Last news in Fakti

30 Април, 2024 13:58 1 502 7

Принц Хари се завръща в Лондон до дни

  • принц хари-
  • лондон-
  • завръщане-
  • великобритания-
  • кралско семейство-
  • invictus

Принцът ще отбележи 10-тата годишнина от учредяването на инициативата Invictus Games

Принц Хари се завръща в Лондон до дни  - 1
Снимки: Shutterstock

Завръщането на принц Хари във Великобритания следващия месец ще се състои на фона на напрежението, което витае в британското кралско семейство в момента, породено от влошеното здравословно състояние както на баща му Чарлз, така и на съпругата на брат му Уилям - Кейт. И двамата членове на кралското семейство се борят с форми на рак по едно и също време.

В прессъобщение, публикувано в неделя, се разкрива, че принцът ще пътува до Лондон, за да присъства на специална служба по случай 10-годишнината на спортната инициатива за ветерани от войната - Invictus Games, която ще се провежда в катедралата "Свети Павел" на 8 май.

"Тази служба на благодарност," се казва в съобщението, "отразява 10 години от откриването на игрите Invictus в Лондон през 2014 г., отбелязвайки десетилетие на промяна на живота и спасяване на човешки животи чрез спорт."

Принц Хари се завръща в Лондон до дни

Мястото на службата е от особено значение за Хари, тъй като именно в катедралата "Свети Павел" преди повече от четири десетилетия са се оженили родителите му, крал Чарлз III и принцеса Даяна, на 29 юли 1981 г.

Хари често е говорил за майка си и за хората, местата и каузите, които отразяват нейния живот, след като тя умира през 1997 г. от наранявания, получени в автомобилна катастрофа в Париж, когато той е едва 12-годишен.

В мемоарите си "Резервният" принцът представи суров портрет на скръбта, която е изпитал в резултат на загубата ѝ, и как тя се е проявявала на различни етапи през целия му живот. В книгата той разкрива как определени значими пространства са свързани със спомена за майка му. Той разказа на читателите, че когато е присъствал на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Уестминстърското абатство на 29 април 2011 г., се е сблъскал със спомена, че това е същата църква, в която е било погребението на майка им.

Службата по случай годишнината на 8 май ще включва сред паството представители на държавите, които се състезават в игрите, които отчасти са съставени от ранени, болни или пострадали военнослужещи, на които игрите целят да помогнат.

Принц Хари се завръща в Лондон до дни

В допълнение към присъствието на Хари, в прессъобщението на службата се посочва, че актьорът от "Родина" Деймиън Луис ще изпълни специален рецитал на стихотворението Invictus на Уилям Хенли, вдъхновило името на игрите. Мемориалният бюст на Хенли се намира в криптата на катедралата.

За първи път Хари ще присъства на събитие в катедралата от 2022 г. насам, когато беше гост на благодарствената служба по случай платинения юбилей на баба му, кралица Елизабет II. По този повод присъстваха както Хари, така и съпругата му Меган Маркъл, въпреки че бяха посрещнати със смесени чувства от чакащите тълпи кралски фенове след раздялата на двойката с монархията и последвалите критики към членовете на кралското семейство в медиите.

Обявлението за посещението на Хари в Лондон дойде по същото време, когато съобщенията разкриха, че принцът и Меган ще посетят и Нигерия следващия месец. Въпреки че плановете за посещението не са публикувани, се предполага, че те също ще бъдат свързани със събитието и общността Invictus Games.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    3 1 Отговор
    Ееее, доживях най-после да прочета как са нещата в любимото на цялото българско човечество, Н.В. Хари.
    След така значимата за мен и за цяла българия новина, че намсикояси щяла да съди Шаран Стоун и другата не по-малко важна за нас новина, че двама са зстреляли някаква еквадорска "звиздъ", най-после нещо и за Хари.
    Продължавайте така! Дръжте ни информира ни за най-важното!
    И не забравяйте да пишете как е Емили Туртунетката, че ми е голямо гайле.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ъъъъъ

    0 0 Отговор
    Вероятно наистина са се ваксинирали с ковид експеримента…