Last news in Fakti

29 Март, 2024 06:06 4 613 12

The Korea Herald се извини за карикатура на жертвите на терористичната атака в Crocus City Hall

  • the korea herald-
  • карикатура-
  • жертви-
  • москва

Русия обмисля да се забрани публикуването на видеоклипове, показващи убийства и сцени на насилие

Южнокорейският вестник The Korea Herald изрази съжаление за публикуването на карикатура на жертвите на терористичната атака в Crocus City Hall и изпрати съболезнования на семействата на жертвите. По-рано руското посолство в Сеул нарече карикатурата богохулна.

"The Korea Herald изразява дълбоки съболезнования на жертвите на терористичната атака в Crocus City Hall на 22 март и споделя тази огромна скръб с хората. В тази връзка ние дълбоко съжаляваме за публикуването на разпространена в няколко издания карикатура в броя на вестника от 27 март. Съжаляваме за този пропуск, признаваме и уважаваме чувствата на тези, които са били обидени от тази карикатура“, се казва в изявление на редакцията на вестника.

„Korea Herald признава, че носи отговорността да гарантира, че материалът, който публикува, отговаря на стандартите за приличие“, се казва в изявление на изданието. Редакцията за пореден път изрази съжалението си.

Преди това руското посолството нарече карикатурата цинична и каза, че „еднакво обижда чувствата на южнокорейските граждани, които споделят болката от тази ужасна трагедия с руснаците“.

Междувременно заместник-председател на Комитета по сигурността на Държавната дума от фракцията на Единна Русия Анатолий Виборни предложи на министъра на цифровото развитие, комуникациите и масовите комуникации Максут Шадаев да блокира видеоклипове в социалните мрежи, демонстриращи убийства, изтезания и сцени на насилие. Това съобщи „Известия“ във връзка с призива на депутата, предаде ТАСС..

„През последната седмица бяхме бомбардирани с поток от видеоклипове и снимки на терористи, стрелящи по деца и възрастни. Трагедия в Крокус Сити показа, че днес в социалните мрежи, включително каналите на Telegram с милионна аудитория, няма ограничения за излъчването на това ужасно и възмутително съдържание. Това унищожава психиката дори на възрастните, да не говорим за децата и тийнейджърите, техните ценности и житейски нагласи тепърва се формират“, обяснява Известия. Избираем.

Депутатът получавал молби от граждани, които имат деца, които го призовавали да предприеме действия, тъй като днес няма законова забрана за разпространение на такива видеоклипове.

Виборни счита за целесъобразно да създаде работна група, която да проучи въпросите за подобряване на правните механизми за оперативно блокиране на съдържание с насилие в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    35 4 Отговор
    Виктория Нуланд загуби позицията си, защото грубо критикува Путин.
  • 2 Калпазанин

    37 3 Отговор
    Колко жалко, какво име само, каква нац идентичност korea herald, направо отврат. Да живее либерастията и простотията. Битията бит е@@@@@ е@@@. За какво изобщо се извиняват
  • 3 Реално

    31 3 Отговор
    По принцип азиятите са доста злобни и ненавистни хора-достатъчно е да си спомним Втората Световна-тогава японски генерали са се състезавали кой пръв ще отсече сто глави на китайски мирни жители...Ами Корейската Война-със американските камиони са влачели по някоко живи корейци докато не им се сдере кожата..А за Виетнам мисля,че много знаят какво е било...Та не се учудвам,че сега "цивилизованите" корейци са направили и тази отвратителна глупост...
  • 4 Кореа

    19 1 Отговор
    Ще си спомните май май едно френско Шаарли
  • 5 Виж ти

    4 29 Отговор
    Рашягите, щяло да забраняват видеоклипове с насилие и изтезания???Ти да видиш а клиповете с изтезаваните и нямащи нищо общо с атентата таджики,какво бяха?!
    Руска шизофрения.
    Естествено не оправдавам корейците.
  • 6 Тези либерасти

    18 3 Отговор
    Много знаят, но Путин и Ким са приятели. Колко му е на Путин да подкрепи Ким да ги нападне и стане дистаторче на цялата Корея? Либералните страни НЯМАТ силни армии, понеже са лигави. Докато авторитарните могат да ги прегазят, без.да са разбрали. Северна Корея днес може да води война с Япония, с Южната Корея и с Германия, при това тези нямат никакъв шанс на оцеляване.
  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    12 2 Отговор
    ТЕЯ МАЙ ИСКАТ ДА ГИ СТИГНЕ ПО-ЛОШО
  • 8 Урюрвкос

    18 1 Отговор
    в Естония хората носят цветя и палят свещи а полицаите събират цветята в чували и тъпчат свещите с ботуши

    Коментиран от #9

  • 9 Гориил

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Урюрвкос":

    За съжаление, Естония е бързо умираща страна, бързо изоставена от естонците на запад и руснаците на изток.
  • 10 Човещина

    5 0 Отговор
    И милосърдие са неща който или ги имаш или ги нямаш. Цивилни пострадали по този начин могат да предизвикват само човещина и милосърдие. Там където ги няма значи цари фашизъм. Направете си изводите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Възмутен

    1 0 Отговор
    Е как пък все се намират идиоти да се гаврят с човешката трагедия?! Безчувствени малоумници!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания