Last news in Fakti

3 Май, 2024 04:15 1 027 0

Пропалестински протести затвориха Института за политически изследвания "Сианс По" в Париж

  • кампуси-
  • студенти-
  • париж-
  • палестина

Факт е нова окупация на кампусите от студенти

Ръководството на френския Институт за политически изследвания "Сианс По" обяви, че основните му сгради в Париж днес ще останат затворени, поради нова окупация на кампусите от студенти, мобилизирани в подкрепа на палестинската кауза, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Вследствие на гласуваната от студентите окупация сградите на адрес: ул."Сен Гийом" №25, 27, 30 и ул. "Сен Пер" №56, ще останат затворени в петък, на 3 май. Приканваме ви да работите дистанционно", се казва в съобщението, изпратено от отдел "Човешки ресурси" на "Сианс По".

След вътрешния дебат за Близкия изток вчера сутринта, който студентите определиха като "разочароващ, но не и изненадващ", вчера следобед студентите от палестинския комитет в "Сианс По" обявиха, че са започнали "мирна седяща стачка" в залата на висшето училище и че шестима студенти са започнали гладна стачка "в знак на солидарност с палестинските жертви".

Снощи окупацията на кампуса е била гласувана от около стотина студенти на общо събрание, заяви пред АФП член на Палестинския комитет, който не назова името си.

Гладните стачки ще продължат, докато "не се проведе официално, неанонимно гласуване на борда на Института за политически изследвания за разследване на партньорството с израелски университети", каза друг член на Палестинския комитет пред АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: