Last news in Fakti

29 Септември, 2015 08:13 1 276 3

Президентът на Куба призова САЩ да вдигне търговското ембарго

  • куба-
  • сащ-
  • ембарго-
  • барак обама-
  • раул кастро-
  • оон-
  • ню йорк

Барак Обама иска Конгреса да вдигне ембаргото, но много републиканци се противопоставят

Президентът на Куба призова САЩ да вдигне търговското ембарго - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Куба Раул Кастро заяви от трибуната на ООН, че нормализиране двустранните отношения между Хавана и Вашингтон е възможно само ако бъде премахнато търговското ембарго.

Държавният глава на Съединените американски щати Барак Обама също призова ембаргото над Куба да бъде премахнато. Той изрази убеденост, че Конгресът ще предприеме стъпки в тази посока.

Очаква се Кастро и Обама да се срещнат в четвъртък в Ню Йорк, съобщи Би Би Си.

Президентът на Куба изтъкна още две необходими стъпки за възстановяване добрия тон между двете страни – връщането на военната база Гуантанамо и прекратяването на антикомунистическите предавания на острова.

Барак Обама иска Конгреса да вдигне ембаргото, но много републиканци се противопоставят на тази идея. Според тях Куба трябва да подобри репутацията си по отношение на спазване човешките права, а освен това трябва и да предприеме други демократични реформи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост от бъдещето

    0 1 Отговор
    Демократични реформи означава, чужденци да могат да купят енергодружествата и да добиват природните богатства срещу 1% като не можеш да провериш колко са добили. А ако пуснеш и американски (натовски) войски да те пазят от Русия, значи си приел евроатлантическите ценности. Останалото ще го свършат НПО-та и SMS-игрите...

    Коментиран от #2

  • 2 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост от бъдещето":

    Да ,разбира се !Ако искаш !Ако не карай си като сателит на руснаците с 10-15 $ заплатка и автомобилен парк на средна възраст 50-60 години ?

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Елементарен си, троле!