ти да видиш

    17 5 Отговор
    Следващото затваряне ше е за винаги!
  • 12 тъй шъй

    17 6 Отговор
    Закъсня с продажбата на Тесла. Проблемите са лавинообразни. В зап. преса най-точно коментират, че просто му е омръзнало да се занимава с коли. Пренасочва интерес към космос, чипове в мозъка и тн. Типично за лабилен човек с детска психика.
  • 13 Гост

    15 4 Отговор
    Намаляват продажбите,започват съкращения на персонала и принудителни престои на работниците.
  • 14 И какво разбрахме от гръмкото заглавие

    8 0 Отговор
    Че излиза в почивка заради националния празник на германия
  • 15 Никола

    15 1 Отговор
    До автора на статията Галин Ганев се чудя дали това е нивото на журнализъм , който се опитва да стигне. Заглавието е абсолютно подвеждащо и съдейки по коментарите, които чета, явно само то е прочетено.Заглавието е Тесла затваря завода си в Германия. В статията, пише, че паузират за 4 дни планирано, даже съчетано с единия от дните, който е празничен, затова стават общо четири, а в петък са казали на всички да работят дистанционно.

    "Планирано спиране" на завод и "затваряне "са две коренно различни думи. Ако сайта ви се казва факти, ви препоръчвам поне да се изразявате точно, иначе няма смисъл от вас.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Има доста добри икономисти

    4 2 Отговор
    В МБ та те предрекоха колапс на германската икономика преди месец. Заради срещу Русия , ембарго и скъпите енерго носители и високите лихви. Ами то почва да се случва. Винаги се почва иди си вземи почивка иди вземи отпуска като се върнеш и не са отворили вече. НЕМОЖЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕТЕ ЕВРОПА Е ЕДНА ПИРАМИДА КОЯТО Я ТОЧАТ ГЕРМАНЦИТЕ НО НЕ ВСИЧКИ ГЕРМАНЦИ А ОПРЕДЕЛЕНИ. ТОВА ПО-РАНО ГО ПРАВЯХА ДРУГИ. НО СЛЕД ЗВЕТИТЕ МЕРКИ САМО ГЕРМАНЦИТЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО ПРАВЯТ ВЪПРЕКИ ПРЕТЕНЦИИ НА БОЙКО ЧЕ ПРИЯТЕЛ С ФАРОНИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ПИРАМИДА. ТОВА СИ Е ПИРАМИДА В КОЯТО ГЕРМАЦИТЕ СА ФАРАОНИ.
  • 17 Селянин

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "Никола":

    Къ ли правят дистанционно коли .
    Ша пробвам да доя козите дистанционно , с дистанционното на телевизоро.
  • 18 реру

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Никола":

    Освен това, статия за Giga Berlin придружена със снимка на Giga Nevada...
  • 19 джо

    11 0 Отговор
    С години съм бил в Германия и като видях снимката си помислих , че няма нищо общо с текста защото няма никъде .Има го в Испания когато се пътува между Билбао и Мадрид всичко е в сивота няма едно дърво или една отбивка подтискваща картина подобна на тая ниски планини напълно голи тая картина подобна си я си спомних отново.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Цената пада, но

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    административните разходи растат и са включени в самата "чиста цена" на тока. От къде иначе заплати на ръководството от по 20К и нагоре на месец?
  • 22 Иван Иванов

    3 0 Отговор
    Заглавието на статията е превъзходно.