Last news in Fakti

24 Април, 2024 16:31 992 3

Психолог подчертава, че е важно да преживеете негативните емоции след раздяла

  • връзка-
  • раздяла-
  • негативни емоции-
  • негативни чувства-
  • партньор

Терапевт съветва да не потискате негативните чувства след раздяла

Психолог подчертава, че е важно да преживеете негативните емоции след раздяла - 1
Снимка: Shutterstock

След края на връзката е важно да си позволите да преживеете негативните емоции. Такъв съвет даде семейният психолог и терапевт Ирина Канишева в разговор с RIAMO. Тя препоръча да се определи времеви лимит за тъгата. Според нея той трябва да е малък - около месец. През този период можете да се ядосвате, да плачете, да се самосъжалявате, но след това - да започнете да градите живота си наново.

Тя също така подчерта колко помагат физическите упражнения, особено когато ви притесняват мисли за бивша любов. Психологът допълни, че човек не бива да се колебае да се обърне към професионалист, с когото може да работи върху негативите в полза на евентуална бъдеща връзка.

През 2024 г. международен екип от психолози от Канада и Обединеното кралство установява, че повечето хора изпитват затруднения да се свържат отново със стари приятели. Изследването е публикувано в научното списание Nature Communications Psychology (NCP).

Изследователите са проучили нагласите на близо 2500 души към възстановяването на стари приятелства, пречките и причините за това, както и дали целенасочени интервенции могат да ги насърчат да изпратят първо съобщение на стар приятел. Основните пречки пред възстановяването на връзките са били страхът от отхвърляне, чувството за срам и вина.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идън

    1 0 Отговор
    Най- важното е да ги преживеете правилно- без отмъщение и запълване веднага празнината с нова връзка. Не винаги клин- клин избива. Момчетата харесват когато правите първата крачка- но не и да им досаждате. Най- хубавите неща в изкуството са създадени точно в такива моменти.
  • 2 Име

    2 0 Отговор
    Едва ли връщането към източника на негативните емоции, ще помогне да ги преживеете!
  • 3 Лида

    0 0 Отговор
    🍓 Г­о­р­е­­­щ­­и­­ ­­м­­­о­м­­и­ч­­­е­т­­а­­ ­в­­и ­­­о­­ч­­а­­­к­в­­­а­т 👉 ­­𝗡­­𝗨­­𝟮­­𝟭­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡