Last news in Fakti

8 Май, 2024 16:54 1 457 7

Европейците смятат, че управляващите трябва да обърнат повече внимание на ограничаването на миграцията

  • европейци-
  • социологическо проучване-
  • миграция-
  • ограничаване-
  • управляващите-
  • климатични промени

В Германия 44 на 100 от запитаните смятат, че управляващите органи трябва да се фокусират върху ограничаването на имиграцията

Европейците смятат, че управляващите трябва да обърнат повече внимание на ограничаването на миграцията - 1
Снимка: БГНЕС

Европейците отдават по-голямо значение на проблема с миграцията, отколкото на борбата с климатичните промени, както показва международно социологическо проучване. По-малко от 15% от участниците в световен мащаб считат въпросите, свързани с климата, за един от трите основни приоритета пред техните правителства, пише Асошиейтед прес и БТА.

"В много европейски държави се наблюдава рязко покачване на дела на хората, които казват, че "ограничаването на имиграцията“ трябва да бъде основен приоритет на управляващите“, сочи проучването, поръчано от базирания в Дания мозъчен тръст "Алианс на демокрациите“.

В Германия 44 на 100 от запитаните смятат, че управляващите органи трябва да се фокусират върху ограничаването на имиграцията, което поставя страната начело на класацията. Близо четвърт от участвалите в допитването германци смятат, че борбата с климатичните промени е приоритет.

На глобално ниво една трета от вярват, че климатичните промени са едно от трите основни предизвикателства пред света, но едва 14% от анкетираните го поставят като един от трите основни приоритета за правителствата им.

Въз основа на близо 63 000 интервюта в 53 държави проучването Индекс за възприятие на демокрацията показва, че за 85% от запитаните е важно в собствената им държава да има демокрация. Въпреки това правителствата не винаги оправдават очакванията на хората. Доволни от състоянието на демокрацията в държавата им са 58% от участвалите в проучването.

Допитването сочи, че недоволството не е ограничено до недемократични държави, а е широко разпространено и в САЩ, Европа и страни с дълга традиция в демокрацията. В Унгария, около една трета от запитаните вярват, че живеят в демократична държава.

Проучването се основава на интервюта проведени между февруари и април тази година. Допустимата грешка е 2,9%, пояснява АП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    17 6 Отговор
    За утре 9 май съм си взел почивен ден.
    Бутилка руска водка и пред големия телевизор.
    Ще гледам парада в Москва.
  • 2 честен ционист

    7 3 Отговор
    Ако питаш всеки европеец дава мило и драго само да се върнат камиларите там, откъдето са влязли - на Ганя задния двор. Сега като си наслагат фашаги на Евроизборите и нямам съмнения всички ще ги натирят посоко беден Магнит.
  • 3 Гай Турий

    16 3 Отговор
    Европа е управлявана от назначени от САЩ дебибабуини, купени с чували измислени банкноти, навсякъде все едни и същи ушати грозници, рожби на кръвосмешения и дегенерации, които загробват Стария свят. С изключение на Унгария и Словакия където има нормално мислещи и устойчиви на натиск управленци, всички останали са от категорията в първото изречение. За нашите нямам никаква класация, те са извън борда даже на тия найгадяи. Изключвам президента ни.
  • 4 фен на сидеров

    15 1 Отговор
    управляващите имат задачата да не ограничават миграцията. важно е да навлязат много маймуни и да ни претопят ! разпореждат глобалистите на шорош !

    Коментиран от #5

  • 5 фен на сидеров

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "фен на сидеров":

    този с минуса да си вземе зет от найроби ! може и мъж , ако желае !
  • 6 Ква демокрация, бе?

    8 0 Отговор
    Вече се провали и тя! И само лъжи и раздувки, с цел да ни ограбват и контролират, да ни подтискат. Кой вярва още на "изменение на климата"? Трябвало да се откажем от летене, от колите, да не се греем нормално и подобни..? Пълна лъжа.
    И това с миграните яко го изпуснаха. Вече никой не ги иска тези управляващи, които разводниха Европа с народи от други континенти. Това няма да оцелее, скоро ще се разпадне!
  • 7 Леко леко

    0 0 Отговор
    С 44 % явно 56 % са питали мигранти .
Новини по държави: