Last news in Fakti

24 Април, 2024 13:38 1 328 3

Хакери крадат технически данни от Volkswagen от години

  • volkswagen-
  • vw-
  • хакери-
  • кражба-
  • китай
Хакери крадат технически данни от Volkswagen от години - 1

Германският автомобилен концерн Volkswagen (VW) призна, че хакери са откраднали голямо количество техническа информация от него, като това се е случило още преди десет години. Компанията отказа да разкрие подробности около ситуацията.

По-рано германските издания Der Spiegel и ZDF съобщиха, позовавайки се на източници от компанията, че между 2010 и 2015 г. хакери са откраднали приблизително 19 000 файла от VW с различна техническа информация.

Според техните данни хакерите са се интересували предимно от документи в области като двигатели с вътрешно горене, скоростни кутии, трансмисии, както и данни за разработки в областта на електрическите превозни средства, батериите за тях и др.

Изданието UNN, позовавайки се на експерти в областта на киберсигурността, предполага, че хакерите може да са свързани с Китай

Сред доказателствата те цитират китайски IP адреси, отличителен шпионски софтуер и времето, когато хакерите обикновено извършват атаките. Китайското посолство в Германия вече нарече обвиненията възмутителни и заяви, че осъжда всяка форма на кибершпионаж.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дфен

    7 1 Отговор
    Те са знаели че ги крадат и затова техните коли са калпави за да са калпави и на крадците.
  • 2 Хаха

    1 2 Отговор
    Че какво да крадеш? Купуваш си една кола и имаш всичко пред теб! То да е някое секретно оръжие, ами автомобил за скраб. Те китайските не се различават по нищо от европейските. Каросерия американска, двигател европейски и става китайски! Нищо ново!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.