Last news in Fakti

16 Август, 2023 07:26 1 476 5

Северозападните територии на Канада обявиха извънредно положение

  • канада-
  • пожари-
  • извънредно положение

Заради горските пожари

Северозападните територии на Канада обявиха извънредно положение  - 1
Източник: БГНЕС

Поради разрастващите се горски пожари, които са причинили обширни разрушения, правителството на Северозападните територии на Канада обяви извънредно положение. Това дава на властите допълнителни правомощия за реагиране на кризата и подчертава мащаба на щетите, причинени от огъня през тазгодишния период в страната.

Правителството на Канада одобри предоставянето на помощ от страна на държавата за борба с горските пожари и мобилизира военни сили, за да помогнат в усилията за потушаване на пламъците в региона.

Министърът на готовността при извънредни ситуации, Харджит Седжън, заяви, че се работи в близко сътрудничество с местното правителство на Северозападните територии, за да се осигури необходимата помощ на общностите. В същото време управата на столицата на територията, Йелоунайф, въведе извънредно положение на местно ниво, като предприе превантивни мерки, без да стига до евакуация.

Въпреки това, жителите се насърчават да запазят спокойствие и да бъдат готови за възможни изменения в ситуацията, както заяви кметицата на Йелоунайф, Ребека Олти.

Размерът на засегнатата площ от горски пожари достигна над 130 000 квадратни километра, което е рекордно високо за този период от летния сезон, а близо 168 000 души са били евакуирани до момента. Общо 265 горски пожари са избухнали в Северозападните територии, което значително надвишава средния брой за последното десетилетие, който е 185.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ачо пепарчето

    8 1 Отговор
    Ами веднага да започнем да даряваме заплати и за там освен, а?
  • 3 Бамби

    8 3 Отговор
    Хаарп-а работи на макс. И всички пожари -на един паралел.
  • 4 Невероятно, но факт

    9 1 Отговор
    Каква бърза реакция !
    За пожарите в Канада се говори от месец , ако не и повече !
    Досега се надявали природата ли да им помогне ?
  • 5 Пепи

    2 3 Отговор
    Кохортата на раш истите плюят плюнки и ръсят мозък.А не гледат ,че тук с един дъжд и пожарче неможем да се справим.А ко се запалим като в гърция нема а се опрайм никога
Новини по държави: