Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 16:30 2 804 8

Готвят голяма промяна, която ще разтърси българския и световен футбол

  • левски-
  • футбол-
  • цска-
  • промяна

Много от футболистите не ги интересува, че ще получат жълт картон за това, че са казали нещо неуместно на съдията

Готвят голяма промяна, която ще разтърси българския и световен футбол - 1

Изпълнителният директор на Международния борд на футболните асоциации (IFAB) Лукас Бруд говори пред “Таймс”, където заяви, че организацията иска въвеждане на 10-минутно отстраняване за играч, който обиди съдия по време на мач. Идеята е само капитанът на отбора да комуникира с рефера.

“Много от футболистите не ги интересува, че ще получат жълт картон за това, че са казали нещо неуместно на съдията. За тях ще означава много повече, ако знаят, че ще прекарат следващите 10 минути извън терена. Обмисля се и вариантът, при който само капитанът ще може да се обръща към съдията. Играчите, които се приближават агресивно към рефера, не могат да бъдат толерирани повече. Ако само капитанът може да стигне до съдията, той ще обясни по-късно на съотборниците си какво точно се е случило. Това работи добре в други спортове като ръгби и баскетбол", твърди Бруд.

Не е ясно обаче как ще реагират на предложението клубовете и самите състезатели, тъй като даден рефер може да сбърка фатално, а на всичко отгоре да отстрани за 10 минути и половината играчи от ощетения тим при реакция от тяхна страна, което окончателно да предопредели крайния резултат.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черно тото

    3 3 Отговор
    Ехаааа голям кеф. Обаче за 10 минути ако е студено, най-вероятно е да настине играча. Но поне ще се превъзпита за следващия път.
  • 2 Пръц

    5 2 Отговор
    В ерата на технологийте и изкуствения интелект-съдийте са излишни !
  • 3 нещо не

    2 2 Отговор
    Играчите 80% са простаци?!Ще говорят на Вие?!Как ще стане?!Рефера в чувала на тарга и ....Поне при Нас минават къпани и си ходят голи....
  • 4 Сандо

    11 1 Отговор
    Май искат да унищожат най-популярната игра в света!?А едно от предимствата на футбола е именно простотата на правилата,които в последните години се чудят как да ги усложнят,да ги направят трудно разбираеми и обект на всякакви трактовки,критики и свободно прилагане.
  • 5 Не съм чел статията

    4 0 Отговор
    Какво ще разтърси световния футбол...?Б.Михаилов и БФС ще се изкачат в йерархията над УЕФА И ФИФА...И ще управляват...?😆
  • 6 Милен

    5 0 Отговор
    Направо да дадат по един пистолет на съдиите и някой като им се изрепчи да го отстрелват на място. Тези правила ще важат ли за Роналдо, Меси и другите звезди или пак ще са само за простосмъртните?
  • 7 Поредната простотия

    4 0 Отговор
    Тия там старци усложниха играта. Тия корумпирани съдии трябва да се разреши да се бият при грешка
  • 8 Дан Тан

    2 0 Отговор
    Това е добре, няма да има нужда да пробиваме играчи и да плащаме на страничните съдии.Главният съдия ни е достатъчен.