Last news in Fakti

24 Април, 2024 07:30 748 4

Откриха специален полицейски център в Германия за Евро 2024

  • евро 2024-
  • германия-
  • футбол-
  • северен рейн-вестфалия-
  • полиция-
  • полицейски център

"Като цяло, опасността е голяма и ние се отнасяме към нея сериозно, за да не се стига до конкретни ситуации

Откриха специален полицейски център в Германия за Евро 2024 - 1
Снимка:

Новооткрит полицейски център в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе от 14 юни до 14 юли в Германия, предаде ДПА.

"Като цяло, опасността е голяма и ние се отнасяме към нея сериозно, за да не се стига до конкретни ситуации. За тази цел цялата информация, която се отнася до футбола и безопасността, ще бъде събирана и оценявана на едно място денонощно", каза при посещението си в новосъздадения Международен център за полицейско сътрудничество в град Нойс вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия Херберт Паул, цитиран то ДПА.

"Комуникацията и бързината на действие са от решаващо значение за справянето с подобни ситуации. За това говорим в случая. Не може да се предотврати случването на нещо, но може да се минимизира (щетата)", каза още министърът.

Паул смята, че ситуацията в сферата на безопасността, в контекста на войната в Украйна и на конфликта в ивицата Газа, е по-напрегната в сравнение с международната обстановка по време на последния голям футболен форум, организиран от Германия - Световното първенство през 2006 година.

"Значими събития като Европейското първенство по футбол може много бързо да се превърнат в център на вниманието на екстремисти и терористи", отбеляза той, като изтъкна, че централното географско разположение на Германия в Европа и лесният достъп до територията на страната за гражданите на много държави имат пряко отношение към въпроса за безопасността.

Над шестстотин полицаи от Германия и чужбина ще работят в новия център в Нойс по време на Европейското първенство.

"Отговорността за безопасното провеждане на мачовете си остава на екипите на самите стадиони, като ние ще доставяме необходимата информация, която бъде налична при нас, на службите за извънредно реагиране по места", каза ръководителят на центъра Оливер Щрудхоф.

"По този начин целим да осигурим възможно най-добър обмен на информация, за да сме в състояние да реагираме във всякакви ситуации", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 1 Отговор
    Ще ловят нарушители-българи, които плюят семки по стадиона.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.