Last news in Fakti

5 Декември, 2016 14:40 1 866 0

Uber следи обслужените клиенти

  • uber-
  • такси
Uber следи обслужените клиенти - 1

Последната версия на мобилното приложение за споделено пътуване Uber продължава да записва местоположението на клиентите, след като са доставени на желания адрес, твърди SlashGear. Следенето продължава 5 минути след приключването на поръчката, за да се установи накъде се движи пътникът след пристигането.

От Uber оправдават събирането на такава информация с желанието си да подобрят качеството на услугата и да повишат безопасността. В бъдеще данните щели да се използват за избор на най-подходящо място за качване и слизане на клиентите.

През 2015 г. родната Комисия за защита на конкуренцията започна разследване на Uber за нелоялна конкуренция по сигнали на таксиметровата компания "О'Кей Супертранс". Базираната в Сан Франциско компания беше глобена с 200 000 лв., а Върховният административен съд забрани услугата, докато спорът между комисията и компанията не се реши по същество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА