Last news in Fakti

2 Май, 2024 12:00 1 673 4

Бъдещите електромобили на Mercedes ще приличат на колите им с ДВГ

  • mercedes-benz-
  • дизайн
Бъдещите електромобили на Mercedes ще приличат на колите им с ДВГ - 1

Mercedes-Benz е наясно с критиките към стила на своите електрически автомобили, поради което планира да намали визуалната разлика между моделната гама електрически автомобили и тази на бензиновите и дизелови версии. Според Робърт Лесник, ръководител на екстериорния дизайн в Mercedes, техните бъдещи електрически автомобили ще имат почти идентичен стил с колите им с ДВГ.

Лесник обясни още, че първото поколение от серията EQ, а именно седаните и SUV EQE и EQS, е трябвало да изглеждат коренно различно, докато запознават клиентите на марката с електрическите превозни средства. Хората обаче вече са свикнали с електрически автомобили, така че тази диференциация вече не е актуална.

Дизайнерът също така разкри, че електрическите автомобили преминават през "фаза на трансформация", добавяйки, че подобни по размер модели като Mercedes-Benz EQE и E-Class ще се "обединят" по отношение на стила. Това звучи като стратегията, която BMW следва, като 5-Series и i5 имат почти същия дизайн.

Тази трансформация вече започната с електрическия Mercedes-Benz G580 EQ, който изглежда почти идентичен с останалата част от актуализираната гама G-Class. Целта на дизайнерите на емблематичния всъдеход е хората да не различават типовете силови агрегати, когато го гледат от разстояние. Подобно нещо ще се случи и с останалите модели на марката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нещо такова

    7 0 Отговор
    Веганска луканка!
  • 2 Добре

    6 0 Отговор
    Казано...... ще приличат...... на колите им...
  • 3 Авторитета на марката

    4 0 Отговор
    Да се преклоним пред влиянието, но си остава електрическа катастрофа и скраб ! Непреработваема ...
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    Браво на Радослав Славчев, че ни информира в областта на автомобилите .