Last news in Fakti

1 Май, 2024 04:42 1 212 3

Поне 23-ма загинаха в Южен Судан заради кражба на животни

  • судан-
  • убити-
  • ранени

44 са ранените в размириците

Най-малко 23 души бяха убити и 44 бяха ранени при сблъсъци между различни етнически групи заради кражба на едър рогат добитък в Южен Судан, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на властите.

Въоръжени крадци на добитък нападнаха село в Южен Судан и откраднаха стотици животни. Седем деца и пет жени бяха отвлечени при нападението.

Нападателите са били въоръжени с автоматични огнестрелни оръжия, съобщават властите. Това нападение е част от серия атаки в Южен Судан, свързани с кражба на добитък.

Няколко етнически групи в Южен Судан отглеждат добитък, като животновъдството е важно за тях не само по икономически съображения, но и по причини, свързани с културата им.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    5 1 Отговор
    И тези постоянно ни ги хвърлят на гърба да ги носим и дундуркаме,наричат го интегриране
  • 2 Хахахаха

    2 6 Отговор
    Ааааа що така? Раша не помага ли там?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.