Last news in Fakti

4 Май, 2024 05:44 978 4

Арестуваният в САЩ руснак Александър Виник призна вината си по делото за пране на пари ВИДЕО

  • александър виник-
  • дело-
  • съд-
  • сащ-
  • руснак

Защитата му очаква "едноцифрен" брой години зад решетките

Руснакът Александър Виник, който е арестуван в САЩ, сключи сделка с американската прокуратура и се призна за виновен в Северния окръжен съд на Калифорния по дело за пране на пари, заяви пред ТАСС неговият адвокат Аркадий Бух, който добави, че клиентът му ще прекара в затвора по-малсо от 10 години.

„Кулминацията на преговорите беше сделката с прокуратурата; очакваме затворът да бъде до 10 години“, каза Бух. „Той се призна за виновен по ограничен брой обвинения“.

Бух отбеляза, че на съдебното заседание, на което ще бъде произнесена присъдата, защитата ще се опита да намали допълнително срока на затвора, като се позовава на факта, че Виник е в ареста от 2017 г. Очаква се следващата седмица да стане известна датата на заседанието за присъдата на руснака.

Адвокатът на Винник поясни, че прокуратурата е обвинила Винник за престъпления, за които е можел да получи доживотен затвор, но сделката с държавното обвинение е позволила намаляването на срока на затвора до „едноцифрено число“. години.

Виник беше задържан в Гърция на 25 юли 2017 г. по искане на Съединените щати, където бе обвинен в пране на между 4 и 9 милиарда долара чрез вече несъществуващата онлайн борса за криптовалута BTC-e. Той беше екстрадиран в Съединените щати на 4 август 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    5 0 Отговор
    Забравил е 20 долара в непраните си дънки. Естествено че трюбва да се осъди с цялата строгост на закона.
  • 2 Щирлиц

    1 3 Отговор
    Всички американски спортисти ,които могат да бъдат прилъгани да посетят Мордор ,
    трябва да са нащрек.
  • 3 Единствен на планетата

    3 0 Отговор
    Признал, пере пари и е, ти да видиш, рунак!
  • 4 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НА БЪЛГАРСКИ : " Е Б А ГО И ТЪ П А КО " !!!! ДА ПЕРЕШ ПАРИ В САЩ - ПРИ ФАЛИРАЩИЯ ДОЛАР СИ Е НЕОБЯСНИМО УМОПОМРАЧИНИЕ --ПА ДА СИ ИМАШ И ПАРИ ЗА ПРАНЕ !?!?!?!?!?