Last news in Fakti

7 Май, 2024 10:35 698 12

Пламен Димитров: Нашата битка остава за реален ръст на доходите. Заложили сме около 13% увеличение

  • пламен димитров-
  • битка-
  • доходи-
  • реален ръст

В последните месеци с доста натиск успяхме да компенсираме инфлацията. Цените обаче останаха високи, месото и сиренето не са поевтинели, коментира президентът на КНСБ

Пламен Димитров: Нашата битка остава за реален ръст на доходите. Заложили сме около 13% увеличение - 1
Снимка: БГНЕС

В последните месеци с доста натиск успяхме да компенсираме инфлацията. Цените обаче останаха високи, месото и сиренето не са поевтинели. Нашата битка остава за реален ръст на доходите. Заложили сме около 13% увеличение, част него вече се случи чрез колективните трудови договори в големите предприятия. Цените продължават да се покачват, но с по-бавни темпове. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в "Твоят ден" по Nova News.
"В икономиката има забавяне в някои сектори, намаляване на поръчки. Това, предвид рецесията в Западна Европа, може да донесе много сериозни проблеми на пазара на труда до края на годината. Не виждам заплахи в изпълнението на приходната и разходната част на бюджета. Териториалните планове за справедлив преход бяха предадени в Брюксел без съгласуване с нас. Ще трябва да ги изпълняваме, което значи, че ще се пренаписват в движение. Първите 170 души вече са съкратени от ТЕЦ "КонтурГлобал". На 10 май със социалния министър и президента на КТ "Подкрепа" ще посетим Стара Загора и ще видим дали ще им се намерят работни места. Това ще бъде знак и за другите работещи в сектора дали обещанията ще останат химера или ще се изпълнят", заяви той.

По думите му все още заминаващите в чужбина младежи са повече от върналите се. Затова и безработицата у нас бележи ръст.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в деня на онанистите може 15

    13 0 Отговор
    с шенген. ток на свободния пазар , двойни цени по великден и всичко се вдигна . другата седмица пак да разкаже .
  • 2 Ко каза

    10 5 Отговор
    Гусине увеличението се изработва , не се залага.От доста години сме в пазарна а не в планова икономика ако не сте разбрали!

    Коментиран от #5

  • 3 Русофил

    6 1 Отговор
    Не разбрах бачкането с колко ще го увеличите.
  • 4 инж. Ганчо Илков

    17 0 Отговор
    Човече, За за си Реален Синдикалист, трябва преди всичко да си Технически Икономически и Социално Правно Грамотен. За каква Борба говориш, когато абсолютно Нищо не Зависи от Теб. Още Повече, че си на Хранилка на Тези срещу които Формално се Бориш. Няма как да Разбереш, че Олигарси и Кредитни Милионери не Стават за Реални Работодатели. И те Смучат от Обществени Поръчки и Бюджетни Субсидии, чрез които Хранят Политическите Проектанти и Синдикати. За да бъдат Хранители, Олигарсите и Кредитните Милионери "Икономисват" за Сметка на Качеството и Работната Заплата на Основните Работници, които Вие си Преписвате, че Защитавате. Григорова, от Синдикалист, се "бори" за Депутат. Защо ли?

    Коментиран от #6, #11

  • 5 нашия

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ко каза":

    пазарна е за теб ,НО за големите корпорации е планова....т.е. за за "балъците" капитализам ,а за корпорациите социализъм....ако случайно не си разбрал...а и няма "бизнес" ,който да не планира....плановете са част от "бизнеса" такова чудо ,като "безпланова " икономика НЯМА...
  • 6 нашия

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "инж. Ганчо Илков":

    безкомпромисно точен си
  • 7 Млад

    10 1 Отговор
    В България към 01.04.24г. работещите пенсионери са 350 000. А,как Ви се струва?Един работещ пенсионер се задоволява и с по ниска заплата.Като я събере с пенсията го задоволява.Един млад човек не би се съгласил .Той трябва да създава семейство,деца да издържа.Така гоните младите навън и задържате ниско ново на заплащане.

    Коментиран от #9

  • 8 вашата битка трябва

    7 0 Отговор
    да почва с натиск за търсене и намиране на $чекмеджета$ и офшорки след задълбочена проверка в базите данни на банките защото там са откраднатите пари и то в милиарди, а не в ошушканата хазна още от времето на император тикварий.
    Иначе общи високопарни приказки уж правим нещо за пълнеж на медията
  • 9 до младока

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Млад":

    вие пък тръгнахте навън!?
    Ако млади ходят навън са студенти и малцинства дето или работят или някакви магарии правят.
    Статистиката казва в софия средната заплата е 3000 и работа има изравнявайки се с стандарт с гърция, италия, испания естествено който е на по квалицифицирана службица
  • 10 Кочо

    1 0 Отговор
    Първо изяснете откъде получавате заплати.Откъде идват средствата за да си плащате заплатите?Аз не съм чул някой да плаща членски внос.Може и да има ,но аз не знам.А по Живково време се плащаше,но и вършеха работа и без да има стачки.То,и днес няма стачки.Ама погледнете само в Гърция какво правят,а?
  • 11 Юнгата

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "инж. Ганчо Илков":

    как да го разбере когато е от Морското училище с политически профил.Ако това е изобщо някакво образование.Да обясни,колко членски внос събират на месец?
  • 12 КНСБегай

    0 0 Отговор
    Този вождработи ли нещо реално? Той още не е вдянал, че не достигат индианци! Той ако рече да призове на протеати, вероятно ще събере около 1000 човека, при това платени!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол