Last news in Fakti

6 Май, 2024 05:08 954 4

ООН защити "Ал Джазира", след като Израел реши да спре излъчването на телевизията

  • ал джазира-
  • израел

Твърдо се противопоставяме на всяко решение за ограничаване на свободата на печата, заяви говорителят на ООН Стефан Дюжарик

ООН защити "Ал Джазира", след като Израел реши да спре излъчването на телевизията - 1
Снимка: YouTube

ООН изтъкна важността на медийната свобода след решението на Израел да прекрати дейността на катарската телевизия "Ал Джазира" на територията на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Твърдо се противопоставяме на всяко решение за ограничаване на свободата на печата", заяви говорителят на ООН Стефан Дюжарик в Ню Йорк вчера. "Свободният печат предоставя безценна услуга, гарантираща, че обществото е информирано и ангажирано", отбеляза той.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че кабинетът му единодушно е гласувал за закриване на операциите на телевизионния оператор "Ал Джазира" в Израел. Този стъпка беше предприета, след като израелските законодатели одобриха нов медиен закон (станал популярен като "законът "Ал Джазира"), който дава на правителството правомощия да забранява дейността на чуждестранни телевизии, ако сметне, че те представляват заплаха за държавната сигурност.

"Ал Джазира" осъди израелското решение и се зарече да използва "всички възможни начини", за да защити права и служителите си.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    3 19 Отговор
    НЕ МОЖЕ в Бяла държава която е във Война чужди Медии да ТРОВЯТ Ефира й със Хибридна Провокативна дейност по Примера на РУСИЯ.Верно че ООН е длъжна да защити "Ал Джазира" щото такава й е работата,но Израел изобщо не следва да се впечатлява от подобни Изцепки и е ДЛЪЖЕН да се грижи за Националната си Сигурност.
  • 2 Петър

    18 1 Отговор
    ООН защити "Ал Джазира", след като Израел реши да спре излъчването на телевизията, а защо ООН не защити "Първи канал“ (на руски: Первый канал) след като ЕС реши да спре излъчването на телевизията?
  • 3 руzcлямци от всики страни

    0 10 Отговор
    събирайте се
  • 4 Глупости

    0 0 Отговор
    Ал Джазира предаваше на живо палежите и убийствата на Хамас на 7 октомври. Плюс това ежедневно предават фалшиви новини. Трябва да се забрани по целия свят. Това не е журналистика.