Last news in Fakti

10 Май, 2024 12:52 746 17

Калин Стоянов: Има четири сигнала за нарушаване на изборното законодателство

  • калин стоянов-
  • избори-
  • сигнали

Водещ принцип в работата на МВР е утвърждаването на върховенството на закона и взаимодействието с гражданското общество

Калин Стоянов: Има четири сигнала за нарушаване на изборното законодателство - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

За момента има само четири сигнала за нарушаване на изборното законодателство и на политическите права на гражданите. Два от тях са свързани с евентуално купуване на гласове, а останалите – за други нарушения, свързани с изборния процес.

Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в началото на Национално съвещание за предстоящите избори на 9 юни. То се провежда в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“. Съставени са шест предупредителни закона от Закона за Министерство на вътрешните работи (МВР). Няма образувани досъдебни производства, каза още министърът.

Водещ принцип в работата на МВР е утвърждаването на върховенството на закона и взаимодействието с гражданското общество. Наша отговорност е гарантирането на сигурността и опазването на обществения ред, за спокойното протичане на изборите за Народно събрание и членове на Европейския парламент, коментира Стоянов, предаде БТА. Важно е да създадем оптимална организация за изпълнението на основните задачи, които ни предстоят в периода на подготовката и произвеждането на изборите, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да позная

    7 7 Отговор
    и четирите са от ПП-ДБ

    Коментиран от #10

  • 2 флипп

    8 4 Отговор
    Пълни глупости, потърсете в нета, има клипче, как с химикалка хакнаха машина за гласуване, с химикал!! За какво говорим.
  • 3 вижда се

    12 1 Отговор
    Ама ние сме имали и върховенство на закона ли !!! Та законите за мафията в територията никога не са важели !!
  • 4 Копейкин е бастун на Бойко

    13 0 Отговор
    Някой вярва ли на милиционера на Буци и Гуци ?
  • 5 Наивник на средна възраст

    7 0 Отговор
    В гражданското общество от години има обосновани разумни съмнения,че ръкководеното от вас ведомство е една ОПГ. Какво ще направите по въпроса???
  • 6 Европол служител

    12 0 Отговор
    Има дългогодишен сигнал, ще лицето Бойко Методиев Борисов покривителства контрабандни държавни канали. "Ало Ваньо" беше началото за слепите и глухите. Продължи с онзи бавно развиващ се Пилето, който пред парламентарната комисия каза, че Бойко лично се обажда на турската митница. А вече след случая с консумативите в Германия по време ковид кризата трябваше да се включат ДАНС и ГДБОП за разбиване на каналите на Борисов.
  • 7 държавна калинка

    5 1 Отговор
    виновните са само от промяната, 2-мятя дебели са олицетворение на честността
  • 8 Бургаския копанарин

    6 0 Отговор
    Абе мисирки питайте го тоя мафиот какво се случва на границата стига сте ги оставяли да декламират каквото са им пуснали отгоре

    Коментиран от #17

  • 9 Ученика

    5 0 Отговор
    Смехуранко да каже къде е Иванка от Дупница...
  • 10 Така е

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да позная":

    ....и Иван Костов е виновен !
    Освен това, милиционерското училище е много по престижно от Харвард !
  • 11 Този

    2 0 Отговор
    Какво се показва.Никой не му вярва на продажната депесарска и герби мутра.Преди да каже нещо трябва да мине през детектор на лъжата.
  • 12 Какво

    2 0 Отговор
    Гражданско общество,какви 5 лева бе селянин прост.Нямаш ценз за министър на МВР.Ксто всички калинки на мафията ограничен мозък,милиционерски.
  • 13 Този

    1 0 Отговор
    Какво се показва.Никой не му вярва на продажната депесарска и герби мутра.Преди да каже нещо трябва да мине през детектор на лъжата.
  • 14 Колко

    2 0 Отговор
    Много се тръткаше тоя да остане министър и не подаде оставка.Какъв наглец е това добиче.Като покровителите си.МвР е на мафията.Не очаквайте да ви защити.Това е като спец съда,ако се оплачеш ще пострадаш стократно.МВР е ОПГ на Шиши и Биби.Частна структура.
  • 15 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    До там я докараха господа управляващите да третират народа като тълпа олигофрени.............
    Защо няма нито една осъдена,опорочена, или забранена със закон партия, която осъществява купуването на вот !? Губят се сили и средства от страна на правозащитните органи да се занимават с "купуването и продаването" на гласове, което е провъзгласено за незаконно !?До кога смятат да коткат "чужденците" да гласуват за български парламент в нарушение на чл26 ал1 от Конституцията? Какви са им ЗАДЪЛЖЕНИЯТА по тази Конституция на живеещите десетилетия вече по света ?Защо поставят моя глас наравно с този на престъпници от затворите или на неграмотни, незнаещи за кого и защо гласуват? До кога Румен В.Гечев или Й.Цонев, че и плеяда още депутати смятат да депутатстват и да доказват некадърност. И какво му е НАРОДНОТО на партийното събрание, когато точно народа не ги избира, а като залепнат на банките в пленарната зала, точно на народа му затварят устата и го нямат за нищо. Стигнаха до идиотизма шепа адвокати да ремонтират Конституцията. Не стига ,че не остана ненарушено нещо по нея ами и ремонт........Това да не е АМ"Тракия" !?
    Пари да ми наринат с лопатата, пак няма да отида да гласувам!! Защото са същите и добро скоро няма да видим!!
  • 16 ДО МИНИСТЪРА

    1 0 Отговор
    ГОСПОДИН МИНИСТЪР НАЛИ НЕСТЕ ЗАБРАВИЛИ ЧЕ И ПРЕДИ ВАС Е ИМАЛО ПОЛИЦАЙ КОЙТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС СА ВИЖДАЛИ ЖИВИ БАНДИТИ . СТА АТЕ СМЕШНИ ДА РАСТЯГАТЕ ЛОКУМИ ТВОЯ ГУРУ БАНКЯТА ОТ 45дни К У П У В А Г Л А С О В Е САМО ВИЙ НЕ ЗНАЕТЕ НЕСЕ ИЗЛАГАЙТЕ АКО НЕСТЕ СЕ ПРОДАЛИ НА ЧИС 100 ПРОЦЕНТОВ ХАЙДУК БАНКЯНСКИ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове