Last news in Fakti

29 Април, 2024 10:44 6 902 47

"Вземах душ във фабриката и спях на паркинга..." – историята на уволнен служител на Tesla

  • tesla-
  • уволнения-
  • служител

Нико Мурило разказва за 5-годишната си кариера във фирмата на Мъск

"Вземах душ във фабриката и спях на паркинга..." – историята на уволнен служител на Tesla - 1

През изминалите седмици ви разказахме за решението на Tesla да съкрати над 14 хиляди служители от целия свят. Очаквано, това решение събуди много коментари, а изглежда в интернет пространството се появиха и интересни истории. Една от тях е на Нико Мурило, който разказа своето 5-годишно преживяване в Tesla, което за съжаление не завършва по най-добрия начин.

Пътят на Мурило с Tesla започва през 2019 г. в завода във Фримонт, Калифорния, където започва работа като сътрудник в производството. С течение на годините той се издига, като през 2020 г. получава повишение до водещ производствен сътрудник, а през 2021 г. - до ръководител на производството. Траекторията му обаче рязко се променя миналата седмица, когато се оказва сред уволнените.

Денят на уволнението на Мурильо започнал като всеки друг понеделник - той отворил лаптопа си в 4:30 ч. сутринта, за да провери имейлите си. За негова изненада открил, че акаунтът му е деактивиран. Докато пътувал обичайните си 90 минути до работа, той получил съобщение, че длъжността му е била премахната.

Мурило се обърнал към мениджъра си за разяснения, но получил само отговор, че всички са получили съобщението. Когато пристигнал във фабриката, той разказва, че не е получил достъп до завода, а служебната му карта е била взета . Останал на паркинга, Мурило се замислил за жертвите, които е направил заради работата.

"В един момент през 2023 г. дори жертвах спането в колата си в работни дни, за да не пътувам до работа", пише Мурило.

"Вземах душ във фабриката и спях на паркинга. Готвих си вечеря на микровълновата печка в стаята за почивка."

Историята му набира популярност и заедно с неговия, подобни разкази бяха споделени и от други служители на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    69 6 Отговор
    Типична секта!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ама си имал

    38 10 Отговор
    Работа . А сега греда...
  • 4 глупаво е да спиш на паркинг

    65 5 Отговор
    то затова много си посягат на живота . едни филосовстват и кътат милярдите на целия свят , а други робуват и кретат за заплатка . друг служител ще търсят . Създава се вакум от нямане и после инфлация . и у нас е така . изгонват, поругават служителите . няма къде да се кара отпуската . скъпотия и кражби . евтин сафрид го надуват до 20-30 лева за паница от 300 грама . наркомани .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    21 2 Отговор
    Ами, кво чакаш още, разпорвайго и без това после ще стане навалица за автобус 24!!!!!!!!
  • 7 Евроатлантик

    37 5 Отговор
    Ми ко искаш? Зел си душа а не си го върнал. Това е кражба.

    Коментиран от #10, #14

  • 8 любител

    47 18 Отговор
    ами това ги чака всички които се надупв-т на краварите.
  • 9 Опааа

    39 29 Отговор
    Мачкаааай Вова! 😆
  • 10 Опааа

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Евроатлантик":

    😆👍Абсолютно!
  • 11 Червената шапчица

    15 13 Отговор
    Клаус Мартин Шваб е швейцарски икономист от германски произход, основател и президент на Световния икономически форум в Давос. Това е моя далечен роднина, втори братовчед на шурея на чичо ми от Полски Тръмбеш. Не че искам да се хваля и не че е нещо, ама нека да ви е яд.
  • 12 Антон

    37 59 Отговор
    Извън новината за съкращението, което се е случило по начина, както бяха съкратени хиляди хора при яката финансова криза от преди няколко години, забелязахте ли хронологията на деня: В 04.30 сутринта господина си проверя мейлите, преди да тръгне на работа, за да е подготвен и премисли какви са му задачите през деня, докато пътува към фабриката. Предполага се че работния му ден започва около 06.00 сутринта. За целта е станал вероятно в 04.00 сутринта за да се измие, закуси и т.н.
    Сега разбирате ли, защо онези държави са богати, защото се бачка ЯКО!!! А ганя отива на работа, и после 30-40 мин разнася кафета и пуши около офиса, гледа да се скатае и хитрува на дребно. После ще каже, била му малка заплатата, като ти е малка напускай и си намирай работа с голяма заплата. Това е положенито, ганета!

    Коментиран от #18, #26, #29

  • 13 Пенчо

    39 6 Отговор
    Демокрацията последен стадий и приемник на робството по тези земи!
  • 14 Модерни времена

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "Евроатлантик":

    Бе той убаво го взел...душа, ама после де го е оставил завалията?! Добре, че не е взел и ваната...че някой хора и нея отмъкват...Чаплин има един филм 1936г., който показва същинската същност на човешката алчност и лакомия! Тъжно е но е истина, че човешкият живот няма стойност ...евроатлантически ценности видиш ли!
  • 15 Баце

    36 2 Отговор
    Ако искаш да спиш 20 мин повече сутрин, сери на работата вместо в къщи.
  • 16 тъй шъй

    27 1 Отговор
    Заложил е на грешната фирма.

    Коментиран от #17

  • 17 Така е

    27 6 Отговор

    До коментар #16 от "тъй шъй":

    Трябваше да работи в японска фирма в Япония. Там ако някой ти каже че трябва задължително да си ползваш отпуската и изпадат в паника а след това в депресия защото не знаят какво да правят със свободното си време. Само в Япония има специална дума от човек умрял от преумора.


    В японските медии редовно циркулират истории за млади служители, които се разболяват или слагат край на живота си заради стрес и постоянна преумора. “Кароши” - или смърт от преумора - често настъпва, след като служителите са работили по над 100 часа извънредно в продължение на месеци.

    И най-лошото е, че този извънреден труд въобще не се отбелязва никъде и не им се заплаща. Дори в Китай работят при по-добри условия.

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    33 2 Отговор
    За робите на Мъск не сте ли чували?
  • 20 интересно

    22 0 Отговор
    тоя някъде написал ли е каква заплата е взимал, за да преценим заслужавало ли си е да отмъкне душа
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    24 0 Отговор
    Виц. Решил Илон Мъск да направи съкращения.Спрял да плаща заплати на работниците, които искал да съкрати.Никой не си тръгва.Въвел такса от 100 долара на ден за вход на фабриката.Никой не си тръгва, работниците започнали да спят на пода във фабриката,за да спестят 100 долара.
  • 23 Симо

    37 5 Отговор
    Е, нали и Мъск спеше във фабриката! Този чак като са го уволнили, осъзнал какви жертви бил правил. Че то в кенефа навсякъде е така. По-весело е отношението към служителите! Имейл, блокирана карта, стоиш на паркинга и си даваш сметка за изминалите години. Прибираш се в апартамента под наем, или лизинг и проверяваш наличността в картите и колко време ще изкараш, преди да се наредиш до тези в кашон на улицата.

    Коментиран от #45

  • 24 Гост

    38 4 Отговор
    Западната мечта! Роб на фирмата....
  • 25 Пилотът Гошу

    17 2 Отговор
    Балъци.... Връзват се на шашавия, дето уж спи в офиса си ...
  • 26 Пилотът Гошу

    27 2 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    Като им видиш качеството на тея щайги и ти става ясно, че и да не спят въобще, все тая .... в Европа чак се радваха да получат китайски Тесли вместо от САЩ.... Пълна скръб...
  • 27 МЪСК

    13 2 Отговор
    Тарикат мъж не цъpка
  • 28 Турбо

    25 2 Отговор

    До коментар #17 от "Така е":

    Частниците в България работим по същия начин,няма събота,няма неделя.В момента е 22:20 часа,току що се прибирам от работа.При държавните и общински чиновници е друго.
  • 29 Коментатор

    29 1 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    Антончо, Антончо, няма как да си по-заблуден човечец от това, ако смяташ че самоубийствената работа към глобалистите ще ти даде смисъл на съществуването!

    Човек трябва да прави жертви в живота си, НО до колкото е възможно по-премерени!
    Ако новоизлюпеният "Тони Старк" (Мъск) ти е влязъл под кожата с ежедневната пропаганда за него и неговата "невероятна" технология (последователно свързани батерии от GSM-и), че това е бъдещето на автомобилите, ТО и да се спукаш от бачкане все тая, понеже времето им на тия текущите таблети на колела е преброено!

    Истината е, че една шепа хора прибират над 90% от световните ресурси, а обясняват на милиардите хора, че те са виновни за затоплянето, а пък и нямало храна за тях?!

    Е кой нормален ще си дава здравето за такива?!
    Естествено, че ще се скатаваш (ако е възможно) при положение, че работодателят ти 5 пари не дава за теб, когато му приключи интересът към теб!
  • 30 Интернет Четиво за деца и матрьошки

    12 18 Отговор
    Фалшив разказ.

    В САЩ всичко минава през синдикатите. Освен това действат драконови закони за защита на служителя.

    Всяко назначение и прекратяване е придружено с купища документи и др.

    При уволнение със сигурност е получил предизвестие и доста голямо обещетение. Ако изобщо съществува такъв човек и такава история

    Коментиран от #31, #33, #34

  • 31 Тома

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Интернет Четиво за деца и матрьошки":

    Четях коментари и се чудех кое не ми се връзва. Благодаря, че ми отвори очите. Обикновено сам се сещам за такива неща.
  • 32 Каква

    3 5 Отговор
    Невероятна, фантастична история ... Ох, право в емоцийката ме удари . хахахаха . Някъв ръководител на отдел, който не си чете мейлите, спи в колата (но не заради фентанил) и дава всичко от себе си толкова, че дори не знае че е уволнен и не си взима обезщетенията. Аре беги

    Коментиран от #36

  • 33 Мале, леле

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Интернет Четиво за деца и матрьошки":

    Да, САЩ са известни именно със силната защита на служителите, особено от уволнение. Освен това синдикати в Тесла?! Не знам какво пиете и пушите, но не елошо да го спрете. Нищо от написаното не е вярно.
  • 34 Пилотът Гошу

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Интернет Четиво за деца и матрьошки":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Егати вица ....
  • 35 Анонимен

    14 2 Отговор
    Стига с тези сърцераздирателни истории. Аз също съм спал на нивата, защото съм нямал време да се прибера и то без да се къпя и да ям. Сало в завода на Тесла са работили, другите сме си почивали. Разберете най-накрая, почивка има само по държавните службички. Всички други се пекат на бавен огън.
  • 36 Пилотът Гошу

    15 0 Отговор

    До коментар #32 от "Каква":

    Чете ги бе, в 4:30. Освен това Мъск точно тъй ги уволнява, посред нощ праща имейли. Всъщност няма нищо странно в историята, едва ли е единственият, който се е вързал на глупостите на Мъск... Нали и той все спи в офиса и подобни глупости.... Толкова промити мозъци му се връзват, че ум да ти зайде ... Не само работници...
  • 37 четящ

    9 3 Отговор
    като е будала така му се пада! капитализмът е това, експлоатация до дупка и след това Чао!
  • 38 фен на танас

    13 1 Отговор
    Значи тука можем да видим двете крайности. ТЕЦ2 където 50% от хората ходят там за да се наспят и Тесла, където спят в завода за да не закъснеят. Тези които са били напълно отдадени на работата си един ден без предупреждение ги уволняват, а ТЕЦ2 от 10 години им казват, че ще ги уволняват ама не ги уволняват. Живеем в странен свят!!!!

    Коментиран от #40

  • 39 незнайко

    11 0 Отговор
    А като вземаше голямата заплата нищо не казваше ! Всички умове ще бъдат ИЗСТИСКАНИ от такива като МЪСК , БИЛ ГЕЙТС и всички магнати в различните области ! КАПИТАЛИЗМА не ПРОЩАВА !
  • 40 НАСКО ГНОМА

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "фен на танас":

    ТО И В ПАРЛАМЕНТА ЧАКАТ ДА ГИ ИЗРИБАТ ВЕЧЕ 40 ГОДИНИ АМММАА ЙЪТ ИМА САААМО БЕЗЛИЧНИ БЕЗВОЛЕВИ ЕГОИСТИ НА ТАЯ ТЕРИТОРИЯ .....ОЩЕ ЧАКАТ..СТРАННА РАБОТА.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Спи той

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Симо":

    В яхтата до някой гръцки остров .
    И покрай него ,,Каки ,, и да е по интересен им показва как уволнява дистанционно .
  • 46 фАНТОМасс

    0 0 Отговор
    И това става д хуманните , демократични , справедливи и социални САЩ ?
    Абсурд ! Напълно невъзможно. Явно този е руски или китайски агент !
  • 47 гост

    0 0 Отговор
    Да не мрънка, затова е получавал и над 100х.долара заплата. Аз съм го правил това същото нещо като студент, ама нямах кола и трябваше да пътувам с трамваите, за да се прибера и да спя 4-5часа. Но след това с пари от 3 месеца работа си плащах разходите за цялата година по следването. Всеки го прави поради някакви причини, да не мрънка, взел си е парите, знае в каква компания работи, там всеки е заменим от днес за утре и когато започват им е ясно това. Тези мижитурки са като онези актриси от metoo - хем са вдигнали краката като са им давали роли, хем сега реват, че били насилени, ама са си прибрали успеха, ролите и милионите междувременно. Боклуци.