Last news in Fakti

16 Май, 2024 00:06, обновена 16 Май, 2024 08:44 1 114 0

Ювентус спечели рекордна 15-а Купа на Италия

  • ювентус-
  • юве-
  • аталанта-
  • купа-
  • купа на италия-
  • трофей-
  • финал-
  • влахович-
  • алегри

"Бианконерите" победиха Аталанта на финала на "Олимпико" с минималното 1:0

Ювентус спечели рекордна 15-а Купа на Италия - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Ювентус е новият носител на Купата на Италия! Тази вечер "бианконерите" победиха Аталанта на финала на "Олимпико" с минималното 1:0, но то бе напълно достатъчно, за да завоюват рекордната си 15-а Купа на Италия. Торинци изиграха мача в типичния си стил, залагайки на здрава отбрана и контраатаки, като не позволиха на съперника си да отправи нито един точен удар, макар бергамаските да владееха повече топката и да не спираха да атакуват. Героят на вечерта пък бе Душан Влахович. Сърбинът реализира единствения гол в мача още в 4-тата минута и така донесе победата на своя тим, който все пак ще завърши сезона с трофей във витрината си. Още едно негово попадение бе отменено заради много тънка засада, а и двата тима треснаха и по една греда, съобщава sportal.bg.

Ювентус откри резултата още с първата си възможност. В 4-тата минута Андреа Камбиазо подаде перфектен пас на скорост за Душан Влахович, който се отскубна зад защитата и хладнокръвно реализира за 0:1.

Торинци можеха да удвоят преднината си в 9-ата минута. Тогава при центриране от корнер топката стигна до Федерико Гати на метри от вратата, той успя да стреля с глава, но над напречната греда.

Ювентус спечели рекордна 15-а Купа на Италия

Постепенно Аталанта се окопити и започна да атакува по-сериозно. В 13-тата минута Марио Пашалич за малко да се провре между двама защитници в наказателното поле, но в последния момент топката му бе отклонена, а и Матия Перин трябваше да се намесва, за да спре пътя ѝ към вратата.

В 34-тата минута и Де Кетеларе се озова на добра позиция пред наказателното поле, но ударът му не се получи и премина над вратата.

Юве отговори с шанс пред Камбиазо, който напредна и стреля извън наказателното поле, но прати кълбото над напречната греда.

В 43-тата минута бергамаските имаха нова добра възможност. Марио Пашалич овладя една лошо изчистена топка и шутира от движение, но Федерико Гати бе застанал на правилната позиция, за да блокира удара и да попречи на кълбото да стигне до вратата.

Втората част започна с натиск на "богинята". В 51-вата минута Адемола Луукман реши да стреля от далечна дистанция и след рикошет топката се насочи опасно към вратата, но мина на сантиметри встрани.

В 54-тата минута се стигна до доста спорно положение пред вратата на Марко Карнезеки. Влахович надбяга Исак Хиен, който го изблъска доста очевидно в гръб, но съдиите странно защо не дадоха дузпа в полза на торинци.

В 57-ата минута реферът отново си навлече гнева на "бианконерите". Той остави играта да продължи, въпреки че Самуел Айлинг-Джуниър бе ударен в главата и се строполи на земята. А секунди по-късно Аталанта бе близо до гола след мощен далечен удар на Копмайнерс, профучал до гредата.

В 63-тата минута Юве организира хубава контраатака, Киеза напредна с топка в крака и изведе Влахович в наказателното поле, но ударът на сърбина бе блокиран. Впоследствие торинци за втори път претендираха за дузпа за нарушение срещу Киеза на аутлинията, но и този път реферът замълча и даде аут.

Аталанта обаче продължаваше да обсажда наказателното поле на съперника. В 71-вата минута имаше чудесна възможност за гол, когато топката бе центрирана стро около точката на дузпата, Миранчук бе на правилното място и стреля от движение, но над напречната греда.

Ювентус спечели рекордна 15-а Купа на Италия

Три минути по-късно "старата госпожа" можеше да реши всичко в своя полза. Душан Влахович за втори път прати топката във вратата на Карнезеки, но попадението бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

В 79-ата минута "богинята" бе най-близо до изравнителния гол. Луукман шутира силно по земя от границата на пеналта и този път топката се отби от гредата.

Пет минути по-късно и Ювентус стигна до страхотен шанс, открил се пред Фабио Мирети, който се озова на чудесна позиция в наказателното поле, но нацели напречната греда.

В 4-тата минута на добавеното време бергамаските най-накрая стигнаха до точен удар, отправен от Едерсон, но пък и вратарят Матия Перин демонстрира страхотна класа, спасявайки този изстрел. Той обаче не влезе в статистиката, тъй като се оказа, че преди това е отсъдено нарушение срещу Данило.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА