Last news in Fakti

28 Април, 2024 05:04 1 295 5

Хусите се хвалят: Свалихме още един американски дрон ВИДЕО

  • хуси-
  • сащ-
  • дрон

Йеменските бунтовници разпространиха кадри, съответстващи на части от апарата

Йеменските бунтовници хуси снощи заявиха, че са свалили още един безпилотен самолет Ем Кю-9 "Рийпър" (MQ-9 Reaper) на американската армия и разпространиха кадри, на които се виждат останки, съответстващи на части от дрона, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Хусите казаха, че са свалили дрона с ракета земя-въздух. Тази седмица бунтовниците подновиха серията си от нападения след относително затишие в кампанията им за натиск, започната заради войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, посочва АП.

Подполковникът от ВВС на САЩ Брайън Дж. Макгари, говорител на американското министерство на отбраната, призна, че "безпилотен самолет Ем Кю-9 на ВВС на САЩ се е разбил в Йемен". Той заяви, че се провежда разследване, без да уточнява подробности.

Хусите казаха, че дронът е бил свален в четвъртък над тяхната крепост в йеменската провинция Саада.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    9 27 Отговор
    То и хамасците играха кючеци,а сега реват.
  • 2 Боруна Лом

    14 2 Отговор
    А НАД ЧЕРНО МОРЕ,КОГАА?
  • 3 падналия ангел

    6 1 Отговор
    Ивтересното е, че видеото на удара е снимано от друг дрон. Или хусите са бая напред с материала или си имат "инструктори". Най-вероятно иранци.
  • 4 Онзи

    2 0 Отговор
    Тия дронове обърнаха хегемона във войните
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.