Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Април, 2024 18:58 4 616 70

"Тръмп мрази Зеленски от сърце. И Зеленски го знае"

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Медиите съобщават, че в дъното на всичко е един телефонен разговор между Доналд Тръмп и Володимир Зеленски

"Тръмп мрази Зеленски от сърце. И Зеленски го знае" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Днес Тръмп мрази Зеленски от цялото си сърце. И Зеленски го знае", казва бизнесменът Лев Парнас, който е работил за Тръмп. Това е и вероятната причина бившият президент на САЩ да е резервиран към подкрепата за Украйна.

Още новини от Украйна

Блокирането на помощите за Украйна в Конгреса на САЩ се поддържа най-вече от бетонените глави около Доналд Тръмп. А медиите припомнят, че самият Тръмп има една стара сметка за разчистване с украинския президент Володимир Зеленски, пише германският всекидневник "Франкфуртер Рундшау" (ФР).

"Тръмп мрази Украйна"

Това подозрение наскоро огласи един някогашен приближен на бившия американски президент. "Тръмп мрази Украйна", каза пред списание "Политико" Лев Парнас, американски бизнесмен, роден в Одеса. Парнас навремето играеше в Украйна ролята на посредник на адвоката на Тръмп Руди Джулиани, по-късно се дистанцира от бившия президент и неговия адвокат. Както пише агенция "Асошиейтед Прес", като сътрудник на Джулиани по онова време той работи за "изравяне на политическа мръсотия по адрес на Джо Байдън". Сега Парнас смята, че според Тръмп "и хората около него Украйна е причината за всички проблеми". Защото именно през Украйна и работата на Хънтър, сина на Байдън, там, екипът на Тръмп се надяваше да уязви опонента му.

Пред съответната комисия в Конгреса Парнас казва, че не е открил никакви доказателства за корупция на семейство Байдън в чужбина. Украйна никога не е разполагала с доказателства, че Байдън или неговият син са нарушавали законите на страната, каза през 2019 година в интервю и бившият украински главен прокурор Юрий Луценко, цитиран от "Политико".

"Тръмп и Джулиани излъгаха американския народ"

Медиите съобщават, че в дъното на всичко е един телефонен разговор между Тръмп и Зеленски. Тъкмо този разговор е бил един от катализаторите на първия опит за импийчмънт срещу тогавашния президент Тръмп.

Републиканците също започнаха процедура по импийчмънт на Байдън. Пред комисията в Конгреса, която се занимава с нея, Парнас признава, че е помагал на Джулиани да разпространи в консервативните медии фалшивите твърдения срещу Хънтър Байдън. "Американският народ беше излъган от Доналд Тръмп, Руди Джулиани и различни кохорти от хора на правителствени и медийни позиции", заяви Парнас. "Те създадоха лъжи, за да обслужват собствените си интереси, знаейки, че това ще подкопае силата на нашата нация".

"Ако Тръмп спечели, нещата ще отидат на лошо"

Екипът на Тръмп твърдеше, че Джо Байдън като вицепрезидент на САЩ е настоявал за уволнението на украински прокурор, за да подпомогне работата на сина си Хънтър в управителния съвет на украинската енергийната фирма "Бурисма".

Имало и видео, което подкрепяло тези твърдения, но Зеленски не предприема нищо въпреки настояванията на Тръмп. И с това навярно настройва бившият президент завинаги срещу себе си. По-късно разговорът между Тръмп и Зеленски добива публичност - за него се разбира в рамките на подслушването, с което е разобличен някогашният шеф на кампанията на Тръмп Пол Манафорт. Така се оформя съвсем легитимното подозрение, че Тръмп е настоявал Украйна да се намеси в предизборната битка в САЩ.

"Политико" цитира Парнас, който казва следното: "Днес Тръмп мрази Зеленски от цялото си сърце. И Зеленски го знае."

Обширната статия на "Политико" по темата започва с друго многозначително изречение: "Тръмп не забравя и не прощава толкова лесно." А Парнас обобщава: "Ако Тръмп загуби, Украйна ще получи всички пари и оръжия, от които се нуждае. С Русия ще е свършено. Но ако Тръмп спечели, нещата ще отидат на лошо."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реално

    36 122 Отговор
    Цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ! Зеленски стана символ на мъжество и патриотизъм.
    Всичко, което Тръмп не е. Всички корумпирани крадци и бандити мразят Зеленски, Путлер го мрази, Орбан го мрази, наши фатмак го мрази.

    Коментиран от #4, #10, #38, #46, #53

  • 3 DW - Пропаганден машинен

    107 27 Отговор
    Стискаме палци Тръмп да спечели и всички да си получат заслуженото, корумпираната БайДън фемили, зеления нацист похарчил народа си за пари и цялата паcмина около тях!

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Клети безграбначни копейки

    26 91 Отговор
    Всички копейки мразят украинският Президент, независимо от националността си. Особено тези копейки, които са били наредени на konaнkaта на кремълския кpъволok.
    Копейките никога няма да простят на Зеленckи, че вместо да избяга на Запад остана в Украйна и започна да воюва срещу Мордор, унижи Фторая, непобедимая и безаналоговая и я превърна в армия комикс....😂
    Никога няма да простят и на украинците, че не се уплашиха от монголската орда, че превърна любимата им Раша в държава фейлетон пред целия Свят.....

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реално

    23 67 Отговор

    До коментар #4 от "За някой си зеленчук":

    Това е част от пропагандната на фашисткия режим на Путлер. Жалко, че не си си намерила някоя свясна работа, вместо да служиш на тези фашисти.

    Коментиран от #39

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Глей сеир

    22 49 Отговор

    До коментар #4 от "За някой си зеленчук":

    Няма данни Заленски да е наркоман. И ако той наистина не е, то ти се подиграваш на невинен човек! Тогава се готви някой от близките ти - или деца, или внучета, да се плъзне по тая плоскост. Нали знаеш - на каквото се подиграваш, това ти се случва! От това мърдане няма! Но ти явно си атеист!

    Коментиран от #21, #22, #31

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бамбука

    12 26 Отговор
    Само самомнителен глупак може да мрази от сърце, умния - мисли, държавника разсъждава.
  • 18 РЕАЛИСТ

    53 12 Отговор
    Всеки мрази зеления от сърце. Не е изненада.
  • 19 Братле

    8 21 Отговор

    До коментар #4 от "За някой си зеленчук":

    Внимавай какви ги ръсиш! Да няма после ама що тъй ми се случи, ама що точно на мен....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Смешно е,

    43 5 Отговор
    когато DW приравнява предизборната кампания за избор на президент в САЩ до махленско ниво.Няма особено значение фигурата на президента,стига да обслужва интересите на мощното лоби зад кулисите.
  • 24 Иван

    29 7 Отговор
    Как ще загуби ядрена държава война - не си представям.

    Тръмп е носител на мир, ако така - ще се - "затриват" цели раси - то значи - че и България, слава богу - ние имаме пълен контрол над златните си залежи, най-бедни сме в Европа - ето има и "коклюш" вече, това ще е интересно вече - какво ще става.

    Русия - Наполеон се опитва да я превземе и - нищо - имат си тактика.

    Хитлер се ужасява - оказват се двойно повече дивизии на врага - тоест СССР много войници и т.н.

    Не е хубаво войната.

    Не става дума - да берем - цветя по поляните - но поне да е мирно - като обстановка.

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Има една сбъркана дума

    24 24 Отговор
    Ако Тръмп загуби, Украйна ще получи всички пари и оръжия, от които се нуждае. С Русия ще е свършено. Но ако Тръмп спечели, нещата ще отидат на ЛОШО."

    ЛОШО е грешка трябвало е да напишат на ДОБРО

    Коментиран от #58

  • 27 Митака

    15 37 Отговор
    Зеленски е суперзвезда и Тръмп адски му завижда.
  • 28 Търновец

    27 5 Отговор
    Зеленски беше въздигнат от Виктория Нюланд - значи от Хилари Клинтън а тя е много близко до онези десет - петнадесет свръхбогати които управляват САЩ, правилно е да се каже че Тръмп иска негов човек начело на Украйна
  • 29 нннн

    35 9 Отговор
    Че кой обича Зеленски?
  • 30 Бай

    30 11 Отговор
    Всички мразиме зеленски и окраина
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Факти

    12 21 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    Не сме най-бедни в Европа, а в ЕС. Всички европейци, които са извън ЕС, са по-бедни от нас - Македония, Сърбия, Босна, Черна Гора, Албания, Беларус, Украйна, Молдова и Русия. Изключение правят само Англия, Швейцария и Норвегия, но те са на запад и никога не са били под руски ботуш.
  • 33 Уса

    32 9 Отговор
    Всички украинци в сащ и повечето американци мразят зеленски безплатно и от сърце.Това е причината да не се мярка сред своите,когато посещава сащ на просия.От летището под конвой до белия дом и обратно на летището иначе жив ще го изядат украинските американци
  • 34 Червената шапчица

    9 30 Отговор
    Ще бъде истински празник за целия демократичен, цивилизационен и свободен свят, ако тикнат Доналд Тръмп в затвора. Аз лично очаквам справедлив и честен съдебен процес. 34 обвинения, по 5 години на всяко да му присъдят - едни 150 години ще са напълно достатъчни.
  • 35 Макробиолог

    28 5 Отговор
    Фактчекър--уволнен ли е гл прокурор на Украйна по настояване хора на Байдън?Уволнен е.Защо?Защото е започнал разследване около Буризма и синът на ам президент.Е?Тръмп е искал Зеленски да нареди на администрацията си да изнесе обективната истина ,а около фамилията Байдън вони на корупция,укриване на данъци ,наркотици и т.н.,за каквито Тръмп би лежал 300 години
  • 36 Браво!!!!!!!

    10 2 Отговор
    Браво на модератора! Заработи си надницата! Да е жив и здрав! Успех!
  • 37 Историк

    27 9 Отговор
    Без американските помощи, Украйна досега да се е предала. Ако Тръмп спечели, със сигурност ще спре войната . И най- лошият мир е по добре от война.

    Коментиран от #41

  • 38 Пловдив 1912

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Ти на какви хапчета си бе ....сменяй дилъра , че отиваш на зле !!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пасквил

    15 5 Отговор
    В драсканиците горе,няма нито един факт,вижда се само един обиден,щото Тръмп го ритнал от софрата,
  • 43 Пипи

    20 8 Отговор
    Има ли някой който да не мрази зеления клоун?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Боро

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Яснооо... След няколко месеца САЩ ще се управлява от копейки. Странно. Но до тогава Зеленски ще е окупирал Русия и ще нападне САЩ. И ще окупира и тях. Следват Китай, Иран и т.н. Малиии, къв си умнииик!!!

    Коментиран от #51

  • 47 В.В.П.

    12 3 Отговор
    Тая зелена помия омръзна на целия свят ..Окропите го мразят най много .Скотобойната е на фулл...Ахаха .Тромп е русофил,Джо е цървул
  • 48 В.В.П.

    3 3 Отговор
    Неприятно е ,ако сащ и Тромп спрат войната в Окропистан...Ще спрат Скотобоя ..На нас така ни харесва ..
  • 49 Нещо не е така

    12 2 Отговор
    Нещо ,нагласена статия .То първо колко е морално сина на Байдън да е в УС на енергийна компания в Украйна с протекция на баща си.Да получава хиляди долари без прави нищо,а вероятно и далавери.Излиза ,че Байдън е използвал Украйна да уреди сина си на високоплатена работа срещу друга услуга.В случая политически морал липсва,а се вижда злоупотреба със служебно положение! А и нали намериха компютъра или лаптопа на Хънтър Б. в Украйна.
  • 50 Ами,

    3 0 Отговор
    Тръмп нищо няма да спре ,това са предизборни кампании зле скалъпени.
  • 51 Му ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Боро":

    Му ха ха ха ха голям виц 🤪
  • 52 В.В.П.

    14 4 Отговор
    Зелю е подлога на Сащ и Англия...Путин ще го ликвидира по специален метод ..Кой ще прости тоя геноцид над руските ??.Никой .И си извика НАТО и сащ да трепят Донбас и...Хехе ..Много е мек Путин .

    Коментиран от #57

  • 53 Му ха ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Зелю е пътник
  • 54 Тонката

    11 3 Отговор
    Да се дава гласност на измамник и да се приема всичко, което казва за чиста монета, е меко казано налудничава идея....😂

    "Обръщайки се към съда преди обявяването на присъдата, Парнас ридаеше и се извини на онези, които са загубили пари, инвестирайки в неговите бизнес начинания.

    — Много неща, които чухте, са верни, ваша чест. През целия си живот не съм бил добър човек. Правил съм грешки. И аз го признавам“, каза Парнас. „Искам да се извиня на всички жертви, които нараних. Това са всички хора, които са ми приятели, всички хора, които ми се довериха и аз ги излъгах, за да продължа личната си програма."

    Наказателното дело срещу Парнас не е пряко свързано с работата му като посредник на Джулиани,, а се фокусира върху даренията, които Parnas е направил незаконно на редица американски политици....

    Та така....На такъв човек се дава гласност и едва ли не се превръща в последна инстанция.....А Парнас много добре знае, че когато Тръм стане президент, на него(Парнас) ще му се стъжни....😂

    Коментиран от #59

  • 55 Констатираща

    10 6 Отговор
    От всичко става ясно и се доказва, че Украйна е зависима и потърпевша от САЩ и предстоящите избори там, както се и предполагаше. Тя е жертва на една манипулативна политика, която не защитава нейните интереси, а я разруши и опустоши. Единственото, което може да я спаси и доведе до възход и просперитет, е да започне преговори с Русия и дори, да бъде под нейна опека. Само така ще се обезоръжи и респектира злото и ще настане мир по света. Всяка страна трябва да поддържа добри отношения със съседите си и те да са нейния приоритет. Това трябва да знаят и да е поука за всички страни, които се подвеждат от меркантилните интереси на други далечни страни и не защитават собствените си интереси.
  • 56 Иван

    6 3 Отговор
    Тръмп ще донесе мир на планетата, а ние губим този шанс още няколко години - ще ни правят вирусни атаки, всякакви.

    Няма да забравя 2020 - как ни ограждаха пейките в парка с ленти - да не сядаме - да - имаше вирус - но не знам и аз вече.
  • 57 Констатираща

    12 5 Отговор

    До коментар #52 от "В.В.П.":

    Да, така е. Това е, може би, единствения недостатък, но и предимство, че Путин е много добър и жалостив. Иначе досега, СВО да беше приключила. От друга страна, той работи внимателно и методично, а това му е предимството.
  • 58 Констатираща

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "Има една сбъркана дума":

    На лошо отиват нещата, ако Тръмп спечели, но за световната паплач, а за миролюбивите, справедливо и добри хора, отиват на добро. Зависи от гледната точка.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Плоски и тъпи обяснения

    2 3 Отговор
    от плоски медии и "експерти"!
  • 61 Е защо така

    2 3 Отговор
    .."бившият украински главен прокурор Юрий Луценко“
    Уточнението,че главен прокурор се е изказал,ок...
    Но защо се пише,че ..."Байдън като вицепрезидент на САЩ е настоявал за уволнението на украински прокурор"??! Украински прокурор??!🤷😅 Става въпрос за главният прокурор!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.