Last news in Fakti

7 Май, 2024 19:40 1 347 0

Нарекоха продажбата на Евертън като "фарс"

  • евертън-
  • футбол-
  • висша лига-
  • продажба-
  • фарс-
  • ферад мошири

През последните месеци феновете на германския Херта Берлин и белгийския Стандард Лиеж протестираха срещу собствениците, които също са компанията 777 Partners

Нарекоха продажбата на Евертън като "фарс" - 1

Проектопродажбата на Евертън бе наречена "фарс" от асоциацията на акционерите, които призоваха собственика Ферад Мошири да се продава клуба на компанията 777 Partners, предаде ДПА.

Беше постигнато съгласие през септември Мошири да продаде дяла си от 94% от акциите за инвестиционната компания, базирана в Маями, но все още се каза разрешение от Висшата лига за сделката.

През последните месеци феновете на германския Херта Берлин и белгийския Стандард Лиеж протестираха срещу собствениците, които също са компанията 777 Partners.

Мошири заяви миналата година, че компанията са "точните хора", които да поемат Евертън, но асоциацията на акционерите е категорична, че те не отговарят на условията да поемат клуба.

"Ние сме най-старата асоциация на акционери в света и сме поразени от липсата на уважение към клуба от собственика Фарад Мошири и от Висшата лига по време на безкраний процес на промяна на собствеността. Наблюдаваме със загриженост как става напълно ясно, че процес не може да продължава толкова дълго, докато Висшата лига продължава да показва неумението си да регулира. При липсата на решение наястоваме Бордът на Евертън и преди всичко Фарад Мошири да прекъснат тягостния процес и да признаят, че 777 Partners не са правилният собственик и не може да се продължава този фарс. Искаме решение и го искаме сега", се казва в позицията на акционерите.

Някои от феновете на клуба се притесняват, че тази сага може да вкара клуба в администрация, което да доведе до изпадането му от Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА