Last news in Fakti

5 Май, 2024 05:47 760 1

Израел: "Хамас" възпрепятства сключването на споразумение

  • газа-
  • хамас-
  • израел-
  • споразумение

Групировката настоява за слагане на край на войната, заяви представител на израелското правителство

"Хамас" възпрепятства сключването на споразумение, като настоява за слагане на край на войната в ивицата Газа, заяви снощи представител на израелското правителство, цитиран от Франс прес и БТА.

Въпросният източник, пожелал анонимност, говори пред агенцията, след като по-рано днес в Кайро започна поредният кръг преговори чрез посредници в опит за постигане на прекратяване на огъня.

"Информациите, че Израел се е съгласил да прекрати войната като част от споразумение за размяна на пленници или че Израел ще позволи посредничество, за да бъде гарантирано, че войната ще спре, са неточни. Досега (движението) "Хамас" не се е отказало от искането си за слагане на край на войната и така възпрепятства възможността за постигане на споразумение за прекратяване на огъня", каза цитираният израелски служител.

Представител на палестинското ислямистко движение каза от своя страна пред АФП, че няма "никакво развитие" в преговорите, водени с посредничеството на Египет, Катар и Съединените щати. Дискусиите днес приключиха и утре ще има нов кръг, добави той.

Според медийни съобщения от тази сутрин САЩ са предложили на "Хамас" гаранции, че Израел ще се съгласи на прекратяване на огъня, след като бъде постигнато съответното споразумение.

Следобед Тахер ан Ноно, съветник на базирания в катарската столица Доха политически лидер на "Хамас" Исмаил Хания, каза пред Ройтерс, че срещите с посредниците са започнали, като палестинското ислямистко движение разглежда техните предложения "с пълна сериозност и отговорност". Той обаче повтори исканията на "Хамас" израелската армия да се изтегли от ивицата Газа и да бъде сложен край на войната - условия, които Израел вече отхвърли.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стига вече

    0 0 Отговор
    Тръгнахте по пътя на злото и сте вече към края .... всички хора по света разбраха какви сатани сте....
    Все се изказвахте че сте жертви а то се оказа че не е така. Божието слово го доказва същото това като казва че сте пророкоубийци!