Last news in Fakti

3 Август, 2023 14:35 1 006 11

Горските пожари в Канада причиниха рекордни въглеродни емисии

  • канада-
  • пожари-
  • въглеродни емисии

Страната се затопля по-бързо от останалата част от планетата поради географското си положение

Горските пожари в Канада причиниха рекордни въглеродни емисии - 1
Източник: БГНЕС

Горските пожари в Канада причиниха рекордни въглеродни емисии, достигайки около 290 мегатона, което надвишава предишния рекорд от 138 мегатона през 2014 г., съобщи европейската обсерватория "Коперник".

Сезонът на пожарите все още продължава, а екстремните климатични явления в страната се засилват вследствие на климатичните промени.

Канада се затопля по-бързо от останалата част от планетата поради географското си положение, което допринася за усложняването на ситуацията с горските пожари и тежките последици за околната среда. На 30 юли имаше 990 пожара, от които 613 бяха извън контрол, а площта, която изгоря, надвишаваше 12 хектара, представлявайки непознати досега размери за Канада, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дизел 300+++

    11 1 Отговор
    Няма страшно, теслите ще компенсират.
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 0 Отговор
    В България пожарите стават от бирени бутилки. В Канада от очилата на щастливи пенсионери - туристи.
  • 3 ха ха

    9 0 Отговор
    Спокойно, малкото фиделче ще спре газовите печки на канадците и ще наваксат. Администрацията на Сенилният от юг вече готви подобна мярка за американците. Зелената измама е пълен ход провеждана надлежно от зелените талибани, които в крайна сметка ще ни оставят беззащитни срещу Путин и Си. За жизненото равнище няма да мирясат докато не застигнем Мугабе тичайки срещу него.
  • 4 Забрайх си името

    7 0 Отговор
    Нема страшно , на тях всичко им е ГМО. Скоро и водата, ше я измислят да е ГМО от преработена кръв на комари и бог знае какви други изобретения на злия гений...
  • 5 НИКО

    11 0 Отговор
    АКО МОЖЕ ЦЯЛА КАНАДА ДА ИЗГОРИ ,ТОВА Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ
  • 6 Някой

    5 0 Отговор
    Виж ти, къде бил големия проблем. Въглеродните емисии. Няма ли да ги приспаднете от канадската квота? Че ще се окаже, че трябва и да доплащат (кой събира парите от въглеродните квоти?) на някого милиарди.
    Хората и животните, нанесените загуби, ги оставете.
  • 7 Господ наказва канадците

    4 0 Отговор
    заради мъжеложеца Трюдо..
  • 8 Тези държави трябва да бъдат съдени

    3 0 Отговор
    За лишаване на земята от естествения източник на кислород гори и растителност и съдени за замърсяване на атмосферата ,най строго и по най бързия начин да залесят изгорялата растителност
  • 9 Трът

    3 0 Отговор
    Симона дали има представа колко са "непознатите досега размери за Канада" - 12 хектара? :)))
    1 хектар е десет декара, значи 12 хектара са 120 декара или 120 000 кв.м, които могат да бъдат приравнени към площта на правоъгълник с размери на страните 400 по 300 метра. Предполагам, че истинската цифра цитирана неточно, е 120 000 или 1 200 000 хектара, по-вероятно втората имайки предвид мащабите на Канада...
  • 10 Пръцко

    2 0 Отговор
    Айде сега да им ги прихванат от квотите! Наложат ли го в света - в пъти ще намалеят пожарите.
  • 11 НЕЗАПОЗНАТ

    1 0 Отговор
    Така ли, нали ние бяхме водещи в тази насока, та ограничихме ТЕЦ, АЕЦ и отоплението с твърдо гориво. Къде е ЕС да ги санкционира
Новини по държави: