Last news in Fakti

3 Май, 2024 22:08 1 731 12

Обвиниха за участие в схема за подкупи американски конгресмен

  • конгресмен-
  • обвинения-
  • подкупи-
  • хенри куеляр

Заедно с демократа Хенри Куеляр обвинение получи и съпругата му Имелда

Обвиниха за участие в схема за подкупи американски конгресмен - 1
Снимка: YouTube

Обвинения за участие в схеми за подкупи бяха повдигнати на американския конгресмен от Демократическата партия в Камарата на представителите Хенри Куеляр и неговата съпруга Имелда, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията посочва, че според обвиненията две отделни схеми са били предназначени да облагодетелстват правителството на Азербайджан и банка в Мексико.

Обвинителният акт, цитиран от Ройтерс, гласи, че в периода от декември 2014 година до ноември 2021 година Куеляр и неговата съпруга са получили подкупи на приблизителна стойност от 600 000 долара от Азербайджан и от банката, която не се назовава.

Агенцията отбелязва, че въпросните пари са били изпрани с фиктивни договори за консултантски услуги от фиктивни компании, собственост на съпругата на конгресмена в долната камара на американския Конгрес - Имелда Куеляр.

В замяна на подкупите конгресменът е възнамерявал да използва своята позиция за влияние върху външната политика на САЩ в полза на Азербайджан от една страна, а от друга да агитира сред американски представители за смекчаване на действията срещу прането на пари по отношение на банката в Мексико, посочва Ройтерс.

"Искам да е ясно, че и аз, и жена ми сме невинни по тези обвинения", заяви демократът от щата Тексас в изявление, цитирано от Ройтерс. Агенцията обръща внимание на факта, че той се слави като един от най-консервативните конгресмени от Демократическата партия в Камарата на представителите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    9 1 Отговор
    Щом е от Тексас нещата са ясни.Все едно е от Донбас.
  • 2 Ай стига простотии

    12 1 Отговор
    Повече от половината ви президенти са участвали в афери. Байдън младши и старши са свързани с далавери в Украйна от 2016. Майк Джонсън открито лобира за оръжейните корпорации. Ясно е ,че щом не е хванат не е виновен ,но както е казал Берия : " ако се намери човек ,ще се намери и престъпление". Администрацията на Байдън организира кампания срещу опонентите му. Тръмп са на път да направят клошар с грехове от рождението му до ден днешен. Никой не е светец.

    Коментиран от #3

  • 3 име

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ай стига простотии":

    "Администрацията на Байдън организира кампания срещу опонентите му."

    Този е от демократическата партия, на байдън партията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анонимен

    14 0 Отговор
    Дойде ли" Демократ" президент почват войните от краварника Спомтете си как всички когато Байдън взе властта казваха че ще направи война ....вижте си коментарите 2021-2 година тук. Още нямаше СВО ....
  • 6 САЩ

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Във Америка има закони и се спазват":

    Затова Байдън е влязал под душа където дъщеря му се е къпела гола-голеничка.Това го казва собственото му дете
  • 7 Анонимен

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Във Америка има закони и се спазват":

    Влез в някой унгарски сайт и ще добиеш по ясна представа кое се крие. Къде в Русия видя че на стотиците народности в Русия е забранено да общуват на родения си език вкъщи например. В България забранено ли е ромите да си говорят на ромски в къщи.....а в Окрайна е забранено даже в собствената си къща да говориш на родния си език.....ако не говориш правилен окраински може и хляб да не ти дадат защото магазинерката ще бъде глобена или вкарана в ареста. В Унгария няма цензъза разлика от България
  • 8 Механик

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Във Америка има закони и се спазват":

    И как Путин е доказан педофил? Дай инфо! Дай препратки. Дай и ние да попрочетем и понаучим нещо!
    Толкова сте смешни! Надявам се, не си въобразявате ,че като кажете някакво становище и до допълните с "факт" или "казах" и ние ще ви се вържем?!
  • 9 Град Козлодуй

    4 1 Отговор
    Корупцията не може да се Изкорени Никога
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Путин

    1 0 Отговор
    пак им е виновен
  • 12 Мдааааааа

    2 0 Отговор
    И тази новина е в раздела за България. Ако беше от Монтана е разбираемо, ама човека е от Тексас.