Last news in Fakti

7 Май, 2024 16:10 489 0

Румениге: По-дискретни трябва да са в Байерн Мюнхен при търсенето на нов треньор

  • карл-хайнц румениге-
  • футбол-
  • байерн мюнхен

Байерн ще остане без треньор след края на сезона в германското първенство, след като Томас Тухел не успя да изведе отбора до 12-а поредна титла

Румениге: По-дискретни трябва да са в Байерн Мюнхен при търсенето на нов треньор - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият изпълнителен директор Карл-Хайнц Румениге призова настоящото ръководство на германския футболен клуб Байерн Мюнхен да работи по-дискретно по намирането на нов старши треньор. Шаби Алонсо, Юлиан Нагелсман и Ралф Рангник вече отказаха на баварците, като техните имена бяха спрягани за поста от германските медии месеци наред.

Байерн ще остане без треньор след края на сезона в германското първенство, след като Томас Тухел не успя да изведе отбора до 12-а поредна титла.

Румениге, който напусна Байерн през 2021, заяви в интервю за испанския вестник AS преди полуфинала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, че изтичащата информация не помага на отбора в търсенето на нов наставник. Той даде за пример назначението на Хосеп Гуардиола през 2013, когато баварците шокираха футболния свят.

"Мога само да им препоръчам да правят нещата по-дискретно. Когато назначихме Пеп, ние работихме над неговото привличане над шест месеца и така и никой не разбра за това. Трябва да се мисли стратегически и не бива всеки твой ход да бъде във вестниците на следващия ден", заяви Румениге за AS, цитиран от агенция ДПА.

"Напоследък Байерн излезе донякъде от релсите както на терена, така и на ръководно ниво. На клуба му е нужна стабилността, с която винаги е бил олицетворяван. Тя бе поддържана от хора като Ули (Хьонес), Франц (Бекенбауер) и мен толкова дълго време. Такова постоянство се постига трудно и Байерн трябва да си го върне".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА