Last news in Fakti

21 Юли, 2023 09:13 1 324 1

Пожарникар загина при катастрофа с хеликоптер

  • канада-
  • пожарникар-
  • самолет-
  • пожари-
  • пилот

По време на борба с опустошителни горски пожари в Канада

Пожарникар загина при катастрофа с хеликоптер - 1
Източник: БГНЕС

Трагична катастрофа в Западна Канада - пилот на хеликоптер загина по време на борба с опустошителни горски пожари. Това вече е третият смъртен случай в редиците на противопожарната служба в последните няколко дни, като Канада се справя с най-тежкия сезон на горски пожари.

Катастрофата се случила в сряда вечерта близо до езерото Хейг в провинция Албърта. Пилотът, 41-годишен жител на Уайткорт, е бил единственият човек на борда на хеликоптера.

Преди това, миналата седмица, 19-годишна служителка на пожарната служба загина, след като дърво падна върху нея в Британска Колумбия. В събота, 25-годишен пожарникар от Форт Лиард загина по време на борба с огъня.

Премиерът на Канада, Джъстин Трюдо, изрази съжаление за тези трагични загуби и отбеляза, че много хора в страната се ангажират с битката с изключително трудните горски пожари, защитавайки семействата си, общностите и съгражданите си, предаде БТА.

Към момента, провинция Албърта се сблъсква с 117 активни горски пожара, от които 17 още не са под контрол. Горските пожари са засегнали голяма площ, като до момента са изпепелили над 110,000 квадратни километра в Канада.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Канада гори

    5 1 Отговор
    Територия,колкото България е изпепелена.Но този трюдо се интересува повече за Украйна,от колкото от Канада.Да се гаси горски пожар с хеликоптер е пълно безумие,все едно да гасиш пожар с детска кофичка,Колко вода може да излее на 1 курс,не повече от 1-2 тона.За това си има противопажарни самолети-излива по 40-50 тона вода и е доста по-високо от опасните пламъци.Предполагам двигателят не хеликоптера е изгаснал,поради липса на кислород
Новини по държави: