Last news in Fakti

1 Декември, 2020 13:00 75 168 160

Проф. Искра Баева: Когато един министър-председател стане смешен…

  • бойко борисов-
  • интервю-
  • faz

Дали пък чашата на търпението на основните европейски привърженици на Борисов и ГЕРБ вече не е преляла?

Проф. Искра Баева: Когато един министър-председател стане смешен… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проф. Искра Баева, Клуб "24 май"

Какво означава един министър-председател да стане смешен? На първо място това, че в очите на света държавата, която управлява, също става смешна. А когато той продължава да има обществена подкрепа, нещата започват да стават трагични.

Но има и втори план с по-дългосрочни последици. Защото когато един министър-председател стане смешен, все повече хора престават да се отнасят сериозно и към управляваната от него държава, престават да вярват както в държавата, така и в обществото и в начина на избор на политици. В крайна сметка хората престават да вярват в демокрацията.

За съжаление, точно в тази ситуация се оказа България след поредния засега опит на премиера Бойко Борисов да спаси властта си. Този път той е във формата на пространно интервю в уважавания германски всекидневник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

Журналистът и добър познавач на Балканите отблизо Михаел Мартенс задава на българския министър-председател най-важните въпроси за скандалните записи и снимки, свързани с него. За нас темата е толкова позната, че вече ни е омръзнало, но не е така за широката европейска/германска публика, за която вероятно въпросите и най-вече отговорите са новост.

С обясненията си за кюлчетата злато и пачките евро Борисов потвърждава факта, но се опитва да прехвърли отговорността на „красива жена“, която „може много лесно да преодолее защитата ми“. Това звучи не само несериозно, но и безотговорно.

Още по-комично изглежда демонстрацията с дамската чанта на негова служителка как кюлчетата и пачките могат да се внесат по този начин – сякаш работната чанта на делова жена може да се сравни с дамската чантичка на която и да било „изкусителка“. Да не говорим за предизвикалите бурен смях и в България обяснения за дрона на президента.

В светлината на собственото сенчесто минало на Бойко Борисов, което отдавна не е секрет нито за тайните служби, нито за дипломатите, комично звучат и неговите обвинения в агентурно минало и връзки с олигархията срещу всички противници – президента Радев, протестиращите и кой ли не още.

Германците могат и да повярват на твърдението, че Борисов нямал нищо против протестиращите и не ги е обиждал. Но българската публика, която чу с ушите си как той в неформална обстановка нарича не само противниците си, но и своите поддръжници и съюзници, няма как да повярва.

Няма нужда да продължавам тезите му във „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, защото те са ни добре познати. Но казани в сериозен европейски вестник, те звучат толкова абсурдно, че стават смешни.

Но не може да не си зададем въпроса защо едно актуално политическо интервю, взето в началото на октомври, е публикувано едва в края на ноември. Не мога да си представя, че толкова сензационно интервю случайно е отлежавало в редакцията на вестника почти два месеца.

Очевидно трябва да потърсим причините другаде. Мога само да предположа какви биха могли да бъдат те. Дали са в политическото неудобство така да се злепоставя един не само доказано прогермански политик, а и плод на политическото инженерство на ХДС-ХСС (както любезно ни информира германската дипломатка Гудрун Щайнакер)?

Дали ще ги намерим в неверието, че един министър-председател наистина може да говори по този начин и да дава подобни обяснения за неудобни факти?

Дали пък чашата на търпението на основните европейски привърженици на Борисов и ГЕРБ вече не е преляла?

Единственото, което не мога да повярвам, е, че някой във вестника си е помислил, че това интервю ще изчисти образа на българския министър-председател в очите на германската публика.

Сухият резултат от поредната отбранителна стъпка на Борисов е срам за всички българи. Срам, чиито последици ще плащаме още дълго време. Защото няма по-лошо за един политик да стане смешен, но за неговия народ този смях е пагубен.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 562 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОТарАК

    470 49 Отговор
    и най-долния пропаднал Римски император би се изчервил и стоял като невръстна ученичка пред делата на управляващата ни сган

    Коментиран от #88

  • 3 а бе

    94 462 Отговор
    а бе тая сигурно е взела диплома като професор гечев во време оно където комунистите ги правеха професори на път и под път и тя ще дава акъл оти не се скрие

    Коментиран от #21, #35, #47, #65, #78, #110

  • 4 Българка

    489 58 Отговор
    Борисов е крайно време да дава "интервюта" пред следователи в следствения арест.
    ОСТАВКА, СЪД , ЗАТВОР!!!!!!!!!!
    Крайно време е България да изтрие срама от петното Борисов!

    Коментиран от #27, #101, #130

  • 5 Биде

    316 34 Отговор
    На по-голяма част от народа му става много, много тъжно, ама на кой му пука! Оставили са да се спасяваме кой както може!

    Коментиран от #118

  • 6 1234

    298 43 Отговор
    БМБ сега осъзна, че е закъснял с оттеглянето, вместо на бял кон, ще се оттегли на черен с трупове...

    Коментиран от #150

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 един от многото

    312 41 Отговор
    Когато един министър председател стане смешен , мястото му е в цирка!
  • 9 ГДИН

    252 41 Отговор
    тоз тиквоч смешен за затвора е случай спешен
  • 10 Бойко най Великият

    57 306 Отговор
    Бойко поклон пред великият лидер
    Лапайте му Русофилчета и Кумуняхи

    Коментиран от #71

  • 11 Петьо Петров

    255 31 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Защото няма по-лошо за един политик да стане смешен, но за неговия народ този смях е пагубен.

    Това казва всичко!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 И той

    231 30 Отговор
    и тумбата му граблива , отдавна не са смешни , а будят пълно отвращение ! Мястото им никога не е било там , а щетите им са катастрофални и необратими !

    Коментиран от #18

  • 14 БГ ром

    27 82 Отговор
    Оставка! Съд! Затвор! Пари для бг ромите! Ч_ука БГ ученички!

    Коментиран от #19

  • 15 !!!?

    77 189 Отговор
    Борисов е смешен, а Радев е злобен - затова Народът "пасува", защото не вижда Промяната с Бабикяните и изпортените политически трупове от жълтите павета !!!?

    Коментиран от #127

  • 16 БГ МАФИЯ В МС

    225 36 Отговор
    ТОЯ ТОЛУП ВЪОБЩЕ НЕ Е СМЕШЕН . ТОЙ Е ОТВРАТИТЕЛНО НАГЪЛ, НАХАЛЕН НАРЦИС С НАЧЕНКИ НА ЛУДОСТ. ТИПИЧЕН КАЛИГУЛА.ВЖИВЯЛ СЕ НА ДОН КОРЛЕОНЕ. ТА НАШИЯ КОРЛЕОНЕ ДА НЕ ЗАБРАВЯ , ЧЕ УБИХА НАЙ-МИЛОТО МУ.

    Коментиран от #86

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българина

    186 30 Отговор

    До коментар #13 от "И той":

    Прав си.ХУНТАТА на ТИКВАТА отдавна буди ОТВРАЩЕНИЕ и ПОГНУСА.
  • 19 Бай Ганьо

    72 10 Отговор

    До коментар #14 от "БГ ром":

    Ромите ми плащат, да ги ЧУ-КАМ, ама много МИ-РИ-ШАТ и аз съм погнусен. Не им искам парите. :-(
  • 20 Бойку шкафа

    98 26 Отговор
    Оставете ме на спокойствие да си оправя шкафчето ,негодници такива.
  • 21 БАЙ Х@Й

    140 20 Отговор

    До коментар #3 от "а бе":

    А дали Борисов може да каже Франкфуртер Алгемайне Цайтунг?

    Коментиран от #98

  • 22 Behemoth

    55 11 Отговор
    Той капака е таман паснал на гърнето...убрябрябряяяяя....ърш тойта мама и краста (с200)....
  • 23 Васил

    115 20 Отговор
    Той от комичен мина в трагичен
  • 24 Erwin

    148 26 Отговор
    освен че е смешен неграмотника застрашава и националната сигурност
  • 25 Млада протестърка

    67 186 Отговор
    Много глупости изписаха некадърните комунисти за един успешен премиер избран от хората. За тях никога и никой няма да гласува това е истината.

    Коментиран от #31, #117

  • 26 коко

    61 152 Отговор
    Смешен или не хората го предпочитат пред ветото. Защо ли да ми обясни г-жа професор.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ФАЙДА ЙОК

    44 71 Отговор
    Искра си знае, искра си Бае......
  • 29 ФАКТ Е ЧЕ подкрепилите

    138 37 Отговор
    ГЕРБ са едва 11% от имащите право на глас в РБ и тази шайка никога вече няма да бъде в управлението ! Излезте и гласувайте срещу мафиотите от ДС и прокурора бухалка в ръцете им !
  • 30 jorj

    45 105 Отговор
    Тази от кой музей на восъчните комунистически фигури са я изнесли?!
  • 31 Анти комунист

    40 63 Отговор

    До коментар #25 от "Млада протестърка":

    Много им се иска на червените,да се сдобият с власт,това което направи Германия по специално НПО Ханс Зайдел,с помоща на ХСС и ХДС,противопоставиха на червените от БСП нова партия 2009,наречена Герб начело с Бойко и ЦВ ЦВ,дясна, анти комунистическа, народна партия,която веднага приеха в семейството на народните партии в ЕВРО съюза, а те знаеха комунист,може да бъде победен само с комунист, но под наше покровителство,така Германия,начело с ,Меркел, възкреси новата дясна власт на ченгета,комунист и престъпници,послушни на Германия,Русия и САЩточно това искаха,децата на комунистите бандитите и ченгетата,да бъдат признати от ЕВРО СЪЮЗА и по специално от Германия,сега повече нищо не може са се направи, варианта е без Бойко по Бойковски, вижте как си подготвят почвата с ЦВ. ЦВ.10%данък печалба уж за инвестиции,къде са кажете.някакви хранителни вериги които ни продават каквото си искат на каква цена и качество.Толкова у изгоден този модел Боко,няма да бъде сменен, всичко което се говори върховенство на закона правосъдие в Европа не се отнася за колониите.
  • 32 2020

    128 29 Отговор
    Коментарът е излишен.Всичко е много точно и ясно казано.Адмирации,уважение към честността в мнението на проф. Искра Баева.Не злобейте и не си кривете душата ,когато ви казват истината в очите.
  • 33 МИМОЗА

    46 137 Отговор
    ИЗКЮФЯЛАТА ПРОФЕСОРКА ИСКРА БАЕВА-ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ,ДА ПЛАЧЕШ ЛИ,КАТО Я ГЛЕДАШ И СЛУШАШ ,КОЙ ЛИ Я ОТРАЗЯВА И СЛУША=САМО ИЗКУФЕЛИТЕ КАТО НЕЯ...

    Коментиран от #122

  • 34 възпитаник

    113 26 Отговор
    Живков заводи и фабрики построй сдс-то ги продаде както и Балкан,а боко гербероса заеми и за внуците да плащат оставка и затвор
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 изгрев

    103 22 Отговор
    Този не може да бъде възприеман като нормален премиер!!!
    Достоен е само СЦЗ при бай Ставри!!!
  • 37 аз съм Веска

    15 53 Отговор
    ТАЗИ КОЯТО ТОЙ НАРИЧА ПКП, Е ВАЖНО КЪДЕ Я Е СЛОЖИЛ .
    АКО Я СМЯТАШЕ ЗА ТАКАВА , НЯМАШЕ ДА И ДАДЕ ТОЗИ ПОСТ .
    И ББ НЯМА НУЖДА ОТ ИЗЧИСТВАНЕТО НА ОБРАЗ , СЪЗДАДЕН
    В БУНИЩЕ .АКО СЕ ПОГЛЕДНЕМ , ЩЕ СЕ ВИДИМ ВСИЧКИ В КРИВОТО ОГЛЕДАЛО .А ПЪК КРИВИТЕ ОГЛЕДАЛА , ВЗЕХА ,ЧЕ ИЗЧЕЗНАХА .
    ТО И НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЯХ , С ИЗКРИВЕНО МИСЛЕНЕ , ВСИЧКО КРИВО ВИЖДАМЕ .ВКЛЮЧИТЕЛНО И АЗ СЪМ С НЯКАКВА ОТВРАТИТЕЛНА ПРИРОДО НАГЛАСА - ВИЖДАМ И ОТКРИВАМ ДЕФЕКТИ ... ДО СТЕПЕН ДА НЕ МОГА ДА СЕ ПОНАСЯМ .
  • 38 jorj

    46 91 Отговор
    Запомнете!!!! Всеки некомунистически премиер ще бъде обругаван, подиграват и морално обезличаван от комунистите!!!! НАРОДА ще е подложен на червен терор с цел превземане на властта и БЕЗНАКАЗАНОСТ НА ТЕРОРА !!!!!!

    Коментиран от #42

  • 39 чикирики

    86 14 Отговор
    А,бе малоумника, скривай се вечер бе нещастник!!! първи сме по смъртност в СВЕТА!!! Идиот долен!!!
  • 40 Милан

    41 3 Отговор
    Кучето си лае, кервана си върви....
  • 41 Клио

    61 20 Отговор
    Един историк, който манипулира съзнателно съвременната българска история в полза на чужди сили. За нея и колегите й важи поговорката на известния полски мъдрец Станислав Лец: „Ако очистим историята от лъжата, не винаги остава истина.
    Понякога не остава нищо”.
  • 42 Jori

    59 13 Отговор

    До коментар #38 от "jorj":

    Да и, броиш ли комунистите, които управляват сега а? Ще го направя Боко тате милиционер, комунист, Боко член на БКП :Плевню тате кадър висш партиен на БКП в Гоце делчев, майката на нацията партиен секретар в Плевен завършила Рабфак, ПКП тате виден партиец за Цв Цв да не говорим. Та за кой не комунистически пример говориш, който ще бъде обргугаван от комунистите
  • 43 Наблюдател

    81 13 Отговор
    Смешен и жалък! Шутът на Меркел!
  • 44 Честен

    37 84 Отговор
    Абе ей,злобари.Оставете БОРИСОВ да работи.Така не помагате.Като лешояди сте.

    Коментиран от #50, #54

  • 45 ПЕНКО

    38 33 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ " ПРОФИ СЕРИТЕ"- СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА НИ И ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ Е И З П Е Р К Т ПО НЕЩО СИ !!!!!!!!!!!
  • 46 Честен

    24 71 Отговор
    Искра, пъхни си един фишек та се гръмни,може и да получиш оргазъм.

    Коментиран от #59

  • 47 Кумчо Вълчо

    60 20 Отговор

    До коментар #3 от "а бе":

    А бе тъпак , не можеш да прочетеш заглавията на трудовете които е написала. Ей прост народ.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Кумчо Вълчо

    10 3 Отговор
    Извинения за модераторите , грешката е моя.
  • 50 Булаир

    49 11 Отговор

    До коментар #44 от "Честен":

    Той тиквата не се е спрел. Върти гевреко, та знае ли се. Може после да стане бакшиш. Само някой да го коригира като бега у десно.
  • 51 Недоволна от властта

    74 20 Отговор
    Никога досега не сме имали по-глупав министър председател. И Тодор Живков беше по умен. За толкова години не се научи как да се държи. Излага се навсякъде. Срам и позор.
  • 52 Слуга на Меркел

    51 14 Отговор
    Докато Меркел е на власт ще бъде и този тъпанар на власт.
  • 53 Поаро

    64 4 Отговор
    Ами защо не каже коя е изкусителката за да я разпитат и да се приключи.
    Защо не покажат записите от охранителите камери за се види с какъв багаж е внесла и изнесла еврата и кюлчетата.

    Коментиран от #80

  • 54 Гост

    23 46 Отговор

    До коментар #44 от "Честен":

    Остави ги те самите незнаят какво правят, искат си мизерния комунизъм защото така са си свикнали да живеят като мишки.

    Коментиран от #55

  • 55 Бреееей

    59 13 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    От това сега по-голема мизерия нема. За 11 години дигна пенсията с 50 лв., това ли ви е демокрацията? Я да видим на депутатите колко се дигна за тия години. В ,,мизерния" социализъм всеки имаше работа, България беше 9 милиона, римляните работеха и те. Сега не произвеждаме ниииищо. На последно място сме в ЕВРОПА (не само ЕС) по свобода на словото, по прираст на населението, по размер на средната заплата и минимална пенсия.
  • 56 Коко

    24 63 Отговор
    Вийте,вийте като побеснели кучета "уважаеми" другарчета! На изборите ГЕРБ отново ще е първа, защото болшинството българи гледат реално кой какви ги върши!!!!

    Коментиран от #61, #73

  • 57 Георги

    23 47 Отговор
    Някои от отговорите на Борисов са действително предназначени за наивници, както и само наивници могат да се вържат на фотомонтажа че един нормален човек, какъвто Бойко е несъмнено, ще държи пачки с евро и златни кюлчета в нощно шкафче. За това си има сейфове. На времето умирах от срам че съм гражданин на НР България, когато възлюбеният от неуважаваната от мен "проф" Баева, пръв държавен и партиен ръководител Т.Живков ръсеше не само глупости, но и направо идиотщини на международни срещи и вътрешни форуми. Вярно е че Бойко го копира, но една идеологически обременена жена, която е ръкопляскала на бисерите на Живков да го критикува най малкото е недостойно, но къде у заклет комунист достойнство.

    Коментиран от #67, #87

  • 58 Тиква

    58 10 Отговор
    Хора,не го мислете, Тиквата рано или късно ще го застигне възмездието и той го знае ,че от Бог няма скриване.Баааавно,но идва,баааааавничко,но с всеки изминал ден наближава и той изпитва Страх!!!!

    Коментиран от #70

  • 59 Дидо

    13 4 Отговор

    До коментар #46 от "Честен":

    От опит ли знаеш?
  • 60 йокин

    20 11 Отговор
    На много''придворни''им спряха кранчето,пенсионираха ги,одъртяха,затуй скачат,драпат,за своите,15 минути.
  • 61 Дидо

    14 2 Отговор

    До коментар #56 от "Коко":

    Грешка Коки! Освен другарите има и други!
  • 62 Енигма

    38 11 Отговор
    А доктор хнорис като каже повече от 2 изречения се оплита като пате в калчища Американците видяха че тръп не става за шеф на САЩ И ГО МАХНАХА НА МОМЕНТА. А българите търпят един паталогичен лъжец и още ред друго 10 - 11години
  • 63 Приказки

    47 7 Отговор
    Какво е заглавието на детската книжка с приказки от 1001 нощ за красивата жена влязла в спалнята на борисов с 1 милион евра кюлчета злато пистолет и бутилка уиски. Може би след една бурна нощ от удоволствие и алкохолно опиянение бойко не си спомня името й. Ами нека разпитат охраната. Има много работа за каскета.
  • 64 Тиквата

    38 10 Отговор
    Не му пука ,има пари, има приятели в Русия и Германия, ще си живее охолно, ще го направят председател на борда на директорите на Турски поток,никой няма да го пипне, все пак той е политически инженеринг на Меркел и ХДС, ХСС, не без знанието на Путин,трябва всички българи да се обединим срещу този тип държавност,начело с Бойко, Комуниста, ченгето мутрата.
  • 65 stan4o

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "а бе":

    Както и генералите преди и сега.
  • 66 име

    24 18 Отговор
    клуб 9.септември е това. баева е комунистка от тъмно червените. просто политическо мнение. без експертиза.идват избори....
  • 67 stan4o

    27 5 Отговор

    До коментар #57 от "Георги":

    Тодор Живков все пак нямаше звание"Генерал" .
  • 68 Бай Пешо

    22 28 Отговор
    Факт е, че проф.Баева като член на БКП/БСП манипулира учебниците по история на България!Факт е, че прави опит да манипулира и историята при у-ието на Борисов!Факт е, че последното проучване на Тренд от преди тридни,дава преднина на ГЕРБ пред БСП от8%, проф.Баева!
  • 69 марони

    23 29 Отговор
    Другарко-професор,ако дойде БСП на власт,тогава ще станем смешни!
    Те,сериозните комуняги,като командваха държавата,света не ни знаеше,че ни има на картата!А и тогава с 50-100 долара заплата,кой ни знаеше,че сме живи?

    Коментиран от #83, #128

  • 70 Angel

    18 24 Отговор

    До коментар #58 от "Тиква":

    Не се притеснявай другарю, Господ си знае работата и ви преценява всичките червени роби. В ада има място за цялата червена паплач.

    Коментиран от #76

  • 71 Чичо

    28 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бойко най Великият":

    "Кумуняги"?! Альоу, електорат Боков, вземи малко се ограмоти пък тогава цапай Интернет пространството с великите си възгласи.."Като си прост е лесно"- нъл тъй?!
    Айде у левоо
  • 72 ТОЧКАТА

    25 4 Отговор
    след внимателен анализ,продължил два месеца,германците от ХДС разбраха , че СА УСПЕЛИ!!!!!!ТЕХНИЯТ!!!проект е УСПЯЛ,и сега само ще сменят СТАТИСТА!!!!...Е, с една подробност, НИЕ ЩЕ ГО ,,ИЗБЕРЕМ,,..Иначе ,няма как,,,ние сме си виновни,,!!!!!!!да върви....
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 марони

    20 32 Отговор
    Пропуснах да спомена "гениалното" управление на Жан Виденов!Тогава заплатите станаха 5-6 долара!БСП никога не трябва да идват на власт!
    Тези вредители отдавна трябваше да се забранят със закон!Най-пагобната грешка на прехода е,че това не се случи.

    Коментиран от #81

  • 75 Смешен плач

    31 6 Отговор
    Бочко Бибочко счупи тъпомера !
  • 76 Паламар

    30 7 Отговор

    До коментар #70 от "Angel":

    А, то твоят кумир Еднокнижника сигурно е по-различен от комунистите...Каруцарското му псуване или дебелашките простотии, кое?! И на прост човек, знаеш какво му се набива, според твоя патрон...

    Коментиран от #89

  • 77 Радой Ралин

    19 10 Отговор
    Малее ! Говоряща Тиква!
  • 78 Можеш и сам

    23 9 Отговор

    До коментар #3 от "а бе":

    да си отговориш - малко ще ти помогна - по "онова" време да получиш научна титла или степен беше многократно по-трудно, отколкото сега; проф. Баева е уважаван учен не само у нас; ако имаш желание, можеш да СЕ ЗАПОЗНАЕШ поне със списъка с нейните публикации - а при достатъчна компетентност - и да прочетеш нещичко от тях.
  • 79 Пациент по здравна пътека

    18 6 Отговор
    Е Бойко Борисов античовека !
  • 80 И едно съмнение

    27 5 Отговор

    До коментар #53 от "Поаро":

    - ако нюлчето или банкнотите бяха фалшиви /китайски ментета, както твърдят тякои гербаджии/ - Гешев щеше да направи разследване и да докаже, че са фалшиви. Представяте ли си къде щеше да се качат рейтингите на Борисов и Гешев? Да, ама разследване няма. Защо ли...?
  • 81 Пропусна

    20 5 Отговор

    До коментар #74 от "марони":

    продължението: "и дойде финансовият гений Софиянски и на следващия ден инфлацията спря..." Е, ясно ли е доколко тази инфлация беше естествена и доколко - организирана и от кого?
  • 82 Айн цу цвайн цу дрън !

    26 9 Отговор
    Борисов е голям пън !!!
    Знаят го вече и отвън !!!

    Коментиран от #116

  • 83 Твърдението

    27 4 Отговор

    До коментар #69 от "марони":

    "светът не знаеше, че ни има на картата" е просто глупост - държава с двама космонавти, с не знам колко си олимпийски и световни шампиони, с открития във всички области, класирана сред първите 30 по жизнен стандарт на населението -със сигурност са я чували и се съобразяваха с нея. Хайде сравни я със сегашната България?
  • 84 Германик

    20 7 Отговор
    Вече знаят и в Германия
    За моята чекмедже мания ...
  • 85 Тошко Козарев

    20 9 Отговор
    Бойко Борисов ме надмина !
    Лъже,маже за седмина !
  • 86 Дънов

    13 6 Отговор

    До коментар #16 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Омразата е най-лошото съветник!
    А някаква алтернатива виждате ли?

    Коментиран от #90

  • 87 Тиквата

    14 5 Отговор

    До коментар #57 от "Георги":

    Това интервю е поръчано от него на неговите приятели от ДС и Германия, то е за наивници и негови фенове, да им покаже ,той е невинен ,жертва е ,нека не забравяме как го подкрепиха, от ЕНП, и то специално хората на Меркел, Русия чрез него направи Турски поток, а САЩ,продадоха два компресори,които са поставени, има проблем с наще съюзници, те трябва на дело да покажат, не подкрепят този корупционен модел в момента, щом не го критикуват значи имат изгода.
  • 88 жиж

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Да , за съжаление е така.

    Коментиран от #91

  • 89 Angel

    14 2 Отговор

    До коментар #76 от "Паламар":

    Нали знаеш кой се смее най добре, напролет ще разбереш.
  • 90 Анти комунист

    15 6 Отговор

    До коментар #86 от "Дънов":

    Алтернативата е унищожаване на модела Борисов, Пеевски, Доган,стига с тези комунистически,ченгеджийски номера ако не сме ние кой да е.това говорете на шматките, ние знаем как не е комунистите говорихте по същия начин.
  • 91 Стамболов

    18 28 Отговор

    До коментар #88 от "жиж":

    Искра Баева, кой не я знае - подлога на червената номенклатура. Борисов си е естествен и затова хората вече почти двайсет години гласуват за него и за кмет и за премиер. Казва си ги нещата в прав текст, не затвори църквите и всички вярващи християни и те ще гласуват отново за него.

    Коментиран от #92, #93, #109

  • 92 Хи их хи

    21 6 Отговор

    До коментар #91 от "Стамболов":

    Идола ти за естественост се избира самичък! Бройка си бюлетините и се радва на такива умствени инвалиди, като теб!
  • 93 КОТарАК

    11 1 Отговор

    До коментар #91 от "Стамболов":

    ти вярващ християнин ли си?
  • 94 SmSm

    11 7 Отговор
    Искра Баева?!?!

    Факти, ама вие сериозно ли?
  • 95 бай Дън

    24 6 Отговор
    той не е смешен, той е жалък нагъл лъжец .
  • 96 чиста и свята

    10 14 Отговор
    ПРОФЕСОР ЛИ ? НЕ СТАНАХМЕ ли МНОГО НЕКАДЪРНИТЕ ??? (свободно съченение на " Марийка " от червената работилница за производство на ПРОфесорки . )

    Коментиран от #99

  • 97 ФАКТ

    22 8 Отговор
    БМБ С КАРУЦАРСКИЯ СИ ЕЗИК, ЛЪЖИТЕ КОИТО ИЗРИЧА, ЦИРКАДЖИЛЪКА КОЙТО ИГРАЕ, ПАЛЯЧОВЩИНАТА КОЯТО ПОКАЗВА В ЕВРОПА Е СТАНАЛ ЗА ПОСМЕШИЩЕ ПРЕД СВЕТА И МОЖЕ ВЕЧЕ ДА СТАВА САМО ЗА ВОДАЧ НА РОМИТЕ ВЪВ ФАКУЛТЕТА ИЛИ СТОЛИПИНОВО, НО НИЕ СМЕ ВИНОВНИ, ЧЕ ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО ГО ТЪРПЯХМЕ.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #96 от "чиста и свята":

    То им е наследено от комунизма да си раздават титли на некарните си послушници, нали избиха интелигенцията на България и най ограничените и прости хора бяха сложени на ръководни постове.

    Коментиран от #104, #105, #108

  • 100 8629

    7 14 Отговор
    Държавата е смешна, поради това че при толкова много " изрядни във всяко отношение " наблюдаващи и крякащи безспирно, ЕДИНСТВЕНИЯТ който се намери да свърши нещо полезно е оплюваният, неуморно от вас, Б. Борисов. Да, той не е съвършен, но той направи нещо за държавата, ние се преместихме от позицията на АБСОЛЮТНОТО НИЩО за годините преди това, за които са отговорни вашите протежета. Вие сте смешните и жалките!

    Коментиран от #102

  • 101 Димитър

    11 13 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Другарката Искра Баева и други нейни колеги от Софийския университет не са допуснали в учебниците по история за учениците факта, че съветско руските войски са окупирали България и са назначили каскетите от Бкп на власт, а после заедно са избили стотици хиляди българи начело с интелегенцията ни. Другарите масово са плъзнали по всички медии за оплюването на Борисов техния прилежен ученик. Аман от ментета като другарката Искра Баева.

    Коментиран от #103, #107

  • 102 БанкерЪ

    14 9 Отговор

    До коментар #100 от "8629":

    Единственото полезно (но само за него) нещо, свършено от борисов, е пълненето на чекмеджето. А ако тръгна да изброявам неполезните, ще трябва да пиша до утре.
  • 103 Простичък си

    3 7 Отговор

    До коментар #101 от "Димитър":

    ама ти е простено - така са те образовали...

    Коментиран от #106

  • 104 ПенЦия

    14 5 Отговор

    До коментар #99 от "Гост":

    За комуниста от Банкя ли говориш? Да, същия, с филията мас?
    Правилно!
  • 105 За сведение

    15 5 Отговор

    До коментар #99 от "Гост":

    проф.Искра Баева е професор от след 1989 година. А тъй като си явно доста компетентен - може би си успял да прегледаш списъка на публикациите и цитиранията на тези публикации на Искра Баева? Ако не знаеш как става това, питай.
  • 106 Баба Вангелия

    8 17 Отговор

    До коментар #103 от "Простичък си":

    ГЕРБ 2021,2022,2023,2024........до като умре и последния комунист в България.
  • 107 АдвокатЪ

    18 4 Отговор

    До коментар #101 от "Димитър":

    Бритчет, в момента ни "управлява" точно каскет от БКП. И то със завиден комунистически стаж - направо рекордьор! Никъде по света няма премиер, член на бкп от 37 години! Само у нас има такова чудо!
  • 108 Разбира се

    16 4 Отговор

    До коментар #99 от "Гост":

    днешната интелигенция трябва да слуша доктора на науките без докторантски минимум и генерал без академия Бойко Борисов, както и шуменския рабфаковец Ал.Йорданов...
  • 109 Единственото

    15 6 Отговор

    До коментар #91 от "Стамболов":

    вярно нещо, казано в прав текст от него, беше квалификацията "проста пу-ка", казана за правилния човек. И за да ви докаже колко е велик, я постави на най-високия пост в държавата...
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Северозапад

    14 6 Отговор
    Ако се спазват законите в РБ, то банкянският комуняга няма право да се кандидатира за следващите избори (когато и да са те). Защото в Конституцията и Закона за политическите партии пише, че кандидатът трябва да е НЕОСЪЖДАН - а борисов е осъден вече два пъти (без да броим "почивката" му в Панкрац)!
    Повтарям - ако се спазват законите!
  • 112 кампан

    9 14 Отговор
    тази и тя ли ще оправя държавата,ужас пази боже от такива като нея
    професорки
  • 113 Pilot

    16 7 Отговор
    Един въпрос,защо не се напълни площада с народ ,а ганьо дреме в къщи и както винаги чака някой друг да му свърши работата !
    Офце седете на топло до полите на жените си , нека заема стане 80 милиарда , а после и внуците няма да могат да го върнат !
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Боко

    6 2 Отговор
    Нещастни ПЕДЕРАТОРИ!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Георгиев

    5 10 Отговор

    До коментар #25 от "Млада протестърка":

    Смешно и жалко.Успешен премиер!¡!!!!!!!!!!!
  • 118 Гост3

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "Биде":

    Тогава ми отговори кой ще управлява БГ,БСП ли? Че колко пъти ще ги гоним от власта?
  • 119 БСП най крадливата партия

    9 17 Отговор
    ДРУГАРКАТА ИСКРА БАЕВА Е СМЕШНАТА, КОЯ СИ ТИ ДА ДАВАШ КВАЛИФИКАЦИИ, СВОБОДЕН ЕЛЕКТРОН В ПРОСРАНСТВОТО, ЕВРОПА ДАВА ПОЛУЖИТЕЛНА ОЦЕНКА ,АМА НИКОЙ НЕ ТЕ ЗНАЕ МИШКО, ИЗВЕСТНОСТ ЛИ ТЪРСИШ, ПРОСТОТИЯТА ХОДИ ПО ХОРАТА.
  • 120 Комунист

    13 15 Отговор
    Напротив, за пореден път си каза нещата, така както са. Успешен политик, но пълна липса на личен и семеен живот. Бойко ще успее да спаси бълг. Народ. Колкото и да изливате омраза и злоба, ще спечели изборите.
  • 121 Русия

    10 17 Отговор
    Искра Баева дава оценки...! Върховна наглост.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Баце

    10 7 Отговор
    го интересува само да се пълни шкафчето, софрички, мачлета и да опъне някоя брантия. Защо го занимавате и тормозите с проблемите на някаква си дъжава, населени и с Ковид. Срам нямате. Той ако е искал нещо да направи през тези три мандата да го е свършил. Дреме му на ку....ра.
  • 126 Иван

    3 0 Отговор
    Записано е: Псалми 146:3 ; Йеремия 17:5
  • 127 самонадеяно

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    Не се отъждествявай с народа.
  • 128 бузю

    10 4 Отговор

    До коментар #69 от "марони":

    Да , бе , да! Сега цял свят ни знае и си умира от от смях , благодарение на вашия /нашия/ високо неуважаван мин .пред.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 МУСА КЕСЕДЖИЯ

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    .... ОТ ЛЕКЕТО БОРИСОВ...!!!
  • 131 Динозавър Карабаджаков

    3 3 Отговор
    НЕ БО/го/ЙКОХУЛСТВАЙТЕ !!!
  • 132 Една калинка го турила на маслинка

    5 6 Отговор
    Бе хора, вие работа нямате ли си ами пръскат злоба и не образованост с всеки коментар, този който ми отговори в злобен стил само ще потвърди думите ми.
    А до професор ката, изглежда че дипломата си я купила на капалъ чарши, с този смешен и необразован език и повод за коментари
  • 133 Стефан

    9 6 Отговор
    Права сте другарко Баева за това че ставаме смешни в очите на другите държави, но това не е за първи път, станахме жалки, нещастни и отвратихме света когато Живков искаше да ни направи 16 република на СССР, не мога да го търпя тоя нарцис Борисов, но пък ми идва в повече когато хора като вас го казват, ФАЛИРАХТЕ държавата на 3 пъти, при правешкия гений, изнесохте всичкото ни злато в Москва, създадохте лагери на смърта подобно на съветските, избивахте хората които не бяха съгласни с вас, взехте им нивите, животните и поминъка, по точно ОТКРАДНАХТЕ го, и сега една партийна функционерка от онова време раздава мнения и говори за морал, нали знаете че Борисов е член на БКП, ваше момче е.
  • 134 Фаера

    3 6 Отговор
    Защо давате трибуна на измислени звания това е отклоняване от действителността пази боже от професори и генералинекадърна измет
  • 135 Мутрите вън!

    8 5 Отговор
    ОСТАВКА!
    СЪД!
    Връщане на откраднатото с лихвите!
  • 136 Изтърках се.

    7 3 Отговор
    О З В Е Р Е Л И за власт. Тия дето няколко пъти глозгаха и ръфаха от нас, начело с проф. Гечев /(за.министър при ЖанВиденов) отчаяно и обилно ни заливат с ква ли не помия откъде ли не. НЕ. ХОРАТА ПОМНЯТ. И това няма как да се повтори. Паметта е жива. И на следващите избори ще Ви пометем за пореден път. И по-добре кажете на Кирчо да вземе да прочете Бахрем 1 книга, че като застане до Нинова е като индианец. Аз навремето му казах, ама той беше твърде ангажиран с масовата приватизация
  • 137 Ужааас

    4 3 Отговор
    Бойко винаги е бил смешен. Незнам кой глупец му се връзва на тъпотиите. Просто смешник.

    Коментиран от #139

  • 138 луд Ленин

    2 6 Отговор
    Тая дърта комунистка още ли шава, а ? Ей-й-й нямат свършване .
  • 139 Рапторица

    2 4 Отговор

    До коментар #137 от "Ужааас":

    Стой и гледай на изборите, как ние "глупците" пак ще го изберем, а вие "умните и дрогираните" ще гризете нокти от яд, ако сте в съзнание де.
  • 140 САМО КАЗВАМ

    0 6 Отговор
    МНОГО ЧЕРВЕНИ ТРОЛЧЕТА ИМА ТУК.....ЗЛОБНИ И ГЛУПАВИ......НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТАЯ ДЪРТА КУМОНИСТКА......
  • 141 гоям кеф

    0 0 Отговор
    Някой може ли да каже , колко са професорите в България и колко учениците
  • 142 Иван

    3 1 Отговор
    Ний винаги сме били със смешни политици. Затуй като отидем в Западна Европа ни се смеят и 99% от нашите хора работят най-ниско платената работа. Страдаме от мания за величие, а нямаме реална представа за самите себе си, че сме слаб народ и нация. Народ под чуждо владичество 700г., означава, че обича друг да го ръководи..Българската нация не е стъпила на здраво на земята, ами витае в пространството и си фантазира не бъднини.

    Коментиран от #143

  • 143 Ангел

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "Иван":

    Тогава това се отнася за гърци, сърби, унгарци и австрийци, и те много години бяха под друго ръководство, а ако познаваш поне малко историята, ще забележиш че под една или друга форма доста държави са зависими и доста от политиците им са назначени със съгласието на други държави.
  • 144 cpv

    2 3 Отговор
    Баева,може ли да се запиташ какви пари са получавали работниците,когато си строяла "социализма" и какво получават сега!През 1996 год.по времето на управлението на БСП/БКП/ вземахме 3 долара заплата и затова не пиши глупости!
  • 145 хахахахахах

    3 0 Отговор
    Като гледам лудо оплюване помежду ви тече. Ще спрете , когато ви ваксинират.
  • 146 Пенчо

    2 0 Отговор
    Оставка, съд и затвор за тлъстата крадлива мутра.
  • 147 висок

    2 2 Отговор
    Искра Баева руската слуга от Клуб ЕВРАЗИЯ ! Сега и клуб 24 Май....аман от предатели на България.
  • 148 Аз, врачанката

    2 0 Отговор
    Дано съм лош пророк и всичко,което пиша се окаже невярно,но нещо ми подсказва,че Боко Тиквунски,ще си купи и тези избори,както си купи миналите избори. Ако се заформи кабинет Борисов-4,чак тогава,ще я втасаме отвсякъде. Ако това стане,то в България,ще останат само пенсионерите и инвалидите,като мен. Затова Боко Тиквунски,нетрябва да го допуснем отново да е премиер.
  • 149 И аз ви знам

    1 1 Отговор
    От какво се възмущавате като вие сте същата.В НАТФИЗ бях на изпит при вас,но от 5жени,които трябваше да влязат,приехте само комунистическите връзкарки,макар и бездарни,но с фамилии познати.И вие бая сте се облажили.Голям професор,няма що,пфу,щом пропуснахте такъв уникален талант като мен.Тъпа крава.
  • 150 Бае Въло

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    Няма да е на кон, а пешком и с ритници
  • 151 Матей

    0 0 Отговор
    борис-оф се опитва да се оправдава,все другите са виновни,в случая гавазите му,нещо невъзможно и абсурдно.Интересно кои са му устроили тоя спектакъл с тая жена,нарича се МЕДЕН КАПАН.Пак са се смилили над него,на другаде направо обвиняват в изнасилване.Но тук дори да го хванат на калъп,нищо няма да последва,всички институции са в негово подчинение.Хващат го в безчет гейтове и нищо,все излиза сух от водата.Значи има някаква невидима ръка,която го пази като гръмоотвод,и това е ръката на ЦРУ,ПОНЕЖЕ ТОЙ Е ТЯХНА АГЕНТУРА,ИЗПЪЛНЯВА ВОЛЯТА НА ЗАДОКЕАНСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ,ПРЕВРЪЩАЙКИ БЪЛГАРИЯ В ЖАЛКА КОЛОНИЯ,А БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В ТРИ СИНДЖИРА РОБИ.
  • 152 Антикомунист

    2 0 Отговор
    Кой го казва: червената Баева, то техните смешници едни капацитети че два пъти през прехода(Луканов с купоните и Виденов с хиперинфлацията)нулираха държавата. Тези трябва да мълчат и думичка да не казват. Каквото е направило правителството на Борисов те и след 100 г. не могат да направят. Внимавайте че ако дойдат некадърните популисти натискащи се за властта ви чака същото като гореспоменатите.
  • 153 Бай Мунчо

    2 0 Отговор
    Когато другарката партизанка започне да работи и да създава ,тогава ще престане да бъде смешна.
  • 154 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Аман от червени професори и професорки.
    Ако толкова разбираха сега България щеше да е Швейцария на Балканите, а не ошушкана територия в която 45 +30г дерибействат шумкарите и техните последователи.

    Коментиран от #155

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 пурко

    0 0 Отговор
    aлoooo ти тук зaщитaвaщитe и плюeщитe кoятo и дa e пoлитичecкa cилa ДПC ГEРБ БCП OТНACЯ CE ЗA ХAДЖИМEНТOВ И БEЙ МУНЧO И ВCИЧКИ OCТAНAЛИ AБE ВИE ДA НE CТE БИЛИ НA МAРC ДOCEГA КВO МИ КВИЧИТE ЗA ТИЯ ИЛИ OНИЯ OТ ПРEДИ CТAТИЯТA E ИCТИНA И НЯМA НУЖДA CEГAШНИТE ПРOCТOТИ OТ 11 ГOДИНИ ДA ГИ ПРEХВЪРЛЯТE НA ПРEДИШНИТE E ТE ПРEДИШНИТE AКO CA БИЛИ ВИНOВНИ ТИЯ CEГA НAЛИ CE КAНEХA ДA CE OПРAВЯТ C ТЯХ И 11 ГOДИНИ НE НAПРAВИХA НИЩO - ТAКA ЧE ВCИЧКИ CA ВИНOВНИ A ТИЯ OТ ВAC ДEТO ПЛЮЯТ ПO EДНИТE CA CИГУРНO НAМAЗAЛИ OТ ДРУГИТE ТAКA ЧEEEE AЙ МЛЪКНEТE - CТAТИЯТA E ИCТИНA И НИ CE CМEE ЦЯЛ CВЯТ - ТOВA E - НЯМA ДЪРЖAВA ДEТO AКO ИМA ГAФ ПРEМИEРA ДA CE OПРAВДAВA C ЖEНИ НA ПOВИКВAНE ДEМEК ЛЮБOВНИЦИ ИЛИ CEКВИ РAЗПOРEТИНИ - ЗA EДИН CМC C ЛEКA ЖEНA ХOРAТA ПOДAВAТ OCТAВКA A НAШИЯ ГEРOЙ ЛEКA ЖEНA E OПРAВДAНИE - E НЯМAМ ДУМИ - CМEЯТ НИ CE И ЗAТOВA CМE ВИНOВНИ ВCИЧКИ НИE
  • 158 7777777

    0 0 Отговор
    А И ХИЧ НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ИНТИМНИЯ ЖИВОТ НА БОЙКО ДА СИ ГО Е ОПРАВИЛ КАКТО СИ МУ Е РЕДА АНА ДА МУ Е ОПРАВДАНИЕ
    ТО ТОЙ КАТ НЕМОЖЕ СИ ОПРАВИ ЛИЧНИЯ ЖИВОТ КАК ЩЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА НЕЗНАМ
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.