Last news in Fakti

8 Май, 2024 14:29 942 4

Променят формата на плейофите в Ефбет лига за следващия сезон

  • бфс-
  • пфл-
  • плейофи-
  • левски-
  • цска-
  • формат

Първите 4 най-предно класирани отбори ще оформят шампионски плейоф

Променят формата на плейофите в Ефбет лига за следващия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Първа лига остава с 16 отбора и за следващия сезон, но плейофната фаза ще бъде променена. Това стана ясно след срещата на новия президент на Българския футболен съюз Георги Иванов съвместно с Българската професионална футболна асоциация и представители на професионалните клубове. Срещата продължи над 3 часа в сградата на БФС в „Бояна“, пише „24 часа“.

Регламентът за следващия сезон ще бъде следният – първите 4 най-предно класирани в т.нар. роден елит оформят шампионския плейоф. Всеки играе срещу всеки по 2 пъти. Отборите от 5-о до 8-о място пък ще играят помежду си отново по 2 пъти, за да бъде определен претендентът за баража за Лигата на конференциите.

Останалите отбори между 9-ото и 16-ото място пък ще оформят последната осмица. В нея всеки играе срещу всеки по веднъж. Последните 2 тима изпадат, а 14-ият и 13-ият ще играят бараж с 3-ия и 4-ия от Втора лига.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    4 1 Отговор
    измани фокуси.....
  • 2 Грозньо

    7 0 Отговор
    Осми клас бяха петте най-хубави години от живота ми.
  • 3 Някой

    1 0 Отговор
    Гонят по-предните да се класират за евротурнири. Ако Ботев сега спечели някак купата и завърши 7-ми, то баража е между 3-ти и 8-ми. Явно считат за прецакани тези в горната група и затова я намаляват. Пак може да останат извън строя. Друг е въпросът, че досега този от средната група никога не е печелил бараж. Иначе схемата е такава, че да се гони интрига до края. Не тя е толкова проблема. За отпадащите е 14-и с 3-ти от Б, че да им е по-сложно от на 13-ти срещу 4-ти от Б група. По-горно класирани да са с предимство някакво.
  • 4 ЕлСмешнико

    3 0 Отговор
    мачове безкрай, по 2 пъти, и кой ще ги гледа, все едни исъщи маймуни ........