Last news in Fakti

7 Май, 2024 16:01 2 080 28

За наше добро

  • софия-
  • булевард-
  • патриарха

Ядем ГМО храни за наше добро, нямаме болници, да не казвам адекватна медицина, за наше добро. Дори когато умираме го правим за наше добро

За наше добро - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отдавна живеем в безумието, че всичко се прави за наше добро. Ядем ГМО храни за наше добро, нямаме болници, да не казвам адекватна медицина, за наше добро. Дори когато умираме го правим за наше добро.

От няколко дни творците на добро, които в момента владеят София са решили да създадат поредния си шедьовър. Погледнат отгоре шедьовърът звучи така – от един трилентов булевард да се направи двулентов. И някакви хора неосъзнали доброто, което им се стоварва върху главите, и по грешка живеещи наблизо решават да възразят. Следват репортери и камери и въпроси и отговори, че това и онова е все за наше добро. Чуват се думи като „интегриране“, „европейски град“,, „просперитет“, „еко“, „помислили сме и за това“, че и за онова… И обикновения човек започва да изпада в хипнотичен сън. Но хипнозата се развали от един непремерен въпрос: „При така направеното устройство на булеварда къде може да спре линейка?“ И, момент, хипнозата напълно изчезва от възторжения отговор: „Линейките са със специален режим и могат да спрат където си пожелаят!“

С това темата се изчерпва. Няма никой репортер, който да попита: „Те, хубаво могат да си пожелават да спират където си искат, ама няма къде! Не виждате ли? Това ви питам.“ И сте скопили булеварда. И това няма как да е за наше бодро. И това няма как да не предизвика задръствания. И няма как да стане по-чисто, защото задръстванията не правят атмосферата по-чиста.“ Освен, ако сте взели тайното решение е всичко живо да премине на тротинетки. Но и тогава въпросът с линейката остават. Освен и линейките да минат на тротинетки. Но нека бъдем смели. Всеки болен и защо не умиращ да има достъп до тротинетка и сам да се извозва до най-близката болница.

Не издържам на доброто и сменям канала. Но и там ме дебне репортаж от същото място. Поредният доброправец е тревожно приповдигнат и твърди, че това, което виждаме не са факти а внушения. Политически естествено.

Започва подредено да излага аргументите, че: Проектът е напълно законосъобразен. Минал е през необходимите процедури и е изработен от проектанти с пълна проектантска способност. Разбира се, пропуснато е да се спомене, че моливите по проекта са били сертифицирани и подострени според законовите изисквания. Но съм сигурен, че има документ и за това.

Няма да ви плаша, но като се замислите, газовите камери по време на нацизма също са били законни. И ако можехте да попитате някой щурмбанфюрер какво мисли по въпроса, отговорът сигурно също би бил, че това е за наше добро. И всичко е законно, че и е проектирано както трябва.

Да се върнем в София. Бързото решение на този проблем е тези с нашето добро бързо да се извините и да върнете нещата където бяха. Ако трябва си гласувайте и закон за извинението за да бъде всичко… законно.

Бавното е това, което реално ще ни се случи.

Тоест – Дрън-дрън и нищо. И ще си останем с поредното добро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така Така

    52 6 Отговор
    Докато заспалите не се събудят ще си е така
  • 2 но от зад !!!

    35 4 Отговор
    Сега като дойде шайката на власт ще ви оправи !!

    Коментиран от #22

  • 3 Трол

    32 1 Отговор
    Този булевард рано или късно ще го направят еднолентов.
  • 4 Ха Ха

    17 66 Отговор
    Поредният мрънкалник, дето все е недоволен. Типично за копейкаджиите. Къде са апокалиптичните задръствания, които предричаха? Няма ги, сигурно защото хората измряха без руски газ, или пък останахме без руско гориво. По тъпата му логика в България не трябва да има двулентови пътища никъде, понеже нямало да може да спре линейка! Що за идиотски доводи?

    Коментиран от #11

  • 5 Госあ

    15 44 Отговор
    Оффф и ти си един рапон…като не искаш ГМО, ходи на ливадата да пасеш ! Не един, всички булеварди трябва да се стеснят за електрически скутери, тротинетки и велосипеди.

    Коментиран от #10, #15

  • 6 Дърт даскал

    34 1 Отговор
    Петко Рачев Славейков, из реч пред Учредителното събрание във Велико Търново 1879 г. :
    " Много по-добре и по-умно мисли за себе си сам един народ, който носи тегобите и разбира де го утрепват, отколкото могат да мислят за него привилегировани лица, които при добра воля и присърце мъчно угаждат где и как да му помогнат И ИЗЛИЗА, ЧЕ МНОГО ПЪТИ ГО ЧЕШАТ ТАМ ДЕТО НЕ ГО СЪРБИ....."
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трол

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    И за каруци.
  • 11 000013

    24 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ха Ха":

    Ти защо не си купил два номера пи-малки обувки и да ходиш по цял ден с тях за твое добро ! Или по твоята логика защо да носиш обувки които да сати отпуснати и удобни като можеш да носиш два номера по-малки удобни за джендърите ?
  • 12 Ти си

    17 1 Отговор
    Вие си ги избрахте ....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Евро Пейка

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Да и даже паркоместа да се направят за лица принадлежащи към ЛГТБ за да мирясате най накрая

    Коментиран от #20

  • 16 Злогош

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "КУРЗАЛЕСКИ":

    А па ти зер си много убав !

    Коментиран от #17

  • 17 КУРЗАЛЕСКИ

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Злогош":

    Ета навсегда
  • 18 ха ха

    16 0 Отговор
    идиократите умора нямат , колкото по налудничави са законите ,толкова по лесно крадат от населението
  • 19 за нашето добро

    16 1 Отговор
    бият ни за наше добро.
    вземат ни автомобилите за наше добро.
    работим за без пари за наше добро.
    вкарват ни за 24 часа в пандела за наше добро.
    проверяват ни за алкохол и норкотици веднъж на ден - за нашото добро.
    абе най добре се откажете от пари и удоволствия, вземайте по една лопата и копайте 2 метра дълбочина- за наше добро.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Госあ

    5 14 Отговор
    Мен повече ми пречи вкоренената московска, турска и отскоро евроатлантическа олигархия, простите селяци, които не слизат от нафтовата си печка и освен че ми фърлят сажди у лицето, правят адски задръствания, отколкото психо лгбт’тата. Освен това, Ганди уважава харема и вакханалията, ама ненавижда обратните, което не ми е много морално някак. Мога да изредя обратни, като започна от Тюринг и Оскар Уайлд, които струват повече всеки сам по себе си от пет села гандовци. Същото се отнася и за морала им.

    Коментиран от #23

  • 22 ЩОТО СА

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "но от зад !!!":

    КОИ НЕ СА ШАИКА
  • 23 ЩОТО СА

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    ТВООЯ МИЛОСТ Я ЗНАЕМ ШЪ ТИ ЗЪМНАТ ИГРАЧКАТА ХОРСЕДИЛД---АДРЕС ОТ МЕН ПОДАРЪК
  • 24 То да беше само този булевард

    11 2 Отговор
    Всичко е така детска болница от 40 години се строи дори се започна навремето
    Ядрена централа също толкова дори се започна навремето
    Мога да изброявам до край
  • 25 Милчо Мицков

    3 1 Отговор
    Стига рев,смешен плач.Сами си ги избрахте всичките.....
  • 26 доктора

    3 1 Отговор
    Бих споделил лично наблюдение по неволя, работещ в болницата на Патриарх Евтимий. Понеже ми е под прозореца на булеварда. От 4ри лентов еднопосочен булевард, последното творение на група общински съветници е следното: двустранни двуметрови двупосочни ленти за велосипедисти /сякаш сме в Холандия/, като редовно мотоцикледистите на патриарха и раковска газят там безпрепятствено. Бус лента- при положение че тролеите никога не са затруднявани в предишното 4ри лентово движение. И накрая - идващите по раковска за ляв и десен завой, трябва някак да се сблъскат при влизането на патриарха, понеже има бус лента за троея, взимащ завояпрез двете ленти, а те останаха само две - който с клаксон се вреди да влезе в тях. На всичкото отгоре, при положение че това е голяма общинска болница, където спират по принуждение екипи на Спешна помощ-линейки, за да разтоварят пациенти в тежкко състояние и висят там по половин час поне, блокирайки едната от двете ленти, заради холандските колоездачи, представете си, ако ваш близък със собствен транспорт при нужда, как ще го свалите до сденонощният спешен приемен кабинет. Затова предлагам на всички софиянци да си наемат подземни паркоместа под НДК, за да могат при медицинска нужда да докарат близките си на около километър от болницата.
  • 27 резервист

    3 1 Отговор
    Така е като си избираме шарлатани за управници. После те си назначават по-малки шарлатанчета в администрацията и те пък добронамерено ни подкарват нанякъде. Пък има ли там трева и вода не е важно. Така е защото сме овце и допускаме да се държат с нас като с такива. Имало било обществено обсъждане по време на проектирането! Къде, кога, с кого? Вие сте прости, както обича да казва една тиква, и няма да разберете. Вервайте ми, както казва един бивш. Защо по билбордовете, вместо близачки на сладолед нямаше овреме поставени схеми на реконструкцията? Защото хората щяха да скочат още тогава и парите за проектиране нямаше да бъдат взети! Да върнат не само нещата по старому , ами и парите които са изхарчили. И да се пръждосват по дяволите!
  • 28 граф Монте Кристо

    3 0 Отговор
    Сиреч,дрън-дрън-ярина,дрънкат по медиите колко е належащо да се опълчим срещу всичко руско,за наше добро ни окупират натовски войски,за да не ни поробят руснаци,местните деребеи изкорубиха всичко ,до което се докоснаха,преляха го в дворовете си и в банковите си сметки.Сега подемат поредната инфо-кампания колко важни били евроизборите,как щели да потекат реки от мед и масло,докато евросъюза отдавна е вързал кънките и няма да го бъде.И все пак ще играят до последно,на ва-банк,като разчитат на пасивността и небрежността на българите.