Last news in Fakti

5 Май, 2024 10:31 1 224 6

Голям български успех в бокса: Хавиер Ибаниес ликува с европейския пояс

  • хавиер ибаниес-
  • бокс-
  • спорт-
  • хосе килес

Пред препълнената зала „Мадрид Арена“ националът ни сломи местната звезда Хосе Килес

Голям български успех в бокса: Хавиер Ибаниес ликува с европейския пояс - 1

Хавиер Ибаниес е новият носител на европейския пояс на Международната боксова асоциация (IBA). Пред препълнената зала „Мадрид Арена“ националът ни сломи местната звезда Хосе Килес. Сред зрителите бе и президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински, който лично поздрави Ибаниес за голямата победа.

Хавиер бе окичен с европейския пояс на IBA след осем много здрави рунда с Килес. Двубоят бе последен на галавечерта в Мадрид и се превърна в истинско зрелище за публиката. Под наставленията на Жоел Арате и Валентин Поптолев той доминираше в рамките на осемте рунда и за втори път в рамките на една година записа успех над Килес. Двамата се срещнаха и на финала на Европейските игри при 57-килограмовите, когато отново Ибаниес ликува с победата.

Голям български успех в бокса: Хавиер Ибаниес ликува с европейския пояс

„Много съм щастлив от тази победа. Беше здрава битка, но показах, че съм по-добрият. За пръв път играя 8 рунда в официален мач, но нямах проблеми, защото съм в отлична форма. Това е още един успех, който показва, че съм в правилна посока по пътя към Игрите в Париж“, каза след победата си Ибаниес.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    10 3 Отговор
    Ибал го е...
  • 2 Къде е българският

    12 4 Отговор
    успех тука???
  • 3 Браво Бре момче!

    6 1 Отговор
    Поздравления!
  • 4 тук нещо не е наред

    8 2 Отговор
    и каква му е българската победа след като нялалъв си мексиканец е победил друг такъв? все едно пулю да победи някой българин и в германия да пишат германска победа…
  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    9 2 Отговор
    Тези двете каки ли са му наградата?
    Е сега вече ще загуби...
  • 6 име

    8 2 Отговор
    Единия треньор българин, това е общото с България? Национали, треньори, все чужденци. Вместо да развиваме наши школи, ще натурализираме.