Last news in Fakti

7 Май, 2024 04:55 1 342 1

Романът „Нощна стража“ на Джейн Ан Филипс взе "Пулицър"

  • пулицър-
  • роман-
  • награда-
  • джейн ан филипс-
  • нощна стража

Сагата разказва за майка и дъщеря в приют за хора с психически проблеми след Гражданската война в САЩ

Романът „Нощна стража“ на Джейн Ан Филипс взе "Пулицър" - 1
Снимка: Фейсбук

Сагата „Нощна стража“ на Джейн Ан Филипс, разказваща за майка и дъщеря в приют за хора с психически проблеми в Западна Вирджиния след Гражданската война в САЩ спечели наградата „Пулицър“ в категорията за роман, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В категорията за драма победи „Първично доверие“ на Ебони Бут за книжар, който се впуска в неочаквано начинание и намира нови приятели, след като губи работата си.

Наградата в категорията за историческо произведение получи Джаклин Джоунс за „Няма право на почтен живот: Борбата на бостънските чернокожи работници в ерата на Гражданската война“.

В категорията за документална проза победи Нейтън Трол с „Ден от живота на Абед Салама: Анатомия на една Йерусалимска трагедия“, хвърляща светлина върху ежедневието на Западния бряг през погледа на палестински баща изгубил 5-годишния си син в автобусна катастрофа, след като израелски и палестински екипи на бърза помощ са били забавени заради разпорежданията за сигурността в тази територия.

Биография на Мартин Лутър Кинг, озаглавена „Кинг“ донесе на Джонатан Ейг наградата „Пулицър“ в категорията за биографична творба, а в категорията за поезия победи Брандън Сом със стихосбирката си „Вътрешности“.

В категорията за музика „Пулицър“ спечели концерт за саксофон на Тишон Сори.

Наградите "Пулицър" бяха обявени в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    0 0 Отговор
    Мерси. В краварско имат масов психически проблем и за това пият масово антидепресанти. Затова всяка седмица в щатите има масова стрелба с жертви . Уви, на някой хора антидепресантети им действат различно и те откачат....