Last news in Fakti

5 Май, 2024 05:43 1 433 12

Лодки с мигранти продължават да прекосяват Ламанша на път към Великобритания

  • великобритания-
  • лигранти-
  • руанда-
  • ламанш

Това става въпреки заплахата от депортирането им в Руанда

Десетки хора на борда на две гумени лодки достигнаха снощи южното крайбрежие на Великобритания - поредните мигранти, предприели тази година рискованото прекосяване на Ламанша от Франция, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Носейки се по вълните, нестабилните плавателни съдове преминаха рано тази сутрин през тясната морска ивица, разделяща Франция и Великобритания. Френски военен кораб следваше лодките, докато не навлязоха в британски териториални води.

Пътниците, предимно мъже, някои от които с оранжеви спасителни жилетки и махащи с ръце, бяха качени на борда на кораб на британската брегова охрана край град Дувър.

Пристиганията на нелегални мигранти илюстрират трудностите, с които се сблъсква британският министър-председател Риши Сунак що се отнася до обещанието му да се справи с проблема и да "спре лодките" преди парламентарните избори, които се очаква да бъдат произведени по-късно тази година, отбелязва Ройтерс.

От началото на годината във Великобритания с малки лодки са пристигнали над 8000 души, като много от тях са избягали от война или масов глад и са пропътували цяла Европа, за да достигнат острова.

Сунак се надява, че политиката му да прехвърли нелегални мигранти в Руанда ще възпре нелегалните прекосявания на Ламанша. Очаква се първите директни полети до централноафриканската държава да бъдат осъществени след 9 до 11 седмици, посочва Ройтерс.

"Неприемливият брой хора, които продължават да прекосяват Ламанша, показва защо точно трябва да започнем полетите до Руанда възможно най-скоро", каза говорител на британското министерство на вътрешните работи. "Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с френската полиция, която се сблъсква с нарастващо насилие и нарушения по плажовете на страната, докато работи неуморно, за да предотврати тези опасни, незаконни и ненужни пътувания", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00001

    4 13 Отговор
    Защо не отиват в Русия, или да влезат и останат в Булгар истан

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бат Данчо

    8 0 Отговор
    Хлебарките идват !
  • 4 Оги

    10 0 Отговор
    Браво, там има реализация - кметове, премиери, може и крал някой да стане.
  • 5 факуса

    5 3 Отговор
    аа не така, и вие с лодки бяхте в техните земи,а някъде забравихте и да си тръгнете
  • 6 риши

    2 1 Отговор
    алау агбар братчеди
  • 7 фамилиите се събират

    2 1 Отговор
    искат при тяхното брадчет ришито сунак…
  • 8 е какво сложно има

    2 1 Отговор
    тези с лодките са лесни по един изтрел и лодката потъва така че рибите ще преяждат с препечени мезета…
  • 9 Хм…

    4 1 Отговор
    Пътували нелегално през цяла Европа и платили за лодка. Кой има такива пари да премине нелегално чак до Англия? Откъде тези пари?
    Аз до морето не смея да ида през лятото…
    Откъде са тези “бедни” … “мигранти”, които плащат да преминат нелегално през няколко държави? Какво става? Някой ни бълника здраво!
  • 10 Тарифите за нелегален

    4 0 Отговор
    трафик са 4-цифрени, а в зависимост от трудността и 5-цифрени. В зелено или в евро. Кой плаща такива пари, ако е беден мигрант? Ако аз имах тези пари изобщо нямаше да ходя по разни лодки в Ламанша.
  • 11 Като руските

    0 1 Отговор
    Само и само да не останат в родната говень са готови на всичко.
  • 12 Някой си

    1 0 Отговор
    Трябва да почнат да потапят лодките... Нищо друго няма да работи...
Новини по държави: