Last news in Fakti

29 Септември, 2015 10:06 1 772 7

И Русия мисли да се включи във въздушните удари срещу Ислямска държава

  • русия-
  • ислямска държава-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • удари

Москва е предложила на САЩ да се използва създавания в Багдад информационен център при координирането на ударите срещу джихадистите

Русия обмисля дали да последва САЩ и техните съюзници в провеждането на въздушни удари срещу Ислямска държава, съобщи Би Би Си.

Медията се позовава на изказване на руския президент Владимир Путин в кулоарите на ООН след срещата му с американския колега Барак Обама.

Речите на двамата политици пред Общото събрание на ООН обаче показаха, че остава разделението между тях по въпроса как да се сложи край на войната в Сирия. Водената от САЩ коалиция започна удари срещу джихадистите през 2014 г. Самият Владимир Путин през последните дни на няколко пъти определи като непростима грешка да се пренебрегва сирийския държавен глава Башар Асад в борбата срещу Ислямска държава.

Русия е предложила на САЩ да се използва създавания в Багдад информационен център при координирането на ударите срещу джихадистите, заяви в интервю за държавната „Русия днес“ руски външен министър Сергей Лавров. Той посочи, че в тази структура вече работят представители на Русия, Иран, Ирак и Сирия.

След срещата на Барак Обама с Владимир Путин изтече информацията, че двамата лидери са постигнали договорка за координиране на действия, за да се избягват нежелани инциденти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    1 0 Отговор
    Е то освен Русия да последва Щатите /и то от далече/какво друго може да направи???

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Ми, тролче, виждаш какъв е ефекта от американско-европейските действия срещу ИД (даже мисля, че е по-правилно да се каже "действия в подкрепа на ИД" щото нужните за дейсносста им пари и оръжия не ги берът от дърветата по завладените територии) - стотици хиляди загинали, стотици хиляди бежанци, в близките години там държава няма да има в пълния смисъл на думата. Ся, друг е въпроса, че според чернилката виновен за смъртта на хилядите сирийци е Асад, ама това не си заслужава да го коментирам.

    Да, може и така да го кажеш - Русия следва щатите. Само, че гледай сега какъв ще е ефекта. И само внимавай да не вземеш след време да ми тролиш, че виждаш ли американците заедно със руснаците са победили ИД!

    П.п. - трол в жаргона на интернет потребителите е същество, което побликува безсмислени, заядливи коментари, случано или не неизразавящи обективна гледна точка. Именно това представлява твоят коментар и зарати това те наричам трол.

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Имам странното подозрение,че под прикритието на "битка с войски на ИД" Русия и САЩ ще си спретнат едно доста сериозно спарингче помежду си за да е ясно "кой е шефа",като след това жертвите и пораженията ще бъдат отчетени на сметката на мургавите мюсулмани.Дано да не съм прав...
  • 5 немигрант

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Ефекта за който говориш е от поддръжката на руснаците за Асад, защото бежанците тръгнаха от Сирия още преди да съществува ИД - направи си справки назад във времето ако не следиш новините. Другото което е добре да обясниш е защо сирийците бягат въобще от Сирия - т.е. точно толкова колкото бягат сега от ИД, толкова бягаха и преди и сега от Асад, иначе щяха да се оттеглят в контролирането от Асад територии. Останалите бежанци (авганци, пакистанци) нямат нищо общо с тоя конфликт, а само се възползват от ситуацията. Колкото и да не им изнася на руснаците протежето им Асад трябва да се махне, защото и голяма част от самите сирийци не го искат.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "немигрант":

    Ако не ти е ясно сирийските бежанци са по-малко от 19 процента.
    Така че щом искат да свалят асад защо не свалят и виновните за другите бежанци. Ами те са 5 пъти повече. Да свалят правителството на пакистан, на ирак, на афганистан, на еритрея и т.н. Или марионетките на вашингтон са недосегаеми.

    А истината е че асад е най-малко виновен за кризата в Сирия. Как терористите от вашингтон си позволяват да обучават, въоражават и изпращат така наречените сирийски бунтовници в чужда държава да извършват въоражен преврат. И резултата е идил и бягството на милиони за да си спасят семействата но не от асад а от идил, или по-точно казано от сащ.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "немигрант":

    Колкото и лъжи да се изричат, истината си е една - преди да решат американците да правят революции в близкия изток, там проблеми нямаше в такива мащаби. Да не говорим, че сирийци въобще не са бягали към Европа преди това. Имаше бежанци основно от Африка - през Либия и съответно най-често Италия ревеше. Освен това тая работа с бежанците се изостри това лято - година след създаването на анти-ислямистката коалиция и не е трудно човек да прецени дали върши въобще някаква работа тая коалиция или действат в тяхна полза. Всички нормали хора по света знаят, че ислямистите продават петрол, чак от Басра в Ирак взимат петрол и посъществуващите петролопроводи стига до Средиземно море. Ама виждаш ли, вече 4-та година "не могат" да им ударят кладенците и помпените станции по тръбопроводите.

    Е, аре стига сте лъгали, че вършат нещо американците, че Асад е виновен за смъртта на стотиците хиляди, разрушените градове, екзекуциите на цивилни, разрушеното културно-историческо наследство!