Last news in Fakti

9 Май, 2024 21:39 1 804 128

Русия чества победата във Втората световна война! Владимир Путин: Западът подклажда глобални конфликти

  • русия-
  • владимир путин-
  • нато-
  • украйна

На фона на напрежението между Москва и Запада, което е на най-високо ниво от Студената война насам, Путин припомни сериозната ядрена мощ на Русия

Русия чества победата във Втората световна война! Владимир Путин: Западът подклажда глобални конфликти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия отбеляза днес тържествено Деня на победата на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората световна война, която президентът Владимир Путин превърна в основа на почти четвъртвековния период, в който управлява страната, както и в причина за военните си действия срещу Украйна, предаде Асошиейтед Прес, цитирана от БТА.

Въпреки че малко ветерани от конфликта, наричан в Русия Велика отечествена война, са още живи, победата на Червената армия остава най-важният и почитан символ за силата на страната и ключов елемент от националната идентичност, отбелязва агенцията.

“Денят на Победата обединява всички поколения“, каза Путин в речта си на парада на Червения площад. „Продължаваме напред, уповавайки се на многовековните си традиции и се чувстваме уверени, че заедно ще осигурим свободно и сигурно бъдеще за Русия“, каза той.

Той поздрави войските, които се сражават в Украйна, за техния кураж. Западът „подклажда регионални конфликти, междуетнически и междурелигиозни вражди и се опитва да попречи на глобалното развитие на суверенни и независими центрове“, каза Путин.

На фона на напрежението между Русия и Запада, което е на най-високо ниво от Студената война насам, Путин припомни сериозната ядрена мощ на Русия.

„Русия ще направи всичко, за да предотврати глобална конфронтация, но няма да позволи на никого да ни заплашва. Стратегическите сили са в бойна готовност“, каза той.

Докато военнослужещи маршируваха по паважа, последвани от дефиле на стара и нова бойна техника, небето се проясни за кратко, за да позволи прелитането на военни самолети, които изобразиха с дим бяло-червено-синия руски трикольор.

Съветският съюз дава най-малко 27 млн. жертви във Втората световна война, което на практика означава, че почти всяко семейство е загубило свой роднина.

При нахлуването си през юни 1941 г. нацистките войски превземат голяма част от западните земи на СССР, преди да бъдат отблъснати чак до Берлин. САЩ, Великобритания, Франция и другите съюзници отбелязват края на войната в Европа на 8 май.

Огромното страдание и жертви в градове като Сталинград, Курск и родния град на Путин Ленинград, все още служат за ярък символ на способността на страната да превъзмогне привидно непреодолими предизвикателства.

От идването си на власт през 1999 г. Путин направи 9 май една от важните теми в политическата си програма, като използва парада да демонстрира военната мощ на страната. Около 9 хил. войници, включително 1000, които са се сражавали в Украйна, участваха в днешния парад.

Като част от усилията си да укрепи съветското наследство и да потъпче всякакви опити за поставянето му под въпрос, Русия въведе закони, които криминализират „реабилитацията на нацизма“. Те включват наказания за "оскверняване" на паметници или оспорване на руските версии за историята на Втората световна война.

Когато руските войски нахлуха в Украйна на 24 февруари 2022 г., Путин се позова на Втората световна война, за да оправдае действията си, които Киев и Западът осъдиха като непровокирана агресивна война. Путин посочи "денацификацията" на Украйна като основна цел на Москва. Той лъжливо определи правителството на украинския президент Володимир Зеленски като неонацисти, въпреки че Зеленски е евреин и е загубил роднини в Холокоста.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    44 19 Отговор
    А запада какво чества ? Ако не беше Русия , нямаше да има и Европа !

    Коментиран от #4, #7, #61, #73, #112, #128

  • 2 хе хе

    12 18 Отговор
    На тазгодишния парад имаше три пъти по-малко техника и пет пъти по-малко самолети, отколкото през 2021 г. "Министерството на отбраната се срамуваше да покаже съвременни модели оръжия, които така и не стигат до фронта. Демонстрацията на военната мощ на Руската федерация се оказа по-малко убедителна, отколкото преди войната", коментира SOTA.

    Зрителите на Червения площад видяха 61 единици техника - по-малко, отколкото военният министър Сергей Шойгу обеща при подготовката за парада (75). В последния предвоенен парад 2021 г. участваха 197 единици техника.

    За разлика от 2022 г., на парада нямаше екипажи на бойни части (с изключение на бригада железопътни войски). Военни кадети, представители на военната полиция, Руската национална гвардия, Министерството на извънредните ситуации, както и отделна група „участници във военната операция“ преминаха през Червения площад.

    За втора година на парада не участват широко рекламираните „последни модели” оръжия – танк "Армата", БМП "Курганец", самоходна гаубица "Коалиция-СВ". Показан е само един танк - Т-34 от Втората световна война.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахах

    18 25 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Ако не беше запада русия щеше да е немска провинция. Четеш история сделката в кгб

    Коментиран от #58, #75, #88

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 слизане и прибиране на вересиите

    32 15 Отговор
    Махнете клоуна-диктатор от Киев, защото ще избие народа си. Зомбят го с психотропни вещества неговите съплеменници. Проектът "Хазария" открай време е дело на сатанистите. Нито за минута не спирайте да се молите Богу славянството и православието да бъдат спасени, да оцелеят и да пребъдат. Слава на героична Русия, която отново остана сама да пролива кръв срещу кафявата чума! Помагайте на братята ни от Севера всякак, за да не ни затрият и името, и семето!
  • 7 ако не беше русия

    12 19 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    нямаше да има и Хитлер

    Коментиран от #80

  • 8 Оху- боху

    7 16 Отговор
    Могучая се оклепа в Украйна. Като през ВСВ. После Егоров и Кантария забиха знамето на Райхстага.
  • 9 Само питам

    24 4 Отговор

    До коментар #3 от "САЩ дадоха на Русия":

    Кога отвориха втория фронт , че забравих ?

    Коментиран от #45, #125

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хе хе

    8 11 Отговор
    "Сега ги е срам да се возят на "Армата" на парада, защото тогава изведнъж някой ще има неудобни въпроси“, коментира демонстрацията на техниката военният анализатор Ян Матвеев. През двете години на войната „най-новият, несравним“ танк не се появи на фронта.

    Липсваше и системата за противовъздушна отбрана с малък обсег "Панцир". В началото на 2023 г. тези комплекси бяха монтирани на покривите на московските къщи и близо до резиденцията на руския президент Владимир Путин.

    След две години отмяна, въздушната част на парада все пак се състоя - но в силно съкратен вид. Над Червения площад прелетяха 15 самолета: 9 изтребителя Су-30 и Миг-29 и 6 щурмовика Су-25. През 2021 г. в десантната част са участвали 75 самолета и хеликоптера.

    Коментиран от #32

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Точно така е !

    20 11 Отговор
    Русия чества победата във Втората световна война! ...... Западът подклажда глобални конфликти
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хе хе

    13 8 Отговор
    В края на Втората световна война, командващия амерканските войски казал "Май победихме грешните фашиси!"
  • 16 РЕАЛИСТ

    12 6 Отговор
    Днес е День Победьi , Едно време при соца , това беше единствения ден в който милицията в Русия не притеснява напилите се. Всеки може да пие, колкото си иска. Да дадеш повече от 20 милиона за победа над фашистка Германия. Всеки има жертва в семейството си. Баща му на Путин е ранен във войната и умира по-късно.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вие си говорете

    16 12 Отговор

    До коментар #14 от "Русия загуби Войната":

    А Русия мачка, като валяк мачка....

    Коментиран от #86

  • 19 Съсел

    15 8 Отговор
    Време е тази година да забият знамето в Киев.

    Коментиран от #56

  • 20 Ми то.....

    18 9 Отговор
    Запада подклажда само войни , грабежи , разрушения и смърт !!!!
  • 21 Реалист

    17 8 Отговор
    Където има конфликт и смърт САЩ винаги участват.
  • 22 РЕАЛИСТ

    14 12 Отговор

    До коментар #3 от "САЩ дадоха на Русия":

    Преди това пропускаш , че САЩ дадоха пари и оръжие на Хитлер, за да тръгне срещу за Русия.

    Коментиран от #34

  • 23 как ще стане

    8 1 Отговор
    Нещата не са нито смешни
    нито оптимистични
    няма никакъв шанс нещата да не припламнат допълнително
    кой ще отстъпи и има ли накъде да отстъпват ?
  • 24 Мъжа на урсула

    12 7 Отговор
    И с право чества победата!
    Евро-колхоза си е пародия на фашистки германистан
    Оня с мустачките се пробва и не успя. Шолци и той няма да успее.
    И пак в Москва ще има парад на победата!
    Историята има гадния навик да се повтаря.
    Но в ,,западпите,, ,,университети,, на сорос не учат история. Щото нямат такава
  • 25 Професора

    13 10 Отговор
    Западните колонялисти се крият зад лозунги за демокрация и колонизира под този претекст с войни.
  • 26 Ха Ха

    3 5 Отговор
    Старата изтъркана плоча, на която вече никой не вярва!
  • 27 Хи хи хи

    7 6 Отговор
    Залника ще е ритне много скоро въжето си и ще се Веси за здраве !!!!
  • 28 РедНик

    13 7 Отговор
    Маршал Жуков казва след капитулацията на Германия: ...." ние освободихме Европа от фашизма, но те никога няма да ни го простят!"...
    Сега фашизмът се възражда под формата на евроатлантизъм и търси реванш!...и ще го получи със същия резултат!

    Коментиран от #36

  • 29 много интересно

    8 7 Отговор
    Кого е победило злото русия? Чий подписи стоят под договора за капитулация на Германия?
  • 30 стоян георгиев

    10 6 Отговор
    Носят американците демокрация с бомби и забравят да си тръгнат после
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 РЕАЛИСТ

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "хе хе":

    За сметка на това видяхме във войната супер танкове Леопард и Ейбрамс, които на цена са повече от Армата. Горяха като кибритени клечки, а тези , които останаха без екипаж, щото избяга са на изложението в Москва.
  • 33 Зеленото Джуджи

    6 6 Отговор
    Стига приказки.
    Време е да се удари с леко, нестратегическо оръжие правителствения и административен центрове в Киев разположени на ул. Банкова.
  • 34 Професора

    11 4 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Британската синагога създаде Хитлер, а колонията им САЩ почна да печели от ВСВ

    Коментиран от #89

  • 35 Сократ

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "САЩ дадоха на Русия":

    Така е, дали са. Ама срещу злато и пари. Сега кажи Русия кога приключва плащанията на ленд Лиза? Май беше преди няколко години. Демек около 70. А България, като съюзник на райха какво е платила? Нищо. Само гърците ни цоцаха. Но любимият ти сащ също така дава и на райха. О това от сороската пропаганда не разрешават да се споменава. Не е демократично и по сащ правилата.
  • 36 понеже разглезена Европа забрави фашизма

    5 7 Отговор

    До коментар #28 от "РедНик":

    Путин реши да им го припомни.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Питане

    9 2 Отговор
    Някой реално представя ли си ако войната излезне от Украйна
    в България представя ли си реалността тогава
    то не че сега е цъфнало всичко ?

    Коментиран от #47, #63

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Израелец - нацист

    7 0 Отговор
    Днес какво празнуват в Русия ???? Ще поднесем цветя на нашия учител със мустачките .....ще сринем Рафах и всички градове ...никой не може да ни спре !!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хисторик

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    В края на 1944, че Жуков беше тръгнал към Франция и ротшилдите се уплашиха, че губят цяла Европа.
  • 46 Полковник

    14 7 Отговор
    Победата е на СССР.

    Коментиран от #49

  • 47 супер

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "Питане":

    що не ни пробваш?

    Коментиран от #59

  • 48 Абсолютен факт

    13 10 Отговор
    Русия чества победата над нацизма, а запада се бори да го възражда!
  • 49 победата

    5 7 Отговор

    До коментар #46 от "Полковник":

    е на съюзниците

    Коментиран от #93

  • 50 Истината

    14 3 Отговор
    Ако някой търси нещо откраднато от Вермахта може да го открие в САЩ и Великобритания
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Анонимен

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Руската Армия нещо Загуби от Украйна Май":

    Ами май краварите загубиха милиарди. Закупиха облигации от Окрайна преди години на безценица направиха отсрочка за плащане даже отписаха дълг англосаксонците и на практика краварите дават пари на Окрайна за да си изплатят задълженията към частни кредитори Окрайна няма просто пари....след август и септември ще стане интересно откъде Окрайна ще вземе пари да изплаща кредитите си....а още повече след месец май Зеленски няма да е фактически президент на Окрайна
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Сократ

    13 6 Отговор

    До коментар #14 от "Русия загуби Войната":

    О да. Русия се разпада. В Русия е глад и мизерия. На запад е мед и масло. Още ли гледате канал 1, бТВ и нова?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 касата

    5 10 Отговор

    До коментар #19 от "Съсел":

    Ще забият знамето на Путин, в задната част!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 я разкажи

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "супер":

    Аз няма да те пробвам ама я кажи ти как си се подготвил

    Коментиран от #60

  • 60 как ще ме пробваш

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "я разкажи":

    като умираш от страх

    Коментиран от #72

  • 61 копейките освен, че сте предатели и

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    продажници,сте и неграмотни.Ква Русия те гони през 1941-45?

    Коментиран от #64, #76

  • 62 Z-ахарова

    6 7 Отговор
    С голямо удоволствие чета коментарите на ,бг копейките. Браво! Всички играете в томболата за нов москвич! Получаване на ключовете 2025 г от Путин в Хага. Успех!
  • 63 Сократ

    6 5 Отговор

    До коментар #41 от "Питане":

    За чий им е на Русия България? Пак да ни хранят? Тази гозба Русия я яде вече. Няма да повторят.
  • 64 Сократ

    9 5 Отговор

    До коментар #61 от "копейките освен, че сте предатели и":

    Друго си е да си слуга на посолството, нали?

    Коментиран от #78

  • 65 Тоя

    9 7 Отговор
    Руски дърти некъдърници.
  • 66 цитати

    6 2 Отговор
    Франклин Д. Рузвелт има толкова голямо желание обществото и пресата да подкрепят неговото решение за въвеждането на законопроекта „Заем-наем“, че на пресконференция казва: „Какво трябва да направя в тази криза?“, и допълва: „Не казвам... „Съседе, градинският маркуч ми струва 15 долара, дължиш ми 15 долара за него“... Не искам 15 долара – просто си искам маркуча, след като изгасне пожарът.“

    Сенаторът на Охайо Робърт Алфонсо Тафт отговаря с думите „Заемането на военно снаряжение е добра оферта, като да заемеш дъвка, която не желаеш обратно“.

    По време на Техеранската конференция през 1943 г. Й. Сталин изтъква важността от американското участие: „Ако не беше американското производство, Обединените нации никога нямаше да спечелят войната.“
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бамзе

    9 6 Отговор
    Кравари и пирати бягаха през глава! Чърчил умоляваше С т а л и н да ги спаси.

    Арденската операция започнала на 16 декември. Активната й фаза продължила само 9 дни, но това било достатъчно, за да бъдат напълно победени съюзниците паниката била обхванала всички от зяпядняците .

    Загубите на западните войски възлизат на 76 880 души, включително 8 607 убити, 47 129 ранени и 21 144 изчезнали.

    Същите тези съюзници, които в днешно време обичат да се събират в Нормандия и да преизпълват ефира, сякаш почти сами, със символичната помощ на Русия , поставили Хитлер на колене побягнали като м и ш о ц и /п р и Ардените.

    Коментиран от #79, #126

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 по правилното е

    4 5 Отговор

    До коментар #69 от "Как е по правилно да се казва??":

    българска работа
  • 72 Добре сте

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "как ще ме пробваш":

    Ти мислиш че някои ще те прескочат
    или си представяш нещата като война с картечници и хафтомати пред ангрото на бул европа ли ?
  • 73 само ти казвам

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Първо през втората световна война няма Русия.Има СССР.
    И,не, Европа си я имаше,ако не бяха краварите, СССР нямаше да го има.Което и беше най-добрият вариант.

    Коментиран от #83, #85

  • 74 Това е

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "САЩ дадоха на Русия":

    Самата истина.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бесен-_ Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "копейките освен, че сте предатели и":

    Че тя Русия е 15 000 000 кв км, а СССР беше 22 000 000 кв км питай пак ква Русия 1941-1945 , има някой неграмотен тука ама не е 1

    Коментиран от #98

  • 77 Западът

    8 6 Отговор
    Не само подклажда глобални конфликти, но целенасочено ги предизвиква и организира. И това далеч не са само англосаксонците, а и лудите европейци - нашите уж нови братя.
  • 78 Грешка!

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "Сократ":

    Волонтери сме и се забавляваме с червените тиквеници.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Теодор Драйзер:

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "ако не беше русия":

    Как Фаш създадоха Хитлер .
    Хенри Форд, Чарлс Линдберг, бившият ръководител на Международната търговска палата Томас Уотсън, заместник-председателят на "Дженерал мотърс" Джеймс Муни и "известен брой влиятелни просветители" са получили според вестник "ПМ" Хитлеровия "Орден на германския орел", който се дава на чужденци, имащи заслуги към нацисткото правителство. Уотсън е върнал ордена. "ПМ" пише, че "не е известно някой от другите да е върнал нацисткото си отличие".
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Бамзе

    2 1 Отговор

    До коментар #79 от "Бамзе Пак си Пил Юнашко мляко":

    Те от моето пиеш редовно .
  • 83 Хисторик

    8 5 Отговор

    До коментар #73 от "само ти казвам":

    Ако не беше Петър Първи да прати оръжие на бунтовниците в САЩ за независимоста и САЩ нямаше да съществува
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 да бе готин

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "само ти казвам":

    То за това Русия е правоприемник на Ссср . Каква е разликата .

    Коментиран от #91

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ЧЕСТИТА ГОДИШНШНА

    2 2 Отговор
    И НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е КАЗАЛ НЕЩО НЕ ВЯРНО
  • 88 Теодор Драйзер

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    През 1936 комисията на Най разкри, че "Прат и Уитни", "Къртис - Райт" и други самолетостроителни концерни са продали на Хитлер стотици самолети и самолетни мотори ("цели влакове с такава стока", както се изрази не друг, а нашият нов министър на флота Нокс); комисията разкри още, че това е станало със знанието и съгласието на "нашето" военно министерство и Министерството на флота. През 1934 износът на самолети от Съединените щати за Германия е възлязъл на близо 2 милиона долара. А сега ни плашат и искат да ни смразят кръвта с Хитлеровите "ужасни щуки", сякаш те са някакво дяволско изобретение на "силите на злото".

    Комисията на Най разкри също, че акциите на "Динамит акциенгезелшафт", немския тръст за производство на експлозиви, се държат от "Импириъл кемикъл", "И. Г. Фарбен" и американската "Дюпон".
  • 89 РЕАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "Професора":

    Най-големите концерни в Света наливат пари в партията на Хитлер. Цялото кралско семейство на Великобритания е обсебено от Хитлер мания. Има видео, как малката Елизабет Втора вдига ръка за нацистки поздрав. Целта е , да насочат немската машина срещу Москва, щото са притеснени за богатствата си. Самите те създават , комунизма/ Маркс пише Капитала в Лондон/, но действителността не им харесва. Между другото Хитлер е евреин и цялата история смърди.
  • 90 ГАРГАМЕЛ

    5 3 Отговор
    ДНЕС Е ВЕЛИК ДЕН, БЪЛГАРИЯ! МАШИНАТА НА ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ БЕШЕ ПРЕМАЗАНА ОТ РУСКИЯ ТАНК. НЕКА СЕ ПОКЛОНИМ ПРЕД МИЛИОНИТЕ ЖЕРТВИ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ДА ОТДАДЕМ ЧЕСТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И ВСИЧКИ ВОЙНИЦИ, ИЗВОЮВАЛИ МИРА В ЕВРОПА. С ДНЕМ ПОБЕДЬ| ! ПРОСТЕТЕ НИ ЗА СЛЕПОТАТА ДНЕС! Щеше ли да има Европа днес, ако вчера я нямаше победата на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ!
  • 91 само ти казвам

    5 3 Отговор

    До коментар #85 от "да бе готин":

    Ссср беше около 270 милиона.Сега се водят около 140 милиона.Згаря,ли?

    Коментиран от #94

  • 92 историята

    6 2 Отговор
    На времето наглосаксонците покровителстваха Хитлер и германския фашизъм, като го финансираха и насъскваха срещу Русия. А той взе, че първо на тях им скочи... Чак след това тръгна към Русия и това му беше краят... Резултатът от ВСВ (тия дето сме учили) го знаем. Сега, историята се повтаря. Същите мини-имперски наследници на наглосаксонците и техните отрочета краварите се опитват да реализират същия мухлясъл сценарий, помпайки Зеленски и нацистката му шайка, с каквото се сещате и не се сещате... Е, резултатът вече е предизвестен. Пак ще е същият. Изобщо, за трети път (включвайки и Наполеоновите мераци), през последните два века, този пореден кръстоносен поход срещу Русия се провали. Колко исторически урока трябва да научат западняците преди да се кротнат и примирят с фактите? Не е ясно. Ясно е само, че явно са малоумни. На два пъти руската армия се е разходила до Западна Европа – единият път до Париж, другият, до Берлин. Сега ред на кого ще е? Може и Лондон, за разнообразие. Всъщност няма значение… Русия НИКОГА не тръгвала към Европа, освен когато са я предизвиквали. Факт. Днес, западните боздугани сами я „канят“ отново и в същото време врещят, че Путин ги заплашвал и щял да ги превзема! Да видим, ако се налага руската армия пак да освобождава Европа, този път от неонацизма, всички ще плащаме цената… Но поне едно е вече ясно - до година вероятно ще гледаме Нов Парад на Победата в Москва... Само още не е ясно точно, на коя дата ще бъде! ;-)

    Коментиран от #97

  • 93 Полковник

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "победата":

    Ами има достатъчно материали, които показват кой разгроми ВЕРМАХТА. Това е Червената армия на СССР. Да, така е съюзниците Англия и САЩ помогнаха за по бързият разгром на ВЕРМАХТА, но те не изнесоха основната тежест на войната. Това е разликата. 220 дивизии на ВЕРМАХТА нахлуха в СССР на 22 юни 1941 година. Това е огромна войска, която Червената армия и пречупи гръбнака.
  • 94 и какво от това

    8 4 Отговор

    До коментар #91 от "само ти казвам":

    Колко бяха козарите в Афганистан дето наритаха краварите и пуделите ?

    Коментиран от #102, #103, #127

  • 95 Веска

    7 7 Отговор
    Не иска да ги няма, а да станат техни. Да разпарчетосат Русия и си я поделят, както направиха с България. Унищожиха ни земеделието, животновъдството, за да могат да ни вкарват остатъците от техните маси - "Ние ще ви храним!"- Унищожиха ни промишлеността, въоръженията, Българската Армия - "Ние ще ви пазим!" Разпределиха си водите ни, енергоснабдяването ни, БТК, търговията...

    Коментиран от #106

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Полковник

    6 1 Отговор

    До коментар #92 от "историята":

    Не пишете глупости моля. Заслугата е на СССР, съставена от 15 републики. Социалистическа Русия влиза в състава на СССР.Заслугата по разгрома на ВЕРМАХТА е на всичките 15 републики включително и днешна Украйна.

    Коментиран от #101

  • 98 Неграмотен!

    5 3 Отговор

    До коментар #76 от "Бесен-_ Язовец":

    Сравни броят на населението Не ми пиши за тайгата,Сибир и блатата.Там не става за живот.По-точно поради руска некадърност не са пригодени за живот.Виж Аляска и сравнявай

    Коментиран от #117

  • 99 Фактолог

    3 5 Отговор
    Чърчил на 22 юни 1941 след нападението на нацистка Германия срещу Русия казва : " това е най-щастливия ден в живота ми!"....
    ...а английската кралица без да се крие, смело издига ръка във фашистки поздрав , вдъхновена от нацистите в Германия!...документирано е на снимки!
  • 100 така е

    4 3 Отговор
    По време на Техеранската конференция през 1943 г. Й. Сталин изтъква важността от американското участие: „Ако не беше американското производство, Обединените нации никога нямаше да спечелят войната.“
  • 101 Факт!

    5 3 Отговор

    До коментар #97 от "Полковник":

    Беларус и Украйна дават най-много жертви през войната.
  • 102 брей

    4 5 Отговор

    До коментар #94 от "и какво от това":

    Козарите не наритаха ли първо могъщата съветска армия?

    Коментиран от #105

  • 103 Има филм(руски)

    5 7 Отговор

    До коментар #94 от "и какво от това":

    При бягството на СССР от Афганистан,остава цяла дивизия от руснаци обградени от козарите.Няма оцелял нито един руснак.Муджахидините играят футбол с тиквите им.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Въшко,

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "Веска":

    Направи протест!Изгони враговете!Вдигни си тлъстият дир-ник от дивана и действай!! България тебе гледа!
  • 107 Тънката разлика.

    6 5 Отговор

    До коментар #105 от "Неукийй":

    След Афганистан ,краварите храниха с пилешки бутчета разпадащият се СССР.
  • 108 Иван

    4 8 Отговор
    Страхотна битка е било, слава бога - победихме. Хитлер е имал прецизен план за унищожаване на всичко живо - толкова е бил луд.

    Славяните сме му били цел, съвсем "объркан" човек. Щял е да ни изтреби, съвсем планомерно - оставя само "обслужващ" персонал - колкото да има градинари, фермери, прислуга, толкова. Германците щяло да си направят огромни имения в Украйна, Белорусия, това-онова, да имат необятни площи - всеки германец е щял да стане като - аристократ и ние славяните да му носим просто един закуската сутрин в леглото.

    Отделно - инвалиди, хомосексуалисти, евреи, комунисти - всичко - в пещите на концлагера.

    Много са ужасиите.

    А Украйна е наистина много фашизирана - има фашисти навсякъде, не е необходимо да си евреин - за да си "чист", какво като Зеленски е евреин - в Украйна почитат фашистите.
  • 109 Какъв демагог

    10 4 Отговор
    Е не може толкова да са глупави руснаците. Кой тръгна с танковете да завладява? Кой заплашва с ядрено оръжие? Отговорът е един...Путин.
  • 110 баба Пена

    12 3 Отговор
    Запада не е нападнал суверенна Държава и не е избил стотици невинни хора , жени и деца , за да им окраде територията ...
  • 111 Пудинг

    6 1 Отговор
    А бай ти Пудинг мирно си бомбардира мирни граждани, жени и деца. Евалата, филантропе!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Путин гол до кръста на кон

    3 1 Отговор
    Западът подклажда конфликти, а аз като последен глупак се гмурам в конфликтите!??? Кой умник я измисли тази простотия да му загрея врата бе???
  • 114 Истината

    2 7 Отговор
    Малки идиотчета- знаете ли кой е спонсора на Хитлер и кога САЩ и Великобритания се включват във войната!? Стига сте писали идиотизми защото СССР даде най-много жертви и тя е единствената страна която пое по-голяма част битките през ВСВ!
  • 115 Робинзон

    6 0 Отговор
    За последните 80 години най-големия конфликт го направиха руснаците и продължават да избиват невинни хора.А и се е произнесъл съд признат в 123 страни че путин е престъпник .Така че русофилчета вашия гуру си е престъпник.А вие колкото и да повтаряте една лъжа няма да стане истина.
  • 116 Така е

    7 1 Отговор
    На фона на руската военна ескалация, противозападната руска истерия и путинската риторика със заплахи за употреба на ядрено оръжие и военни парадни демонстрации на най новите руски ракети, САЩ запазват пълно спокойствие и въобще не се тревожат и впечатляват от руските заплахи, което само подсказва че винаги са готови да отговорят на всяка руска агресия и да я парират с много по съвършени и авангардни американски оръжия...!!!

    Коментиран от #119

  • 117 Бесен-_ Язовец

    2 8 Отговор

    До коментар #98 от "Неграмотен!":

    Щото не ги искат тези богати на газ блата и Сибир затова им текът лигите на соро4иите по тех
  • 118 Майкъл Джексън

    2 4 Отговор
    Поклон!

    Внуците на героите също ще бъдат герои. Традициите са велико нещо.
  • 119 Леопардов Ейбрамс

    2 5 Отговор

    До коментар #116 от "Така е":

    Най-ценните танкове са Ейбрамс. Носят най-голяма премия на минометчика. Надпреварват се кой ще пробие най-много Ейбрамси. Оказа се лесно, защото са неподвижни и с тънка ламарина.

    Но по американските филми Ейбрамсите са със свръхестествени сили.
    Филмът си е филм, а видеозаписа на взривовете им си е запис.

    Коментиран от #123

  • 120 Типичен

    3 0 Отговор
    Фашист
  • 121 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #105 от "Неукийй":

    Ужасен срам беше руската ocирация и в Афганистан...Такова млатене ядоха руснаците,че вече и там не смеят да стъпят.
  • 122 Готин

    2 0 Отговор
    Като има балъци които му вярват ще разправя каквото му скимне
  • 123 Специалист

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Леопардов Ейбрамс":

    Така е, не могат да се мерят с безаналоговите руски “бараки”…
  • 124 цаца

    0 0 Отговор
    кремълска шизофрения...
  • 125 цаца

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    за мордор 1939-1941г. нещо се губят от историята...
  • 126 цаца

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Бамзе":

    краварите направиха стратегическата грешка че не пуснаха над москва и сталинград по един fat boy през 1945г...!
  • 127 цаца

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "и какво от това":

    даже по-малко от същите къде наритаха ссср...
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания