Last news in Fakti

10 Май, 2024 05:35 1 082 0

14 ранени в Германия след инцидент с ремарке на трактор

  • германия-
  • инцидент-
  • трактор-
  • ремарке-
  • ранени

Двама от пострадалите са със сериозни травми

14 ранени в Германия след инцидент с ремарке на трактор - 1
Снимка: YouTube

Читиринадесет души пострадаха в Източна Германия, след като покритото ремарке на трактора, който ги караше, се преобърна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Инцидентът се е случил по време на празненства вчера по случай католическото Възнесение Христово (у нас чествано като Спасовден) в провинция Тюрингия.

Двама от пострадалите пътници - мъж на 26 години и жена на 19 години, са със сериозни травми, посочва ДПА, като се позовава на информация от полицията от вчера вечерта. Два хеликоптера с екипи за спешна помощ са се отзовали на мястото в близост до село Дойна, на около сто и четиридесет километра източно от град Лайпциг.

Дванадесет души са с леки наранявания, включително и трактористът, който е разследван за причиняване на телесни повреди поради небрежност.

"Забранено е трактор да се движи с този тип ремаркета", заявява за местния "Тюрингер алгемайне цайтунг" областният заместник-началник на Айхсфелд - Андреас Пфрот. "Предупреждаваме хората всеки ден. Но така или иначе се случва", добавя той.

ДПА припомня, че само преди десетина дни - по време на парад по случай Деня на труда 1 май - при подобен инцидент пострадаха 30 души в провинция Баден-Вюртемберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: