Last news in Fakti

8 Май, 2024 10:27 748 14

ВМРО: Настояваме за дебат за бъдещето на България!

  • вмро-
  • бъдеще-
  • българия-
  • избори

От ВМРО сме категорични, че бъдещето на България е в Европа, най-малкото защото българската държава и цивилизация са основатели на Европа

ВМРО: Настояваме за дебат за бъдещето на България! - 1

От ВМРО отправяме предизвикателство към всички водачи на листи с кандидати за европейските избори, както и към медиите – нека този път кампанията бъде с дебати между кандидатите за евродепутати, а не с пиар интервюта в комфортните студиа на националните телевизии. Стар дефект на изборните надпревари в България е липсата на дебати между кандидатите. През последните години дебати се организират по изключение, а не като основна част от отразяването на предизборната кампания. Хората все по-трудно се ориентират кой какво предлага и до колко въобще е запознат на какви избори се явява и как смята да управлява.

В изборите за Европейски парламент това пък съвсем се губи, защото българските политици (с някои малки изключения) така и не успяха да обяснят на гражданите как се вземат решенията в Европейския съюз и защо е важно гласът на България да се чува силно и отчетливо. Повечето европейски депутати са неизвестни за широката публика, а пък дейността им е съвсем апокрифна. Това трябва да се промени.

От ВМРО сме категорични, че бъдещето на България е в Европа, най-малкото защото българската държава и цивилизация са основатели на Европа. Проблемът е, че Европа отстъпи от демократичните разбирания, от основите си – а именно съюз на равноправни и суверенни държави. Проблемът е, че Европа (Европейският съюз) се превърна в силно бюрократизирана, тромава, корумпирана структура, където има равни и по-равни. ЕС като замисъл беше подменен и в момента хора като Урсула фон дер Лайен го превръщат в квазидържава, където гласът на националните правителства и на гражданите не се чува. В същото време самообявилите се за „европейски елит“ се разпореждат с нашите пари, с нашите права, с нашите интереси. Европа се нуждае от реформа и връщане към корените – към икономически съюз, в който гласът и интересите на малки и големи се зачитат, чуват се и се отстояват, а не се пренебрегват.

Нужен е дебат точно по време на европейските избори в каква Европа искаме да живеем. Нужен е дебат между хората, които се явяват да ни представляват в Европа. Какви идеи ще защитават? Ще подкрепят ли гробокопача на Европа фон дер Лайен за втори мандат? Ще се иска ли предоговаряне на Зелената сделка? И т.н. Гражданите имат право да чуят какво мислят политиците по тези въпроси.

Затова от ВМРО отправяме предизвикателство и към участниците в изборите, и към медиите – нека се организират дебати и всеки да изрази своите тези, да има спор, дискусия, караница. Нека гражданите да видят кой какво знае, колко тежи, готов ли е за поста, за който се явява на избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 2 Отговор
    Приключили сме Вчера бреее! Кви вечеринки ще си спретват тия, които до са Папкаха Клекнали и Прилежно Слугински! Са кво не стана ли. Добре е!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Трол

    8 3 Отговор
    Не че имам нещо против идеята на г-н Джамбазки, но по-разумни дебати има в квартланите кръчми.
  • 4 Ние българите

    9 2 Отговор
    Настояваме такива като теб да бъдат далече от властта защото каквото с вас същото е и без вас.Единствения бонус остава за вас а не за народа.
  • 5 Ангеле

    9 1 Отговор
    Със Слабаков бяхте много активни през последните години затова народа мисли че е редно да си починете защото и вие сте хора и се преуморихте.
  • 6 Последния Софиянец

    3 11 Отговор
    Бъдещето е в БРИКС.
  • 7 !!!?

    7 2 Отговор
    Този "патриот" направи гуша в ЕП на гърба на ромските гета и на злобна антимакедонската истерия...!
    И всичкото перчене абсолютно контрапродуктивно за България !!!?
  • 8 Оуууу

    10 1 Отговор
    Еврогейзера Джамбазки започна жалките опити за възстановяване на бройката балами, които повярваха на формацията им преди време. Свърши, братко, взимай си евродепутатската пенсия, и да не ти виждаме повече муцуната, че освен с един нацистки поздрав, с друго не те запомниха в Европейския парламент. Чао!
  • 9 Вие трябваше

    4 2 Отговор
    Да оберете вота, който получава Възраждане, а не да се делите на няколко вмро-та и да философствате толкова дълго време
  • 10 Този е от ДС

    8 1 Отговор
    Няма бъдеще България с този фашист, този искаше да убива!
  • 11 ИНЖ1

    10 1 Отговор
    Геле, върни парите от нелегалните паспорти!!! Хулиган!!!
  • 12 Демократ

    9 1 Отговор
    Агентът на ДС Каракачанов, шефът на това недоразумение във ВМРО, е отговарял в ДС за антимакедонизма в България и това се случва десетилетия наред- насаждане на злоба и омраза към съседите ни с български произход. България има нужда от добри и дружелюбни съседи, заедно в ЕС. Само Кремъл има нужда от раздори и вражда между хората и затова пречи и на Сърбия и на Македония и на България да са добри съседи. Така Русия разделя Балканите и винаги го е правила. Ожесточено се борят ДС срещу членството на Македония в ЕС И работят заедно с кремълците от Белград и парите на кремълеца Орбан в македонските медии. Злоба и омраза, това е политиката на Кремъл.
  • 13 Дебат ли?

    9 1 Отговор
    Че кои сте вие да определяте бъдещето на България. Върнал се от курорт от Брюксел за малко и отново е на първо място в листите за Е вропарламент за още един мандат. Мерзост !
  • 14 Бамбука

    5 1 Отговор
    Като за начало, трябва да си трезвен, другото после.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове