Last news in Fakti

24 Април, 2024 03:53 1 805 15

Обвиниха Димитър Стоянов в хулиганство и закана за убийство

  • димитър стоянов-
  • журналист-
  • арест-
  • прокуратура

Преди това съдът реши Стоянов да бъде освободен от ареста

Обвиниха Димитър Стоянов в хулиганство и закана за убийство - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност журналиста Димитър Стоянов за хулиганство и за закана за убийство с боен пистолет, предаде БНТ.

По-рано вчера стана ясно, че съдът е потвърдил като законна заповедта за арест на Стоянов, който бе задържан след спречкване с друг мъж, впоследствие оказал се служител на НАП.

Съдът реши Стоянов да бъде освободен от ареста. Обвинението на прокуратурата идва на по-късен етап.

"След подаден сигнал за възникнал конфликт между две лица, в Пето РУ - София е образувано по неотложност досъдебно производство. В хода му е установено, че на 22.04.2024 г. около 18,00 часа на ул. „Васил Петлешков“ в столицата обвиняемият Д.С. се заканил с убийство на П.Л., като е насочил боен пистолет към главата му. Заканата възбудила основателен страх у мъжа.

Установено е, че действията на Д.С. са непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен, че е извадил боен пистолет на обществено място, същият е нанесъл и множество удари с крака и ръце в областта на главата и тялото на П.Л. Обвиняемият е отправял и множество обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че „ще му разбие главата", се казва в съобщението на прокуратурата.

До момента в хода на разследването са разпитани свидетели, също така е извършено и претърсване в дома на Димитър Стоянов, при което са установени и иззети два броя бойни пистолета и една карабина. Наблюдаващ прокурор е дал указание за изготвянето на три експертизи - видео-техническа, балистична и съдебно-медицинска.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хм странно,

    11 4 Отговор
    на клипа друго се виждаше!
  • 3 Гост

    8 7 Отговор
    Правилно, и този си повярва много.
  • 4 Гост

    9 4 Отговор
    Блях, вчера кво беше, днес къде отиде! Значи имало е шамари, шутове, псувни? А на клипа изглеждаше самоотбрана! Башка и маса железа у дома му! Сигурно ли е, че това пич е журналист?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван Вазов

    10 3 Отговор
    Нагледен пример какво може да се случи на всеки от вас в мутро-полицейска държава.
  • 7 Умирам от смях

    7 2 Отговор
    този наистина има нужда от оръжие, щото като го гледам какъв ретард е ще го бият кой къде свари

    Коментиран от #11

  • 8 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    7 5 Отговор
    Ако един човек изглежда като кретен и се държи като кретен то най-вероятно е кретен. Освен това явно има и чувство за малоценност, което компенсира с притежание на оръжие.
  • 9 Питам:

    9 0 Отговор
    Този пострадалия"агент" на НАП, какво е правил в магазина? Проверявал е касовите апарати, проверявал е клиентите или се е фукал, че е от "богоизбраните" ? Легитимирал ли си е , и дори да се е легитимирал, това не му дава предимство ? А може би е номер да "СГОТВЯТ" журналиста, както "СГОТВИХА" Иванчева защото пречи като осветлява ?
  • 10 Емо

    5 1 Отговор
    Всичко това са дежурни копи-пейст прокурорски, и то некадърни инсинуации.
    В съда обвинението ще падне. Не случайно ни показват 12 сек от клипа. Ако имаше бой в магазина, и ако Димитър Стоянов беше бияча, щяха да го покажат. Претърсването също не е ясно на какво основание е, и то най-вероятно ще падне. Освен това в тридневен срок задържавния може да обжалва задържането, това "потвърждаване" на задържането от съда е много подозрително. Всичко това е начин да се държат в страх собствениците на законно оръжие и да не го употребяват за самозащита даже и ако имат законно основание.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой

    6 2 Отговор
    На клипа двама примати се млатиха , и псуваха . Към екшъна се добави жената на единият , като рязко промени съотношението на силите . Използвайки колана от дънките . Ако това е лицето на журналистиката , и лицето на държавата , жална ни майка . И двамата са за по 5 години ефективна присъда , и никога да не доближават държавно учреждение.
  • 13 Лазо

    1 1 Отговор
    Бялата тениска на държавната хранилка няма ли да бъде наказан? Или това е в реда на нещата за НАП - подвиквания и псувни по улиците, въвеждане на ред в пътното движение и паркирането, блъскане на хора, налитане и агресия?
  • 14 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Интересно как трябваше да постъпи стоянов. Другари ако вас ви нападне ей така без нищо някой 120 кг дебелак на улицата как бихте реагирали ? И защо дебелака не е подведен под отговорност?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.