Last news in Fakti

30 Април, 2024 21:09 1 850 32

БСП: Договорът за изтребителите Ф-16 загробва Българската армия

  • изтребители-
  • ф-16-
  • българия-
  • договор

Позиция на социалистите

БСП: Договорът за изтребителите Ф-16 загробва Българската армия - 1
Снимка: БГНЕС

„Преди една година започнахте като коалиция на войната и сега този парламент завършва по същия начин. Явно е, че нищо не научихте за тази една година.“ Така се обърна народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов към представителите на бившите управляващите в парламента, това съобщиха от Позитано 20.

По думите му надали има по-срамен договор от този за самолетите Ф-16.

„Отдавна трябваше да има коалиция кой и как го е подписал и съм сигурен, че рано или късно ще има“, подчерта Гуцанов.

Депутатът добави: От 2018 г., откакто Народното събрание гласува три проекта за модернизация на Българската армия, са дадени 8,5 млрд. и срещу тях за тези 6 години няма нищо, което да е влязло на въоръжение. Няма друга страна в света, която да си е платила на 100% прескъпите самолети и те да не идват вече 6 години. И заедно с това да сте поръчали втора ескадрила, която е по-скъпа, отколкото първата.

„Надали е имало такива национални предателства, каквито вие извършихте през последните години – и то в две от най-важните сфери, каквито са отбраната и енергетиката“, заключи социалистът.

„През 2019 г. бе подписан един срамен и убийствен за българските Военновъздушни сили и за българските данъкоплатци договор“, каза от своя страна проф. Румен Гечев за договора за изтребителите Ф-16.

„Все още няма нито един чертеж, който да се е превърнал в самолет, кацнал в България с вече две години закъснение, обаче доставчикът диктува да се променя договор, който не е започнал да изпълнява. И какво се променя? Въвежда ли гаранция са самолети, чието въоръжение е по 200 млн. долара? Не въвежда. Дава ли ни в тези поправки в договора цени на резервните части оръжия, с които ще ни съдерат кожата, тъй като сме подписали празен чек? Не дава“, посочи той.

„Този договор загробва и съсипва ВВС на България, съсипва боевата готовност на Българската армия и ще блокира възможността на Министерството на отбраната и държавния бюджет в следващи години да продължи някакво възстановяване на армията“, обобщи проф. Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    63 21 Отговор
    Евроатлантиците ни заробиха за векове! Не без участието на Буци, ДПС и компания.
  • 2 Селянин

    50 28 Отговор
    Готвят ни усилено за война с Русия.
    Ще ни бъде заповядано да изпратим войски в Украйна (няма да ни питат),
    защото в основата стои огромния американски стремеж Русия да я няма.
    И тук е момента да кажем ясно и категорично:
    На 9 юни ние не отиваме да гласуваме за партия или нещо друго.
    - > Отиваме да гласуваме за война или за мир.
    Който иска да гласува за мир
    - избира "Възраждане"!
    Който иска да гласува за война
    - избира всички останали.

    Коментиран от #10, #18, #19

  • 3 Иго

    55 18 Отговор
    Тази проклета сглобка ни ликвидира като държава и народ!! Приеха закони за себе си ,за украинските фашисти , за турци и предатели ,за изгода на милионери ,олигарси и мутрите, от които няма отърваване !!
  • 4 Мирослав

    47 23 Отговор
    Не гласувайте за никой който подкрепя нацистите и терористите от НАТО , Украйна и Израел!! Един път поне бъдете разумни, защото сега наистина се решава съдбата на вашите деца и внуци! Излезте и гласувайте масово срещу нацизма, фашизма, евроатлантизма и тероризма!!!! Утре може и да е късно, а утре може и да нямате тази възможност!
  • 5 Абе

    46 15 Отговор
    Не знам по тошово време дали беше 45 години цирк, ама със сигурност демокрацията е 35 години фарс. И след още 10 ще задмине социализЪма , ако още ни има на картата де...

    Коментиран от #7

  • 6 777

    18 46 Отговор
    Това ако е така - е капка в океана.
    ВИЕ - комуняги, загробихте България за векове напред !!!
  • 7 ДоЦент

    36 10 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Бъркаш демокрацията с капитализма, общественият строй вече е див и развратен капитализъм от най-пошлите, гарниран с терористичен евроатлантизъм .
  • 8 Киро

    36 10 Отговор
    На 777 - по време на соца беше изградена държава , във всяко отношение!! Твоя болен мозък се радва на настоящият фашизъм ,отговори тези като Боко мутрата и Шишковци къде бяха и къде стигнаха сега малоумни,малограмотни ,но успяха да ни продадат на западните агресори и ни ликвидираха окончателно !! Жалко!!!!

    Коментиран от #17

  • 9 В очакване на Годо

    26 9 Отговор
    Така сме и за ефките. Очакваме ги както са чакали Годо. Само за информация, Годо го чакат, ама така и не идва. Дядо Йоцо гледа... за ефките. Само за информация, Дядо Йоцо е сляп и така и не вижда трена. Щото го пиша редовно, ама някой път иронията хич не я чаткате
  • 10 оня с коня

    17 30 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Принципно пишеш с доста никове но явно предпочиташ отскоро тоя,защото след обстоен психически анализ си решил че Селянинът е Прост човек НЕУМЕЕЩ да лъже,поради което останалите тука без да се замислят ще му се доверят на Казаното.А какво казваш ти?Ами че ни готвели за война с русия...Неее Байно ,БАШ ОБРАТНОТО Е - че Русия се готви за война с нас веднага щом прегази Украйна!Искала Америка да я нама русия?Ама що не казваш че цитираш Путин,който стия си изцепки оправдава Авантюристичното си нахлуване в Украйна?Била миролюбива "Възраждане" и единствена искала мир в Украйна ?Да,така приказва Костадинов но НА КАКВА ЦЕНА?А цената е определена от Русия ясно и точно:Украинците вдигат Бялото знаме и предоставят както територията си,така и себе си под формата на Роби на Русия.

    Коментиран от #27

  • 11 00001

    24 13 Отговор
    За тези коитно не знаят кой им говори.Министъра на Икономиката през 1997 Гечев е командния мозък и организатор на схемата за ограбването на спестяванията на Българския народ и фалирането на 16 Български банки, създал 3500% инфлациа за по малко от година, направил голямата заплата в България 10 долара на месец.Агент на ДС, изпратен да учи икономика в САЩ, но не е способен и не успява да получи диплома. Преподавател в УНСС
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 00001

    15 11 Отговор
    Този човек говори работи за лековерни хора и такива има много в България. Сгобяването на един нов боен самолет без всички екстри е 40 000 работни часа или 4,7 години работа на 24 часа в денонощието.А вторите самолети струват по-скъпо зашото и яйцата в България са 15 ст за едно в 2019, но в 2024 са 60 ст за едно.Тъй като България не произвежда самолети,коли и други, според неговата логика винаги ще робува на някого дали на руснак дали на германец, китаец или друг

    Коментиран от #20

  • 15 А50

    12 1 Отговор
    Така е, но БСП реагира със 6г. закъснение и малко предизборно. Да видим, кога ще реагират за грабителските концесии и предателството на АЕЦ Белене пак заради чужди интереси.
  • 16 плагиат

    10 7 Отговор
    Платили ефки, няма ги. Имали сме пари, дали сме ги. Споко. След 5 до 10 години ще купуваме Су на цена 10 пъти по ниска.
  • 17 Лелеее

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Каква държава беше изградена...на селяндурите и шуробаджанаците.И всичко най-елементарно,като необходими стоки беше лукс,защото го нямаше по магазините.
  • 18 Не използвай

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    този ник...личи ти от километри,че си селянин!

    Коментиран от #21

  • 19 Хе хе

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Точно пък тоя фашист Костя е за мир, вицът на деня хе хе хе.
  • 20 Маринов

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "00001":

    При 8 часов работен ден ще ги чакаме 15 години. За това време яйцата ще станат 2 лв/брой. можеш ли да сметнеш колко още пари ще ни искат? И защо те са доставчик? Къде е конкурсът по ЗОП?
  • 21 Хе хе

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Не използвай":

    Не е селянин, селяните са работливи и приятни хора, тоя е селяндур.
  • 22 Ветеран от Протеста

    8 3 Отговор
    Три милиарда заровиха БСП и Сергей Станишев с министър Корнелия Нинова в калта на Белене под формата на бетон ,който никога няма да се изплати.Що не споменавате тези важни неща бе...ТРИ Милиарда лева заровени е калта...Безнаказано !!!
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Я пак , че нещо няма кой да ти повярва‼️
    България е внесла/ПЛАТИЛА
    ЦЯЛАТА ПОИСКАНА от САЩ сума ‼️
  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    ЧЕТИ БАААААВНО:
    12.09.2019.г.
    "Министерство на отбраната е ПРЕВЕЛО ЦЯЛАТА СУМА
    в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение, съобщават от Министерството на отбраната."
    ‼️‼️‼️‼️‼️
  • 25 Вие загробихте

    7 7 Отговор
    България, маМ.ицата ви комунистическа мР.ъсна!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 По-голяма

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Тъпня не бях чел
  • 28 Въпроса е

    5 0 Отговор
    Въпроса е Кой загробва България?
  • 29 Гечев

    2 1 Отговор
    Отивам в европарламента ,първа цел 3000€ за лев
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове