Last news in Fakti

8 Юни, 2016 00:03 921 0

Тийнейджърите се страхуват от онлайн насилие

  • тийнейджърите-
  • насилие-
  • онлайн

Това показва проучване на Уницеф

Осем от всеки десет 18-годишни хора в света смятат, че са застрашени от сексуално насилие и онлайн тормоз, съобщи „Гардиън“.

Това показва ново изследване на „Уницеф“. В проучването са участвали 10 000 тийнейджъри от 25 страни. Повечето от половината от анкетираните са заявили, че техни приятели са участвали в рисково поведение в интернет.

Глобално един от всеки три интернет потребители са деца. Според проучването повечето деца не разполагат със знанията или ресурсите, за да се защитят от онлайн тормоз.

Някои деца са дори изнудвани, за да не бъдат публикувани определени техни снимки в мрежата. Скорошни проучвания показаха, че десетки хиляди деца на Филипините са принудени да изнасят видео сексуални представление, излъчвани в интернет.

Много често подобни злоупотреби се извършват от родителите на самите деца.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: