Last news in Fakti

2 Май, 2024 11:21 1 372 1

Специално ръководство помага на китайците на завземат международни пазари

  • китай-
  • инвестиции-
  • наръчник

Властите на китайския курорт Хайкоу публикуваха насоки за чуждестранни инвестиции

Специално ръководство помага на китайците на завземат международни пазари - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Общинското правителство на Хайкоу, столицата на китайската провинция Хайнан, публикува електронно ръководство за външни преки инвестиции, съобщи вестник "Haikou Daily".

Електронният документ трябва да помогне на китайските компании да навлязат на международния пазар и също така ще помогне за увеличаване на инвестициите от чуждестранни инвеститори в Хайкоу и Китай като цяло.

За да привлекат чуждестранни инвеститори в Хайкоу, градските власти създадоха демонстрационна зона за икономическо сътрудничество между провинция Хайнан и Хонконг и клъстер от чуждестранни предприятия. Освен това е създаден механизъм за регулярни срещи с представители на бизнеса за консултации относно оптимизиране на бизнес средата в града.

С цел засилване участието на града в международните вериги за доставки, от тази година международното летище Мейлан, разположено в Хайкоу, стартира полети до Борнмът (Обединеното кралство), Джохор Бахру (Малайзия) и Абу Даби (ОАЕ). Сред регионалните дестинации в момента се предлагат полети до 32 града, включително Хонг Конг, Макао, Сидни и Сингапур.

Освен това общинските власти проведоха презентации на инвестиционните възможности на Хайкоу в Европейския съюз, Югоизточна Азия, Африка и Централна Азия, както и в няколко града в Китай, включително Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шенжен.

На 1 юни 2020 г. Централният комитет на Комунистическата партия на Китай и Държавният съвет на Китайската народна република публикуваха програма за формиране на пристанище за свободна търговия в Хайнан. Документът предвижда създаването на специална митническа зона на този тропически остров.

Китайските власти планират като цяло да завършат изграждането на свободно пристанище в провинцията през 2025 г., когато на острова трябва да бъде изградена система за осигуряване на свободна търговия и инвестиции.

До 2035 г. Хайнан планира да осигури свобода на търговията и инвестициите, трансгранично движение на капитали, влизане и излизане на хора и товарен транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още малко

    5 1 Отговор
    Работата ще стане, когато доларът не е международна валута за разплащане. Въпрос на време е