Last news in Fakti

9 Май, 2024 20:33 3 728 42

Борис Бонев: Проблемът е, че в София няма евтини паркоместа

  • борис бонев-
  • велоалея-
  • паркоместа

До този момент нямахме система от велоалеи, за пръв път ги свързваме

Борис Бонев: Проблемът е, че в София няма евтини паркоместа - 1

Трети ден протести в центъра на София заради промените в движението. Общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Борис Бонев заяви в предаването "Денят ON AIR", че е свикнал да бъде виновен.

"Много бързо се случвало това нещо и не било обсъдено с хората. Бус лентата и велоалеята по "Патриарх Евтимий" са заложени в документация на Столична община повече от 15 години. Ясно обещахме, че "Патриарх Евтимий" ще стане в рамките на първите 6 месеца. Гордея се, че има политици в тази община, които изпълняват своите обещания. Хората, които вдигнаха този скандал, са политици от ГЕРБ. Правят си кампания на гърба на хората в София. Трябва да се даде шанс на този проект", подчерта той.

Борис Бонев смята за абсолютно неправилни мненията за "Патриарх Евтимий" на недоволните от реорганизацията на трафика.

"До този момент нямахме система от велоалеи, за пръв път ги свързваме. Обръща се внимание само на тези 130 протестиращи в пиковия им момент. Защо никой не коментира, че бяха получени стотици положителни становища в подкрепа на реорганизацията на "Патриарха"? Проблемът е, че протестиращите не искат да се лишат от част от паркоместата. Това е болката - искат да си паркират под балкона и смятат, че публичната зона им принадлежи. Стоянката на такситата е предвидена в проекта. Заради валежите част от маркировката не е положена. Ще има 4-5 места повече в стоянката, а не копърки, които паркират незаконно", поясни общинският съветник.

По думите му пред Bulgaria ON AIR не е сериозно да се говори, че няма алтернатива на придвижване в този район. Бонев посочи като такива линиите на метрото и тролеите в района.

"Неправилно е помещения в центъра на София, предвидени за паркинги, да бъдат печатници. В спорния район има 10 паркинга, като навсякъде има свободни места с месечен абонамент. Проблемът е, че няма евтини паркоместа. Тези хора искат да продължат да паркират за 16 лева на месец. Животът в центъра на София идва със своите неудобства и предимства. Аз живея в "Лозенец". Нямам проблем, откакто се въведе "зелена зона" в квартала", каза още Бонев.

На един от протестите заради промените той е прекарал 3 часа в разговори с протестиращите. Същото е направил кметът Васил Терзиев. Бонев уточни, че след завършване на проекта движението ще се наблюдава 3 месеца и ако има проблеми, те ще бъдат премахнати.

Все още не са променени фазите на светофарите, трябва да се сложат още колчета и да се маркират лентите. Около месец ще е нужен на трафика да се настрои на новата ситуация, стана ясно от думите на госта на Ганиела Ангелова.

"Националната наредба се оказа от 1975 г. Когато се маркират коси паркоместа, заходът трябва да бъде на заден ход. Омръзва ми да жертваме законността, защото някой някъде не е подготвен. Проектът за реорганизация на движението е под 500 хил. лв. С колчетата няма да има никакъв проблем", изтъкна Бонев.

На управлението на ГЕРБ още дълги години ще му сърбаме попарата, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    43 5 Отговор
    Ако нямаше к0р0пция, паркирането щеше да е безплатно, защото всички си плащаме данъците.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 управлението

    50 7 Отговор
    от мутри към геюви, от трън та на глог
  • 4 Мунчо

    46 7 Отговор
    Пепедебейските селски ге. юве тормозят софиянци.
  • 5 Бонбонев

    26 8 Отговор
    Безплатните паркоместа в кварталите на столицата най-после трябва да станат ефтини.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пич

    47 8 Отговор
    Какъв резил е избран от паветниците !!! А паветниците са провинциалисти , по същество !!!
  • 8 123

    29 5 Отговор
    Виждам го в поза "партер"...
  • 9 Мис бони

    29 5 Отговор
    Мис Бони къде ти е фотоапарата?
    Ако нямаш, кажи къде да ти пращаме снимките
  • 10 Хаха

    26 8 Отговор
    Този мушморок, как бих го причакал на някой парапет …..
  • 11 Да, бе

    28 6 Отговор
    Проблемът на София е, че са я избрали за столица на България и от 20 000 на 2 милиона за 140 години как да стане. Местна селяния и приходяща до припадък и те така те...
  • 12 Гост

    32 4 Отговор
    Че каква велоалея е това от бул Витоша обикаля НДК и пак към бул Витоша .
  • 13 Гост

    21 11 Отговор
    Не искаме да плащаме за паркиране никъде без пари да стане . Както си беше преди много години.
  • 14 Урко

    42 7 Отговор
    Някой трябва ритуално да оскубе брадата на това гейче за неприятности те, които причини на софиянци. Човек остава с впечатление, че се интересуват само от тия, които карат велосипеди. Велоалеи, велоалеи.. Това повтарят "спасителите". Ако са решили в 21ви век да ни накарат да се откажем от автомобили и тръгнем пеш и на велосипеди, нека да има смелостта да го каже, а не чрез такива глупави организации на улиците
  • 15 Некадърни

    33 5 Отговор
    г....ей олиго..ф..рени когато управляват тъй става..
  • 16 ВКК

    31 6 Отговор
    Ти си Проблемът на София!
  • 17 #идиоти вън

    41 4 Отговор
    Проблема на Сфия е, че я налазихте вие с меките китки!
  • 18 Ристо мотористо

    29 4 Отговор
    София от подредена тоталитарна столица, вече е картофено торище и мутро- арт кич. Леят се фекални води в най- скъпите квартали, а в "стара София" се паркира в градинки, на кьоше и в импровизирани паркинги за по 3 лева на час. Газиш в локви, кал, кучешки и човешки екстременти. Днес заваля порядъчно, всички се качиха на коли си и трафика умря. Това не е европейска столица- така е в Ориента!
  • 19 Хахахха

    32 4 Отговор
    Пляс, пляс педалите, пляс, пляс педалите… велоалейка.
  • 20 БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ

    17 7 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ!!! ВСЕКИ ДА СПИРА КЪДЕТО И ЗА КОЛКОТО СИ ИСКА!!!

    Коментиран от #24

  • 21 Тези новите ги недолюбвам както и стари

    8 22 Отговор
    Тези новите общинари ги недолюбвам както и старите. Но велоалеи си трябват. Някои тарикати си мислят, че пътищата са само за автомобилите щото плащали данъци. Грешка! Те са и за автомобили и за велосипеди и за мотористи и за всички превозни средства. Даже някои си мислят, че като живеят на определена улица и никои не трябва да паркира пред домовете им. Ха ха! Дали решението което се въвежда в момента с велоалеите и новите маркировки е удачно бъдещето ще покаже. Аз определено заставам за изграждането на велоалеи не само в София, но и в цяла България
  • 22 Аре умнокрасивия,

    23 5 Отговор
    за нищо не става, и за чеп за зеле дори.
  • 23 Спас

    23 3 Отговор
    Работещите хора и хората на бизнеса не могат да карат колелета и тротинетки.Те ли са по-важни или техните хора безпътни,безработни и неориентирани в живота.Що не се хванаха да оправят пропадналите шахти,опасните л.полицаи.Тротоарите поне срещу Св.неделя че е за срам от туристите.Народа си изпочупи колите и краката.Ами как стесниха предишните Т.Александров и маркировката стара и нова.Пълни инфантили а искат да спечелят пак изборите.Ето днеска руснаци маршируват насред Варна и София-кметовете от ППДБ разрешили,от Кирчо и пр.др. ни дума.
  • 24 Да ама

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ":

    За да стане, се изисква място. А място няма, няма и да има.
  • 25 Николай Стоименов

    12 4 Отговор
    Каза Мис Бони след като си обу розовите прашки
  • 26 гумата

    10 3 Отговор
    ББ затова намали местата за паркиране... Но не се сети. че хората не могат да си обслужат имотите. Намали търговията и затрудни зареждането на магазините за храна. Да не говорим как да си свалиш или качиш мбели до дома....

    Пътниците, които слизат от псркираните автомобили вече са в опасност, защото слизат от страната на трафика.
    В заключение може да се каже, че ББ наложи със сила един опасен проект.
    А кметът крие, че Пътна полиция и общинската служба за транспорт дълго време са подготвяли този проект, от който варненската строителна дирма на ТИМ печели парите за строителството...
    Дали ще им минат номерата е ясно, но без пострадали от ппроекта няма да се мине.
  • 27 София

    14 3 Отговор
    Най големия проблем на София се оказаха нейните мними,обратни "спасители".
  • 28 Другар

    11 2 Отговор
    Кажете как да се отървем от мало умниците с велосипедите и тротинеткаджиите по тротоарите,летящи между пешеходците,до празните велоалеи?Тия пенделите да им направят веломагистрали,че авто магистрали явно няма да се правят.Явно тези ще се опитат да закрият София.
  • 29 Иван

    15 2 Отговор
    Проблема е в нагли кариеристи като тебе!Гнусно дребно човече с мека китка и непокрито самочувствие!
  • 30 Решетников

    17 3 Отговор
    Проблемът на софия е такива некъпани джендэри и смучи софия
  • 31 Алексей Сергеев

    10 4 Отговор
    БОНЕВ, проблемът е, че сте некадърни, алчни и самозвани
    Продължавайте с глупавите ви решения, на 9 юни това ще срине ПП и ДБ
    Карайте по същия начин, настройвайте срещу вас избирателите от София
  • 32 АЗ КАЗАХ

    8 4 Отговор
    Най накрая софиянци прогледнаха за какви некадърници са си дали гласа. На изборите трябва да ги изметем!
  • 33 КОЙЧО

    8 2 Отговор
    ПРОБЛЕМА Е ЧЕ КОПЕЛЕТАТА НЕКАДЪРНИ НА ДС ДОНОСНИЦИТЕ СА ТАМ КЪДЕТО НИ ИМ Е РАБОТАТА БЕ АХМАК ГЕНЕТИЧНИ ИЗПРАЖНЕНИЯ ФАЛШИВИ
  • 34 КОЙЧО

    4 2 Отговор
    У ЯМБОЛ И ЕЛХОВО СА СЪЩИТЕ ФАЛШИВИ МИЛИЦИОНЕРИ НЕКАДЪРНИ И КРАДЛИВИ
  • 35 КОЙЧО

    5 2 Отговор
    ЛЬОЛО АХМАК ДЖЕНДАР ШИЗОФРЕНИК
  • 36 Нали

    4 2 Отговор
    преди изборите тези обещаваха да преместят трамваите от Скобелев, които Съдът постанови и да минават по Патриарх Евтимий, а сега велоалеи и бус лента. А хората от Скобелев да си търсят правата в Страсбург.
  • 37 Тоти

    9 3 Отговор
    Още преди години докато Спаси София бяха все още група в фейсбук им казах, че за да вкараш ограничения, първо трябва да създадеш алтернатива. А не да забраняваш и после да мислиш алтернатива. Тъпи и без мозъчни са всичките управници и е време да си извадят главите от гзвете!!!
  • 38 Трезвомислещ

    5 2 Отговор
    Проблемът е че нямате акъл!
  • 39 Петър

    3 2 Отговор
    Това ненормално момченце трябва да бъде изритано от София незабавно!
  • 40 За Белене сте!!!!!

    1 2 Отговор
    Боклуци малоумни
  • 41 Бонева

    0 1 Отговор
    Боже престанете да ми го показвате тоя мазен велопедалист. Е те тоя и още шепа педалиста напълниха държавната администрация със розови носорози. Мъже време е да се надигнем че тия много аванта им пуснахме
  • 42 Бонева

    0 1 Отговор
    Боже престанете да ми го показвате тоя мазен велопедалист. Е те тоя и още шепа педалиста напълниха държавната администрация със розови носорози. Мъже време е да се надигнем че тия много аванта им пуснахме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове