Last news in Fakti

24 Април, 2024 13:00 3 104 77

Кеворк Кеворкян: Злато гази, гладен ходи

  • кеворк кеворкян-
  • злато-
  • българия-
  • корупция-
  • политика-
  • мнение

Да ви разведря за малко с две истории

Кеворк Кеворкян: Злато гази, гладен ходи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тия дни вестник „Труд“ припомни славното ни съдружие с „Дънди Прешъс Металс“, което е една от най-грозните страници от историята на българското дупедавство. В годините на Прехода има много примери за незачитане на държавния интерес и дори на откровен грабеж, но безспорният шедьовър е сделката с канадците от „Дънди“. И вече няма значение, кой ни е съвкупил с тях, кой е заченал съдружието, понеже и всички следващи управници след Костов – неговият Кръстник - без изключение са били същите изуйгащници.

Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

А схемата е обидно проста: от нас ложето, за канадците златото. „Труд“ цитира факти от Постановление на Софийска градска прокуратура от 2020 година. Те доказват, че от четвърт век насам управниците ни брутално са пренебрегвали държавния интерес. Петима министри са подписали анекси към основния договор от 1999 година – и все в полза на концесионера „Дънди“. Отдавна вече се убедихме, че Забравата е една от най-зловещите Прокоби на Прехода, късопаметството ще ни унищожи накрая.

Има един одит/доклад на Сметната палата от 2016 година, от който става ясно какви дупедавци са ни управлявали от 1999 година насам - не че и преди това са били по-различни. Да припомним основният извод на доклада: само за три години /2011-2013/ компанията „Дънди“ е добила в Челопеч злато, мед и сребро за 1,5 милиарда долара. А българската хазна е получила едва 23 милиона от този милиард и половина! Това може да си го позволи само държава, която е управлявана от умствено увредени.

Да ви разведря за малко с две истории, които трябваше да помогнат на „дъндитата“ да бъдат харесани от местните аборигени – и двете са повече от куриозни.

Първата: подариха им най-дългоочаквания златен олимпийски медал – този за отбора по художествена гимнастика, понеже са негов спонсор. Другата е, когато Себихан Мехмед, кметицата на Крумовград, разлигави Историята ни Екзалтирана от откриването на новия златоносен рудник „Ада тепе“, Себихан ханъм внезапно прозря, че новият Хаджи Димитър е … Бойко Борисов. Тя така и не дообясни, защо точно сливенският войвода се е преродил в Бойко – но това може би не беше и нужно, понеже по онова време, 2019 година, в него провиждаха всичко, един Хаджи Димитър нямаше да му дойде в повече. И, все пак, беше прекалено една туркиня да се обяснява в любов на български хайдутин – без значение дали имаше предвид прототипа или по-късното му превъплъщение.

Дали това не беше някакъв хитроумен ориенталски нишан, че предстои поредното осмисляне на петвековното ни съвместно съжителство с агите, при което те ще се окажат и скрити побратими на нашите хъшове? Тъй или иначе, по онова време не бяхме допуснати до истината за този изблик на Себихан. Все пак, най-вероятната причина бе, че самият Хаджи Димитър открива новия рудник – какво по-добро признание за ония, които щяха да го мародерстват, рудникът имам предвид.

Както и да е. Случката, колкото и куриозна да бе, се нареди на опашката от екзотични открития и приумици, които рано или късно ще ни оставят без закрилата на Историята – понеже тя не е длъжна да плаща идиотските ни сметки, плод на наивност или глупост, а в някои случаи и на необяснимо преклонение пред бруталния грабеж. Отдавна мърлявата ни държавица изобщо не се притеснява, когато я имат за невежа и готова за всевъзможни компромиси.

Историята със златния олимпийски медал също е необичайна. Спонсорът, разбира се, трябва да се уважава, но чак пък да му се преотстъпва медал е прекалено. Остава едно: при спечелването на следващото отличие да се изсвири химна на „Дънди“. Интересно, дали в него се споменава по някакъв начин България – например, като страната, в която управниците трябва да са задължително видиотени, в една или друг степен.

Властниците не обръщат внимание на доклада на Сметната палата. Но той си остава едно ценно свидетелство за лекотата, с която българската политическа класа пренебрегва интересите на страната си, трагичен документ за нейната позорна безпомощност. Тя не може да се справи с нито един сериозен проблем, стопанисването на най-голямото златно находище в Европа е непосилна задача за нея. Хвалим се като малоумни с всяко новооткрито цехче за автомобилни аксесоари - докато „Дънди“ ни отмъква златото.

Когато на 27 април 2014 година интервюирах във „Всяка неделя“ проф. Гергелчев, публиката побесня от скандалните подробности на „Златната концесия“, които той посочи. Истината за „Грабежа на века“ беше резултат от неговата лична десетилетна битка.

По-късно, когато качих фрагменти от интервюто във Фейсбук, реакцията на публиката беше същата. Можете да ги намерите в страницата ми във ФБ. Случваше се нещо странно: обикновените българи се бяха отнесли хладно към безсрамните гешефти на Костовата приватизация. Но аферата с „Дънди“ ги разбуни. Претръпнали от бесуванията на местните „чорбаджии“, те насочиха ненавистта си към чужденците. Медиите постепенно загубиха интереса си към драматичния повик на проф. Гергелчев. Но пък по-късно охотно се разпространяваше мнението на професор Пимпирев, който сподели, че след 25 години ще можем да добиваме злато от Антарктида.

Това пак ни упътва към бездънната българска наивност - дадохме си златните находища на безценица, специалисти изчисляват загубите ни на десетки милиарди – а ще търсим злато сред ледените пущинаци. Според репортери на „Филтър“, за годините, през които оперира в България, общата печалба на „Дънди Прешъс“ възлизала приблизително на 20,944 милиарда.

427 милиона лева – това пък е чистата печалба на „Дънди Прешъс Металс“, след данъци и такси, за счетоводната 2021 година, според отчетите на канадската компания. Сумата е сбор от чистите печалби на двете ѝ дружества в България. По телевизията обаче разкриха нелегален златодобив по река Струма - в някои дни златотърсачите си докарвали до 40 грама злато. Ужас. Сякаш тия 40 грама можеха да прикрият най-големия грабеж в Историята ни. Любопитна беше реакцията на златотърсачите от „Продължаваме Промяната“. Асен Василев се изсили в началото и обеща да преразгледа концесията на „Дънди“, но ентусиазмът му трая няколко дни.

А ПрстоКирчо не обели и думица за канадците – беше зает да продава изтъркания лаф „нулева толерантност към корупцията“. Впрочем, поне от две години насам от хаотичния му речник окончателно отпадна думата „корупция“. Руският газ е в състояние да корумпира и далеч по-устойчиви личности. Търси се отговорът на въпроса: Каква държава обитаваме? Разградена? Превзета? Или просто налудна?


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клекнал на тъча

    14 72 Отговор
    Малей, тоз изсъхнал чатал, пак прелива от акъл.

    Коментиран от #26, #53

  • 2 дънди прешъс

    51 2 Отговор
    аа ние ви даваме цял ЕДИН ПРОЦЕНТ от златото, редкоземните метали си ни остават ресто
  • 3 честен ционист

    12 43 Отговор
    Кой ви каза, че това злато е ваше? Все едно да излезете на свободен наем и като си тръгнетре, да сберете обзавеждането на собственика.
  • 4 Просветител

    69 3 Отговор
    Това че Дънди плаща нищо на държавата не значи че не плащат на някой друг..нашата мафия обикновенно не пропуска такива рекети

    Коментиран от #59

  • 5 Аман

    11 29 Отговор
    от ДС агенти , бе !

    Коментиран от #55

  • 6 дайте да дадем

    44 1 Отговор
    Какво са интересите на България, ако някой пълни чекмедженцето на видните български политици? Затова сме най-бедната държава в Европа, с най-големи неравенства и най-ниска продължителност на живота!
  • 7 Ае копейките

    8 18 Отговор
    Казаха ви къде е златото.Бягайте да копаете.
  • 8 Жоро Дантелата

    5 21 Отговор
    Димитреее,Димитре.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 истинските факти

    13 34 Отговор
    Интересно, защо всички депесари риват срещу Дънди Прешъс Метълс, а никой не си спомня за цоло вутов, за николай вълканов и цоцрков. Може би, защото те се отчитат с кюлчета?!? Или това няма нищо общо? Ако изгоним Дънди Прешъс, държавата повече ли ще печели, условията за работещите по-добри ли ще станат?

    Коментиран от #24

  • 11 Слава на Евроатлантическа България

    43 6 Отговор
    Защо при НРБ сами сме добивали БЪЛГАРСКОТО си злато,с което сме се разплащали, а сега в евроатлантическа България с евроатлантически партнери друг добива и буквално ни краде българското злато???!?!?!?

    Коментиран от #17, #21

  • 12 Проф. Христов го каза:

    34 1 Отговор
    80% дебилно население.

    Коментиран от #14

  • 13 гражданин

    38 4 Отговор
    злато гази, златни мивки не ползва, дори африканските държави пишат договорите си така, че 50 процента от пазарната стойност на добитото, да постъпват във държавните им хазни, с тези пари можеше да се създаде фонд, от който да се раздават пари на бедните пенсионери, дали живота си и изградили тази страна, тази тема има нужда от много по голям анализ и изследване

    Коментиран от #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Слава на Евроатлантическа България

    42 5 Отговор
    В Африка има минимум – 15% концесия, на места достига до 40-50 %.

    На всеки му е ясно и знае, че златото на България се буквално краде, но никой не може да направи нищо. Нито правителство и партии, нито ние хората, а това се нарича БРУТАЛНА КОЛОНИАЛНА ОКУПАЦИЯ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 То добре сме добивали злато при НРБ.

    11 30 Отговор

    До коментар #11 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Ама що руснаците ни го откраднаха?

    Коментиран от #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДРУГАРЮ КЕВОРКЯН

    12 31 Отговор
    Дънди са определени от парламента да експлоатират нашите златни находища.....всяка година внасят по 40 милиона ЕВРО в хазната.....дали добиват злато за тая сума не се знае но......нито една българска фирма не пожела да експлоатира находищата....щото не са сигурни дали ша са на печалба.....между другото канадците добиват злато и диаманти в ....Русия.

    Коментиран от #22, #45

  • 20 Сталин

    26 8 Отговор
    Златния резерв на България от 27 тона е в Лондон ,сиганина Костов го даде на наглосаксите

    Коментиран от #46

  • 21 Нема пари баце.

    16 13 Отговор

    До коментар #11 от "Слава на Евроатлантическа България":

    След 1989 комунистите нарязаха машините за добив на злато на скраб.Фсдоха ги на вторични.Купиха си майбаси.

    Коментиран от #41

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пишеш пълни

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "гражданин":

    Глупости.
  • 24 Копейка

    7 13 Отговор

    До коментар #10 от "истинските факти":

    Не знам и не ме интересува!На нас ни казаха да викаме за волгата от БНР!
  • 25 Слава на Евроатлантическа България

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "То добре сме добивали злато при НРБ.":

    И кога са го откраднали?

    ,,или сме се разплатили с него..
  • 26 Чатал-матал, нали некой

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Клекнал на тъча":

    трябва да ти каже колко си tъп.
    А това дали е Кеворк Кеворкян или някой друг няма значение.
    tъп и това е.
    И за това не са ти виновни руснаците.
  • 27 Киро КокорБойков

    27 4 Отговор
    Българската държава получила 23 милиона, ама българските държавници са получили дрстично по голямо число. Не са глупави те, глупави са избирателите им.
  • 28 наско

    6 24 Отговор
    бай Димитре, много хубаво си го написал! Само имам една молба: Може ли да ми кажеш едно държавно дружество, от което държавата има повече печалба, от колкото от канадската "Дънди Прешъс метълс"?

    Коментиран от #29, #30

  • 29 А защо трябва да е държавно?

    19 4 Отговор

    До коментар #28 от "наско":

    Може пак да е частно но да лапаме повече.
    А сега лапа само "Дънди".
  • 30 Готово

    17 2 Отговор

    До коментар #28 от "наско":

    ми АЕЦ, бе
    и със златото можеше да е така, както бе и по Конституция и е в повечето бели страни

    Коментиран от #32

  • 31 Горбачов

    10 16 Отговор

    До коментар #22 от "Сталин":

    Леко другарю.....ако Дънди бяха руснаци, щеше да им олижеш зад....ка
  • 32 Андропов

    7 14 Отговор

    До коментар #30 от "Готово":

    АЕЦ е част от НЕК. НЕК е на загуба! А и печалбите на АЕЦ са чисто счетоводни, тъй като в цената на произвежданата електроенергия са включени само оперативните разходи. Разходите за амортизация и закриване се пропускат. Ако те се включат, цената на електроенергията от АЕЦ Козлодуй, ще стане по-висока от тая на "Мариците". Само дето това ще се изясни след 20-тина години, като се окаже че някой трябва да плати едни 25-30 млрд, които не са били заделени.

    Коментиран от #34

  • 33 00001

    21 3 Отговор
    За поискан подкуп от БЪлгарски политик 10 микиона долара и получен , се подписва договор за концесия със загуба на милярди за страната. Същотото е положението и сдругите концесии.включително и на плажовете, държавата губи милярди от тези концесии, а много малко хора Българи стават богати.

    Коментиран от #44

  • 34 Изтрепа рибата

    20 0 Отговор

    До коментар #32 от "Андропов":

    и като АЕЦ Козлодуй е част от НЕК, защо НЕК дължи пари на АЕЦ-а
  • 35 Кево ,

    14 1 Отговор
    Това , което описваш , е заченато в грях !!! И грехът ще върви с него до последният му ден . Не разбира свиня от кладенчова вода , както и комунист от пазарна икономика. За него това е ""да си напазарува"". Виж , китайците са друга мая, публичните екзекуции на стадион канализираха "" пазаруването"" към народна полза, а не както тука "" на ползу роду"", т,е. На мен и родата,
  • 36 Катя

    25 4 Отговор
    Майко мила!
    Колко много защитават очевадната кражба на българското злато.
    Защитавате крадците, а после ревете, че сме най-бедни и последни..
  • 37 ДСбоклукът

    5 8 Отговор
    пак заработи 4К. Аман от енговите пасквили.
  • 38 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    16 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НО ТОВА ДОКАЗВА ЧЕ И ПРОКУРАТУРАТА ВЗЕМА ДЯЛ ЩОМ ОСТАВА БЕЗМЪЛВНА
  • 39 Хасковски каунь

    12 5 Отговор
    Жив и здрав да си Кеворкян!
    Ама ей сега ще гракнат срещу тебе
  • 40 българка

    10 14 Отговор
    Кеворкян остави злобата си за малко и я пусна накрая, защото последната дума се помни най-дълго. И тези, които нямат вина, станаха виновни - типично за един комунист, доносник и негодник - това си ти, така ще те запомним!

    Коментиран от #42

  • 41 Нали

    12 5 Отговор

    До коментар #21 от "Нема пари баце.":

    Не е вярно.... бяха новите пребоядисани демократи . Те рязаха машини , ракети,танкове, събаряха сгради, рушаха икономика по препоръка на "демократичният запад ", за да ги извикаме после и да ги кръстим "инвеститори"....
  • 42 россиян..

    4 5 Отговор

    До коментар #40 от "българка":

    Ква бг..се пишеш- пришалка дошла от юртите с конската опашка,добре че е имало траки та таа монголоидна расса да се умеша,ама пак нищо не става от них..все чекать некой да ги освободи.
  • 43 Факти

    13 5 Отговор
    Cтaртa нa придoбивaнeтo нa грaбитeлcкaтa кoнцecия за златото от Ада тепе e дaдeн oт мургoвoтo
    прaвитeлcтво нa мaнгaлa oт Дрaгaлeвци. Миниcтър нa eкoлoгиятa тoгaвa бeшe Eвдoкия Мaнeвa, кoятo пocлe бeшe зaм.миниcтър и в прaвитeлcтвoтo нa Тулупа. В нaчaлoтo ДПC бeшe прoтив тaзи кoнцecия, нo cлeд кaтo и хидрoинжинeрa oт Бoянa пoлучи cвoя пaй дaлaвeрaтa cтaнa. В Крумoвгрaд ce знae, чe нe мoжeш дa бъдeш нaзнaчeн нa рaбoтa във фирмaтa, бeз блaгocлoвиятa нa ДПC...
  • 44 Така е.

    14 4 Отговор

    До коментар #33 от "00001":

    До сега не съм чул и чел за нито една концесия, която да е изгодна за държавата ни !?
    Седмица преди да сдаде властта крадеца от Драгалевци ни зароби с американските "Марици".
  • 45 Сметка

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "ДРУГАРЮ КЕВОРКЯН":

    При над 2500 $ за трой унция , голям келепир са 40 милиона , което 1 % от добитото само злато, а другите суровини и метали те са бонус без пари...

    Коментиран от #52, #54

  • 46 Ха ха ха ха

    16 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сталин":

    От къде я взе тази "информация", бе умник?! Той кюмюря за други неща има вина, но златото го изнесоха в гАнглия милен велчев и николай василев. Друга част е във Франкфурт на Майн, а трета, във вид на златни монети се появи на разни търгове в щатите. Пак изнесено от същите.
  • 47 Госあ

    10 3 Отговор
    Преди време, много се дразнех и недоумявах как българина се интересува повече от проблемите на руснака и американеца, отколкото от собствените ! А те лъснали като гол … на месечина, от ясни по ясни - кой какви национални предателства и кражби е направил и прави и в какви размери. Обаче вече разбирам, до гуша му е дошло и оправия няма, затова и 20% гласуват, като изключим корпоративния, купения и турския вот от онези 35-37% гласуващи. Пак е много. Но е демокрация и народен съд не може да има, за да се вкарат нещата в релси и всеки да си знае какво го чака ако краде народа в частност държавата. И в тази демокрация никой няма да гласува за справедливи наказания за корупция и държавна измяна на управляващите и съдиите. Единственото, което трябва да се промени в Конституцията след демократичните и промени.
  • 48 Няма такава държава !

    9 3 Отговор
    Той и Волен ги изнесе тия данни и послег го приключи,Първан - Гоце и Тиквата агент Буда !Комунистите са вечни ! От Посолството се разпорежда в територията !Спиш ,Българино,Спиш !!!!

    Коментиран от #56

  • 49 Да не ви се

    4 3 Отговор
    налага да сте потребители на зелената политика на кметовете подлизурници от този регион, за културната да не говорим. Нито в Пирдоп, нито в Златица, нито в Челопеч има кино или свестна книжарница. Този регион е пълен потрес, само калищаци и ровове по улиците. Местнага преса изобилства със снимки на горепосочените с управата на "Дънди" и "Аурубис". Предполагам за добро обслужване.
  • 50 незнайко

    9 7 Отговор
    Умно говори Кеворкян, но никой няма да го чуе !!! Кучето си лае, кервана си върви !!! БЪЛГАРИЯ ПРОПАДА С ВСЯКА ГОДИНА !!! Вече нямаме и армия за да се надяваме и на военен преврат !!!

    Коментиран от #58

  • 51 ДОРИ ВЪВ ВИЕТНАМ

    7 0 Отговор
    ВСИИИИИИИИИИЧКИ КОНЦЕСИИ СА 51 ПРОНЦЕНТА ЗА ДЪРЖАВАТА.ТОЧКА.
  • 52 А колко ли хиляди

    9 7 Отговор

    До коментар #45 от "Сметка":

    Метра кубични земя са изкопали за това злато. И разходи за заплати, осигуровки, машини, енергия....като е толкоз печелившо що нито една българска фирма не иска да копа там при тия условия....щото нема капацитет и яко ша са набута......а държавата си гушка милионите и не и пука ша има ли злато или не.
  • 53 хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Клекнал на тъча":

    това ли успя да ти роди плоския мозък?
  • 54 В момента тройунцията

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Сметка":

    Малко над 31 грама самородно злато е 2333$...
  • 55 значи

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аман":

    ако Иван ти каже, че си ...тъпан, сигурно ще му повярваш, щото не е бил агент на ДС и на това отгоре е българин...ако същото ти каже някой Асан, ще се плюнчиш сто пъти да твърдиш, че Асан е агент на ДС и затова ги говори такива...
  • 56 Ами ВОЛЕН да ходи

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "Няма такава държава !":

    Да копа за злато ....вместо да дава акъл....
  • 57 Кеворкяне

    4 9 Отговор
    Оди копай щом си толкоз ербап....
  • 58 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #50 от "незнайко":

    Преработването на златната руда е с вредна за екологията технология и за това се прави в Африка...
    А знаеш ли за чувалчетата с уранов концентрат, който добиваха в кв. Бухово и другаде затворниците , който концентрат предавахме безвъзмездно на СССР според клауза във "Варшавския договор" ???? Първите атомни бомби на СССР са направени с български уран...

    Коментиран от #64

  • 59 Търновец

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Просветител":

    Това Дънди ли са или френчайс на Дънди? По едно време имаше много южно африканци в управата. С Волен също предизборно обещаваше преразглеждане на концесиите, ама като разбра кой е зад тях кротна - Руската мафия
  • 60 Цитирам:

    4 0 Отговор
    "Отдавна вече се убедихме, че ЗАБРАВАТА е една от най-зловещите ПРОКОБИ на Прехода, късопаметството ще ни унищожи накрая !!!"
  • 61 Цеца Пажнятова

    3 3 Отговор
    Що Кеворк от не знам кое управление не пише за Маджо, ограбването да доходите на хората в банковата криза през 90-те, приватизацията на газовата мрежа и куп бандити, които не плащат данъци? Крумовград стана за чудо и приказ благодарение на Дънди. Но да целта е избори. Мишоците излизат в предизборно време да развяват картата с чуждите инвеститори които плащат милиони данъци за разлика от българските бандити
  • 62 констатирам

    5 0 Отговор
    НА ПЪТ СМЕ ДА СИ ИЗГУБИМ ДЪРЖАВАТА!!! ЩЕ СМЕ БЪЛГАРИ САМО ПО ЛИЧНИ КАРТИ !!!
  • 63 Дори и така да е!

    1 4 Отговор
    Златото е като рибата в реката. Има я и то много, но е смесена с водата и много трудно се отделя. Като не може държавата да осигури технологии, добра организация и финансиране на добива ще стане заложник на Дънди или на някой друг, който ги умее тези работи. Западните търговски вериги защо завзеха пазарите? Ами имат готова създадена, изпробвана и работеща организация на търговията, капитали, персонал и българския алъш-вериш остана по края на този пазар да се бори за огризките, които остават от лъвския пай на западните търговски вериги. Еволюция и технологии така, както неандерталецът е бил изненадан, коггато са намалели едрите бозайници, които е ловувал и използвал за храна от тичащият човек, който е можел да преследва с една лека пръчка с остра кост отпред дребен дивеч чак докато го измори и убие за да го изяде, което неандерталецът, поради физиката си не е могъл да прави и си е заминал , оставайки в историята.
  • 64 Дядя

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "предавахме безвъзмездно на СССР според клауза във "Варшавския договор" ???? Първите атомни бомби на СССР са направени с български уран...". Шшш шушоу, първата съветска атомна бомба е взривена през 1949 год., а "Варшавския" договор е основан 1955 год.! Каква клауза по договора ни задължава да даваме безплатно уран за първите съветски бомби? Щото и руснаците изобщо нямат уран!
  • 65 И тоя не е бил агент

    1 2 Отговор
    Димитре, запри се! Да си журналист е днешно време е диагноза!

    Коментиран от #66

  • 66 Хи их хи

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "И тоя не е бил агент":

    "Буда" те управлява 12 години, в сянка зад властта над 30 години беше "Сава". За агент "Гоце" да си чувал, да ти ги изброявам ли всичките? Намерил кусур на агент "Димитър", защото казал, че някой краде златото ни!
  • 67 Гост

    3 0 Отговор
    Точно в десятката! Но така и няма да се намери комисия, която да се самосезира и да направи някои проверки. България беше и бива ограбвана ежедневно - ФАКТ!
  • 68 Артилерист

    3 0 Отговор
    Много умен анализатор и патриот...
  • 69 Абе Кеворк

    1 1 Отговор
    Мани го това злато бе. Банани нали има, другото си е бош лаФ.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.