Last news in Fakti

7 Май, 2024 10:30 742 4

Червеният кръст: Военната операция в Рафах ще бъде катастрофална

  • червеният кръст-
  • военна операция-
  • рафах-
  • катастрофална-
  • хуманитарна помощ

Войските на Израелските отбранителни сили са затворили граничните пунктове Керем Шалом и Рафах - два важни пункта за влизане на помощи

Червеният кръст: Военната операция в Рафах ще бъде катастрофална - 1
Снимкa: БГНЕС

Говорител на Международната федерация на Червения кръст заяви, че военните операции в Рафах ще бъдат „катастрофални“ за потока от помощи за над един милион разселени палестинци, които отчаяно се нуждаят от хуманитарна помощ, предава Sky news.

„Няма място, защото в Рафах всяко едно парче земя е заето, за да се намери подслон в убежището“, каза той.

Войските на Израелските отбранителни сили са затворили граничните пунктове Керем Шалом и Рафах - два важни пункта за влизане на помощи.

„Голямото безпокойство е какво ще се случи на граничния пункт Рафах, защото, разбира се, ако се провежда военна операция, се опасяваме, че логистичният канал за хуманитарна помощ, влизащ от Египет в Газа, може да бъде блокиран и това ще има огромен ефект“, каза г-н Делла Лонга.

„Реалността е, че нуждите от помощ са толкова огромни и продължават да нарастват ден след ден, час след час, че камионите, които влизат в Ивицата Газа, изобщо не са достатъчни, за да отговорят на нуждите на хората в Газа.“

Продължаването на военните действия „ще бъде катастрофално за милиони хора“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    Дано сеоправятбог да им прости
  • 2 Такааа

    6 2 Отговор
    Сега 5 минути преди да са предизвикали трета световна воина е момента да се унищожи образованието исраел
  • 3 Командир на дивизия

    1 2 Отговор
    Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС до зъби въоръжени се крият в градът. Няма време. Трябва решително да се действа.
  • 4 Поп Кръстю

    0 0 Отговор
    Трета световна чука на вратата. Иран скоро ще създаде атомната бомба ,и веднага щея изпробва. Несе радвайте на Израел те не познават никой. Ще изчезнат цели държави от световната карта . Бог да пази България амин.